CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: syafali

[Accesories & Hobbies] CIMB Unit Trust @ CIMB Dana Amanah

[Copy link]
Post time 13-7-2008 02:32 AM | Show all posts
.........
sorry wrong section
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2008 11:45 AM | Show all posts
Tak mengapa kawan2.Biarkan kampungan dengan kekampungan dia tu.Dia tak faham akan vision CIMB.Org yang mula rasa tergugat atau pun sudah pun tewas,memang akan mula cari alasan untuk membuat komen yg negatif.Kami di CIMB x perlu untuk jual produk berdasarkan award.Kami menjual konsep unit trust itu sendiri.

Malahan dana syariah kita pun adalah yang perform even market down.Sila rujuk majalah Personal Money wahai kampungan.Anda bercakap sebagai seoarang looser.Walaupun topik kat sini tak banyak respond dari orang,tapi adakah anda tahu yang saya mendapat banyak maklum balas melalui PM dan juga sms yg saya dapat??Dan saya juga berjaya merekrut ramai downline saya dari forum ini juga.Jadi apakah masalah anda?

Anda jangan menilai dari luaran sahaja.Senyap x bermakna tak berisi.Anda tu yg syok sendiri sebenarnya.Orang lain x kata apa2 pun.Anda saja yang panas bontot.Insya-Allah,kalau dana CIMB maintain dlm 2 tahun ni,saya percaya CIMB Wealth Advisors boleh menjadi yang terbaik dari segi fund performance,bukan buat sales dari segi berapa banyak award yang kamu menang.Kalau nak kira award menang,x akan kekal lama.Satu hari nanti akan jatuh juga.

[ Last edited by  syafali at 13-7-2008 11:48 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2008 11:58 AM | Show all posts
Originally posted by kampungan at 11-7-2008 08:17 PM


typical.

awards award yang tiada kena mengena dengan unit trust menjadi kebanggaan ajen ajen unit trust CIMB.

bila sebut saja investment bank, mula terperasan. dan mula berkokok "we are ...



Si Kampungan adalah seorang manusia yang bangsat, bacul, keji dan celaka. Sampah masyarakat. Anjing kurap yang keparat. Perangai bukan macam manusia tapi macam babi. siol lagi membawa siol kepada orang di sekelilingnya. :@ :@

[ Last edited by  Robertoz at 13-7-2008 12:01 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2008 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by kampungan at 11-7-2008 08:17 PM


typical.

awards award yang tiada kena mengena dengan unit trust menjadi kebanggaan ajen ajen unit trust CIMB.

bila sebut saja investment bank, mula terperasan. dan mula berkokok "we are ...


Kampungan adalah seorang pelacur, pelacur dalam perniagaan. Melacurkan maruah dan harga dirinya demi mencari sesuap nasi.   Seorang pengkhianat agama, bangsa dan negara. Ayuh, kita cari siapa dia orangnya yang menyamar di sebalik nama samaran Kampungan ini, kita cari dia kat luar sana di alam realiti, kita pukul dan belasah dia beramai-ramai sehingga lunyai dan separuh mati. Ataupun kita bawa dia ke mahkamah, dan saman berjuta2 atas dakwaan memfitnah dan berniat untuk membuat huru-hara.

Kampungan, anda tak akan selamat. Anda telah mempunyai musuh yang sangat ramai di sini hasil dari tindakan kamu yg bangang itu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 12:46 AM | Show all posts
la... hidup lagi si kampungan ni....
aku pun tak tau pasal apa org cam dia ni masih berada di dunia ni, kat malaysia plak tu...mmm patut la malaysia still x maju2 lg....
kpd kampungan kalo ko rasa tersisih atau mempunyai apa2 masalah, cuba luahkan kpd kami, mungkin kami boleh membantu meringankan beban anda..
tak perlu lah menuding jari saja kpd org lain..... dan menimbulkan perasaan marah org lain... kita hidup didunia ni bersama-sama.. nasihat saya adlah anda boleh meminta maaf kpd org2 yg telah anda lukai, dan saya juga ingin meminta maaf jika saya membuat silap.... manusia mmg membuat kesilapan, akan tetapi kesilapan yg telah membangkitkan kemarahan org lain dan telah disedari tidak harus diulangi....
segala masalah boleh diselesaikan tanpa percakaran
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 12:44 PM | Show all posts
CIMB-Principal Islamic targets GCC


KUALA LUMPUR: CIMB-Principal Islamic Asset Management Sdn Bhd, the joint venture between CIMB group and the Principal Financial Group Inc (PFG), is targeting to raise funds for its asset management activities from countries in the Gulf Cooperation Council (GCC).
CIMB group chief executive Datuk Seri Nazir Razak said the new company, in which CIMB and PFG would have equal shares, eyed the GCC countries due to their booming oil revenues.
Iowa-based PFG has over US$300bil in assets under management globally.
揘aturally, the obvious potential source for fundraising will be the GCC countries,
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2008 01:43 PM | Show all posts
Carta terbaru 10 dana terbaik syariah equity fund.
(as at 30 May 2007-30 May 2008)

1.CIMB Islamic Equity-10.69%:pompom:
2.CIMB Islamic Dali Equity-9.85%:pompom:
3.CIMB Islamic Dali Equity Growth-8.08%:pompom:
4.CIMB Islamic Enhanced Index-4.80%:pompom:

5.ASM Dana Al-Aiman-4.04%
6.MAAKL Al-Faid-3.62%
7.Apex Dana Al-Sodi-i-3.34%
8.ING OA Inv-ING Ekuiti Islam-3.31%
9.Publicc Islamic Equity-3.16%
10.Alliance Dana Adib-3.07%


**Sumber dari Majalah Personal Money edisi Julai dengan kerjasama Lipper.

TAHNIAH CIMB WEALTH ADVISORS BERHAD atas pencapaian dan konsistensi dana Islamic walaupun market menurun sekarang.

Kepada yang berminat untuk melabur,boleh menghubungi konsultant CIMB Wealth Advisor disini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 02:54 PM | Show all posts
Originally posted by syafali at 21-7-2008 01:43 PM
Carta terbaru 10 dana terbaik syariah equity fund.
(as at 30 May 2007-30 May 2008)

1.CIMB Islamic Equity-10.69%:pompom:
2.CIMB Islamic Dali Equity-9.85%:pompom:
3.CIMB Islamic Dali Equity ...


Syafali,

Baby ada unit dlm al-azam. dh 4 taun duk kt c tue jea. macam x kembang2 pun.dividen pun macam x nampak pun. dlm waktu cam nie, apa yg patut baby buat. advise skit...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2008 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by babycha at 21-7-2008 02:54 PM


Syafali,

Baby ada unit dlm al-azam. dh 4 taun duk kt c tue jea. macam x kembang2 pun.dividen pun macam x nampak pun. dlm waktu cam nie, apa yg patut baby buat. advise skit...


Hi Baby,apa kabar?

Masa buat investment tu melalui epf atau cash?tak cuba contact agen ke?Apa yg saya boleh buat sekarang,Baby call hotline CIMB Wealth Advisors di 03-77183000.Bagi number ic dan akaun number CIMB WA.Boleh tau status terkini pelaburan Baby.Harap dapat membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2008 01:33 PM | Show all posts
Originally posted by syafali at 22-7-2008 01:04 PM


Hi Baby,apa kabar?

Masa buat investment tu melalui epf atau cash?tak cuba contact agen ke?Apa yg saya boleh buat sekarang,Baby call hotline CIMB Wealth Advisors di 03-77183000.Bagi number  ...



syafali,

baby invest guna cash. agent pulak dh lesap (x buat lg kot). ada laa pihak cimb wealth kasi no. agen yg baru, since jauh nun kt seremban tue, baby malas ler nk menyusahkan dia. amount pun bukannye beso sgt. seingatan baby sepanjang 4taun nie, baby x penah dpt dividen laa. ade ker kes cam tue? atau pun baby yg x perasan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2008 12:35 PM | Show all posts
Originally posted by babycha at 22-7-2008 01:33 PM



syafali,

baby invest guna cash. agent pulak dh lesap (x buat lg kot). ada laa pihak cimb wealth kasi no. agen yg baru, since jauh nun kt seremban tue, baby malas ler nk menyusahkan dia.  ...


Kalau mcm tu,baby kena juga call hotline number kami iaitu 03-77183000 utk tau status terkini pelaburan baby.Itu saja cadangan yang saya boleh buat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2008 12:37 PM | Show all posts
Second Boost for CIMB-Principal MENA Equity Fund

Kuala Lumpur: Due to overwhelming demand, the CIMB-Principal MENA Equity Fund has increased its fund size again, by 225 million units to 675 million units. The MENA Equity Fund was launched by CIMB-Principal Asset Management Berhad in February this year with an initial fund size of 300 million units; this was raised to 450 million units in May 2008.

Datuk Noripah Kamso, Chief Executive of CIMB-Principal said: 揟he MENA region has been recording robust GDP growth and this is expected to continue in the coming years. The region抯 average real GDP growth for 2008 is estimated at 6.4 per cent[1], significantly out-performing the developed markets. Markets in the MENA region generally remain lowly-correlated to markets in the rest of the world, thus offering opportunities for investment diversification.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2008 11:32 PM | Show all posts
Apakah pilihan persaraan anda ?

Pilihan 1
Dengan caruman KWSP sebanyak RM1000 sebulan dan purata pulangan 4.5% setahun, anda akan memperolehi RM 338,124 dalam jangka masa 20 tahun.

Pilihan 2
Dengan caruman KWSP sebanyak RM1000 sebulan dan anda membuat pengeluaran RM5000 setiap suku tahun untuk melabur di unit amanah dengan purata pulangan 8% setahun, pada penghujung tahun ke 20 anda akan mempunyai sebanyak RM 1, 357, 000.

Yang mana satu pilihan anda ?

Jika anda memilih pilihan no 2, TAHNIAH dan hubungi saya dengan segera !
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2008 09:43 AM | Show all posts
banyak jugalah Consultant sampah dari company nih datang jumpa aku kat office......bila aku tanya pasal PM jer terus depa mmengutuk PM nih.......tak professional langsung,harapkan tubuhjer yg mengiurkan....seksi nak mampus, boob macam nak terkeluar....memalukan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2008 10:00 PM | Show all posts
Originally posted by tunsri66 at 9-8-2008 09:43 AM
banyak jugalah Consultant sampah dari company nih datang jumpa aku kat office......bila aku tanya pasal PM jer terus depa mmengutuk PM nih.......tak professional langsung,harapkan tubuhjer yg men ...


wow!
dari agency mana tu? yg haku kenal semuanya professional dan baik baik... pass nombor phone kat haku...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2008 09:18 PM | Show all posts
Originally posted by tunsri66 at 9-8-2008 09:43 AM
banyak jugalah Consultant sampah dari company nih datang jumpa aku kat office......bila aku tanya pasal PM jer terus depa mmengutuk PM nih.......tak professional langsung,harapkan tubuhjer yg men ...



Aku x boleh komen lebih2 pasal hal ni sebab aku pun penah menyamar jd client dan berkunjung ke booth PM.The same thing happen to me as well.Terpulang pada diri utk menjaga etika.Dan saya rasa hal yg ditimbulkan ini tak payah la nak dirundingkan kat sini.Tak masuk topik.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-8-2008 06:57 PM | Show all posts
CIMB-Principal Declares Income Distributions for 9 Funds

Kuala Lumpur: CIMB-Principal Asset Management Berhad and CIMB-Principal Islamic Asset Management Sdn Bhd recently declared income distributions for 9 unit trust funds for the period ended June and July 2008 respectively. The funds are the CIMB-Principal Xcess Income Fund, CIMB Islamic Short Term Sukuk Fund, CIMB-Principal Xcess Cash Fund, CIMB-Principal Income Plus Balanced Fund, CIMB-Principal Equity Fund, CIMB-Principal Balanced Income Fund, CIMB-Principal Multi-Maturity Income Fund 1, CIMB-Principal Money Market Fund and CIMB Islamic Money Market Fund.

Datuk Noripah Kamso, Chief Executive of CIMB-Principal, said: 揇espite the volatile market conditions, our funds have held up commendably in the first half of this year. This is reflected in the Lipper rankings of Malaysian funds as at 30 June 2008, which placed 75% of our peer-comparable funds in the first and second quartile of their respective categories.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2008 09:32 PM | Show all posts
mn nak dpt info psl MENA?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-9-2008 10:42 PM | Show all posts
Originally posted by sharx at 31-8-2008 09:32 PM
mn nak dpt info psl MENA?


Boleh download info untuk MENA kat sini.MENA ada dekat sebelah bawah sekali.

http://www.cimb-principal.com.my/frm_downloadcenter.aspx?ddlID=1169e0d4-3cbf-450e-aa1d-b8edcb4413d6&catID=1169e0d4-3cbf-450e-aa1d-b8edcb4413d6&f=c
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-9-2008 10:56 AM | Show all posts
Overwhelming Demand for CIMB Islamic DALI Equity and Money Market Funds

Kuala Lumpur: Overwhelming demand for the CIMB Islamic DALI Equity Theme Fund and CIMB Islamic Money Market Fund has resulted in both funds increasing their fund sizes to 2 billion units and 150 million units respectively. This represents the third increase for the DALI Equity Theme Fund and the first increase for the Money Market Fund. The funds are managed by CIMB-Principal Islamic Asset Management Sdn Bhd and were launched earlier this year.

Datuk Noripah Kamso, Chief Executive of CIMB-Principal Islamic said: “We are pleased to inform investors that additional units are now available for those who missed out on subscribing earlier. The encouraging response is proof that investors recognise the investment opportunities the Funds have to offer. I would like to thank our distributors for their support in making these Funds such huge successes.”

The DALI Equity Theme Fund is a Shariah-compliant fund that invests in Malaysian companies that will benefit from prevailing global and domestic investment themes, allowing investors to build a domestic portfolio as part of their core asset allocation strategy. The Fund invests in sustainable sectors that potentially give long-term, enhanced returns. These include the oil and gas sector, which is driven by global energy demand, the plantations sector, which enjoys escalating crude palm oil prices, and the construction sector. The Fund invests up to 98% of its net asset value in Shariah-compliant equities listed on Bursa Malaysia.

Meanwhile, the Money Market Fund invests in short-term Islamic money market instruments maturing in less than a year. As a tax-efficient alternative to traditional bank deposits, the fund seeks to provide potentially higher returns and allows investors to withdraw their cash anytime without penalty. The Islamic money market instruments include Islamic accepted bills, Islamic negotiable instruments of deposit, Islamic repurchase agreements (Repo-I) as well as other Islamic fixed income instruments and placements of Islamic deposits with licensed financial institutions.

Datuk Noripah added, “The DALI Equity Theme Fund optimises Malaysia’s resilience in the face of uncertainty in global markets and is suitable for investors willing to accept above-average to high-risk in their investments. The Money Market Fund is suited for those who wish to ‘park’ their money temporarily whilst waiting for the next investment opportunity. This Fund also aims to provide stability by giving investors a potential steady stream of monthly income. "
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 09:43 PM GMT+8 , Processed in 0.083854 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list