CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: rhoyo

OBE/Astral Projection atau Roh Keluar Dari Badan

[Copy link]
Post time 4-10-2005 01:18 AM | Show all posts
ohhh~~ selama nih aku kena OBE....selalu sangat kena

Bila aku kena benda nih, kekadang tak tau aku tengah mimpi atau terjaga. Semua nampak sama jer. sampai warna bilik aku pun sama. Kedudukan bantal, apa2 benda atas katil aku pun sama. Cuma selalunya aku tak sempat jalan2 macam korang

Paling terbaru kena minggu lepas. Sebelum aku tidur letak hp atas katil. Sedar2 aku dengar bunyi hp kat kaki aku. Memang aku cuba amik, nak angkat kaki, tapi rasa kaku semacam. tak boleh nak gerak. then bila aku sedar yg betul2 punya sedar, memang kedudukan hp, kaki aku tersilang...semua sama... rasa cahaya matahari yg masuk kat tingakp aku pun rasa sama je....

Cuma selalu bila kena, aku tak boleh tgk bahagian atas badan aku. Aku boleh nampak sekeliling, tapi tak boleh pergi jauh.
Benda nih best bila kena, tapi kengkadang aku takut sangat kalau roh tak masuk badan balik
Reply

Use magic Report

mrskojek This user has been deleted
Post time 24-6-2006 12:12 PM | Show all posts
kojek nak citer skitt aper yg kojek alami nihh...itu dikira OBE gakk kerr...rasenyer mcm nihh...

memang time tu..tngh tido..tangan kanan kojek masa tu..bengkok tepi bantal..
tetiba..prasan..mate cam terbuka skitt..rasa badan seakan melayang2..pastu..
kojek cube nak angkat tangan yg bengkok tadi..memang kojek rasa tangn kojek terangkat...tp mata kojek yg terbukak skitt tu..seakan nampak tangan yg dok bengkok tadi takk bergerak pun...tp kojek rasa tangan kojek terangkat...itu ker yg di panggil roh kite.......aper yg berlaku kat sekeliling kite boleh dengar..masa tu kojek tido psg radio...

kojek boleh dengar radio tu..berbunyik..masa tu..lagu ziana zain..
bolehh tauu lagi...tp tu larr..kojek cube nak bangun..tp diri nihh seakan berat sesangat..rasa mcm jasad kite tngh tido..ade bende lain..yg bangunkan diri kite masa tu...ada kah situasi tu..dipanggil...OBE...?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2006 11:58 AM | Show all posts
Untuk mereka yg tak pernah alaminya ( mcm aku le )
mcm nie agaknye korang punye experience?

http://video.google.com/videopla ... -of-body+experience
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2006 10:58 AM | Show all posts
thread ni menarik ...
mainan tido pun boleh jadi OBE???
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2007 12:15 AM | Show all posts
tumpang lalu...

kalau yg mereka yg koma mcm maner lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 12:52 PM | Show all posts

kembara rohani/astral travel/out of body experience latest by Revoler530

Post Last Edit by Santeira at 22-10-2009 10:45

as'kum.

nak tanya forumers kat thread nier kalau ada sesiapa yang punyer amalan untuk kembara rohani, juga dipanggil astral travel ataupun meraga sukma.

Melalui kembara rohani, seseorang individu boleh mengeluarkan qalbunya secara terkawal......


kalau sesiapa ader, kongsikanlah di sini.k
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 01:06 PM | Show all posts
aku penah nampak topik ni dibincangkan ..baik ko selak2
kat forum myth,legend kat cni..

http://forum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=81

diorang xbukak topik secara khas..selit-selit..

dalam thread ni pun ada rasanya tapi ko kene selak-selak la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 06:14 PM | Show all posts

Reply #2 missayeen's post

a.a..ada bincang katboard hm&l diorang bg tajuk akachic record kot,cuba selak balik.tapi yg tu lebih dari sudut sains
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 08:22 PM | Show all posts

Reply #1 tarabas1976's post

salam lar..
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 11:19 AM | Show all posts
ko cuba google...aku pun nak tumpang baca....tapi kalau orang yang ada pengalaman first hand...kongsi la ceta...tak la misteri sangat jadinya...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 12:38 PM | Show all posts

Reply #1 tarabas1976's post

rdz boleh buat.. tp dia da jarang online...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 12:53 AM | Show all posts

Reply #6 sosimple's post

lama tak nampak abang rdza..   cerita abang rdza pon dah stop ke? nak compile asyik tak sempat jew.. kecewa nya..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 01:47 PM | Show all posts
Originally posted by kroit92 at 13-3-2008 12:53 AM
lama tak nampak abang rdza..   cerita abang rdza pon dah stop ke? nak compile asyik tak sempat jew.. kecewa nya..

a'ar..bro rdza p mana yer???
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 06:43 PM | Show all posts

Reply #8 atreyu05's post

tak tau lar.. gi mengubat orang lagi kut..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 07:07 PM | Show all posts

Reply #9 kroit92's post

dia da keje tetap... dia bz lar kut...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2008 07:14 PM | Show all posts

Reply #10 sosimple's post

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 12:59 AM | Show all posts

Reply #11 kroit92's post

Abg Nik kan ade...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 09:09 PM | Show all posts

Reply #12 nik2121's post

abang Nik tak best!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 11:03 PM | Show all posts
kawan kita prototaip sering travel ke alam astral.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2008 11:31 PM | Show all posts

Reply #14 sedondon's post

prototaip??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 05:24 AM GMT+8 , Processed in 0.086598 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list