CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 25-5-2006 10:44 PM | Show all posts
cantik2 gambo yg long paste kat sini... timbul idea lak nak letak alas kerusi meje makan kat rmh ni... kalau tak nampak kusam je...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 12:00 PM | Show all posts
kite nak share dining room opismate kite






mok nik edit resizekan gambar

[ Last edited by  mok_nik at 25-7-2006 02:43 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 02:01 PM | Show all posts
err korang..tolong ajar camner nk susun meja makan? rasa smpit sangat
tak tahu nk susun

- Kerusi ruang tamu 1+2+3
- Meja mkn tak tahu nk beli camner
- Bwh tangga ingat nk letak tv kabinet

lebih kurang camnih lah yang tiga segi panjang tu tangga ekekeee
tak tahu lukis lar. yang pangkah tu pintu masuk....

harp dpt bagi pandangan ..nk start beli perabot ni

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 04:07 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 04:08 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2006 04:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 04:12 PM | Show all posts

Ruang Tamu

Ruang tamu rumah saya, mana yang tak kena harap comen
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2006 04:24 PM | Show all posts

Ruang Tamu

Ruang tamu rumah saya, mana yang tak ken harap comen
Reply

Use magic Report

Melur01 This user has been deleted
Post time 27-7-2006 09:32 AM | Show all posts
Originally posted by zadlin at 24-5-2006 05:22 PM


cun...cun..cun!!!
kite suke sgt tgk dining tbl color putih laa.. :love:

tp cam susah nak carik jek..
penah nampak kat ikea adalaa..tapi mahai mak datuk!!! tak mampu den... :geram:

kalo  ...


zadlin... boleh varnish meja ke colour putih guna varnish color  off-white... varnish ni bukan jenis cecair... macam krim ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 10:56 AM | Show all posts
Originally posted by Melur01 at 27-7-2006 09:32 AM


zadlin... boleh varnish meja ke colour putih guna varnish color  off-white... varnish ni bukan jenis cecair... macam krim ...



ooo ada ke kakmelur??
kat mana nak cari ye? kalo kedai hardware biasa ada juai ke?
Reply

Use magic Report

Melur01 This user has been deleted
Post time 27-7-2006 11:05 AM | Show all posts
Originally posted by zadlin at 27-7-2006 10:56 AM



ooo ada ke kakmelur??
kat mana nak cari ye? kalo kedai hardware biasa ada juai ke?


yang kakmelur tahu kedai hardware ni kat gombak... nanti kakmelur dapatkan addressnya...tungguuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2006 12:48 PM | Show all posts
Originally posted by Melur01 at 27-7-2006 11:05 AM


yang kakmelur tahu kedai hardware ni kat gombak... nanti kakmelur dapatkan addressnya...tungguuuu...


ok.. kite tungguuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2006 10:48 AM | Show all posts
Originally posted by Melur01 at 27-7-2006 09:32 AM


zadlin... boleh varnish meja ke colour putih guna varnish color  off-white... varnish ni bukan jenis cecair... macam krim ...



mcm tu ke.. kalau misy mesti dah buang varnish pakai kertas pasir baru cat putih... rupanya ada cara short cut...
kak melur tahu tak kat kedai  mana nak cari alat utk buat decoupage?  mcm gam etc...,
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2006 02:21 AM | Show all posts
Originally posted by anasaze at 25-7-2006 12:00 PM
kite nak share dining room opismate kite






t/kasih kat kawan ana sudi share gambar dining rumah dia dgn kami kat sini...boleh tahan cantik..
hope ana don't mind long nak share my opinion sket..(kalau x selesa maaf ya!)

frame (4 keping tu) kat dinding formal  dining tu cuba tukarkan  dgn frame yg besor sket..(saiz 23"x23" ke) hang 2  atau 3 keping sebelah2..gantung tu jangan tinggi sangat ..eye level jek..

gambar kecik2 tu pindahkan ke dinding breakfes table (meja makan kecik tu) cuba gantung 2 keping atas dan 2 keping kat bawah..

[ Last edited by  long at 4-8-2006 02:23 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2006 02:25 AM | Show all posts
anasaze..

bahagian dinding putih tu...kalau ada sepasang plate hanger tu pon cantik juga..kalau satu tu nampak janggal..tak pon  apa kata gantung cermin muka yg bersaiz  besar kat situ..

kerusi tu kalau nak cantik lagi boleh dialaskan dengan pelapik duduk utk kerusi....

[ Last edited by  long at 4-8-2006 02:27 AM ]
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2006 02:27 AM | Show all posts
Originally posted by Taufik at 26-7-2006 04:12 PM
Ruang tamu rumah saya, mana yang tak kena harap comen


taufik..ada gambarnyer tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2006 02:31 AM | Show all posts
Originally posted by mix_chinese at 22-5-2006 05:34 PM






http://rds.yahoo.com/_ylt=A ...


cantik la gambar2 ni mix..tq...kalau g kedai furniture kat m'sia tu senang2 ambik ler gambar2 dia ek..
long suka tengok furniture buatan tempatan ni..nak2 yg simple tak banyak kerawang....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2006 02:39 AM | Show all posts
mod!  tolong kecikkan gambar yg long quotekan tu...camner leh jadi gambar giant ni?????
Reply

Use magic Report

anakperantau This user has been deleted
Post time 4-8-2006 08:22 AM | Show all posts
Originally posted by long at 4-8-2006 02:31 AM


cantik la gambar2 ni mix..tq...kalau g kedai furniture kat m'sia tu senang2 ambik ler gambar2 dia ek..
long suka tengok furniture buatan tempatan ni..nak2 yg simple tak banyak kerawang....



samalah kita long, tak suka perabot banyak kerawang...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2006 09:33 AM | Show all posts

Reply #107 misy's post

sweetjer nampak kusi color pink!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 06:16 AM GMT+8 , Processed in 0.083441 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list