CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 25-2-2007 10:45 AM | Show all posts

Reply #160 dafiza's post

fiza jatimas ada gak kat carrefour wangsa maju... nak jamu mata kat website dia pun ada tapi skrg ni under construction lak
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 01:06 PM | Show all posts
Originally posted by dafiza at 25-2-2007 09:12 AM
Dorrie, cantik dining set ni, I like.
Kalu tambah chandelier besar dan hiasan bunga besar dan tinggi, lagi tambah cantik.
Kat mana dorrie tempah mirror?
Kat jatimas jugak ker?  ...


tq dafiza!.. bunga tengah nak usahakan sekarang ni heheh... hubby tak gemar sangat letak bunga.. takut berdebu.. so plan nak letak bunga crystal jek kat lam crystal vase tu.. tapi lom cari lagi.. tak sempat lagi...

mirror memang tempah kat jatimas gak.. saya wat design sendiri.. simple jek.. sebab tgk kat jatimas tu sumer mirror dia quite heavy sket dia nyer ukiran.. so i make a simple design and order... kak wati (zawati - tokey jatimas tu) pun terus mintak nak guna my idea.. so dia order more than one for the same design hehehhe... nanti dah dapat kang insyaAllah i'll paste the photo.. simple jek cerminnya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2007 02:07 PM | Show all posts
Originally posted by misy at 25-2-2007 02:03 AM
kira dorrie ni regular customer jatimas la ni...misy pun ingat nak beli kat situ, tunggu tgk camana my sis punya dulu..


aaa boleh la.. nak kata regular tu tak la jugak.. tapi byk gak la order ngan derang.. kalo jatimas selayang tu kira ramai la gak yg kenal.. tengok your sis punya dulu... dorrie pun risau gak takut quality makin merosot due to banjir kat jakarta tu... rak buku ngan miror ku belum dapat lagi ni....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2007 10:41 AM | Show all posts
Missy,

Dinning room ni Intan beli asing ngan mejanyer... Meja dari kayu rosewood n kerusi tak tau arr jenis apa... tapi bukan Jati...
beli kat State hehee
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2007 11:04 AM | Show all posts

Reply #164 intanazlynna's post

alamak jauhnye...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 08:35 AM | Show all posts
korang nyer dining room superrrbbb...!!
ana nyer sempoi cikai jerks  :nyorok:
hubby nak ala2 jepun...
pelantar tu skarang nie ana lapikkan dgn tikar buluh..
nie pix lame..ader pix baru nanti..ana tempek lg erks

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 10:18 AM | Show all posts

Reply #166 anasaze's post

Cute nye Ana nye dining area..best aar..tu pelantar tu tahan berat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 10:22 AM | Show all posts
kalau sesiapa ada terjumpa dining chair mcm ni, bagitau misy ye...minat sgt:love:

[img]http://[/img]
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 11:10 AM | Show all posts

Reply #168 misy's post

rasanya kat 'country furniture' di Ampang Point ader camni.
Sbb ni ader ala country sikit.
Lama dah tak pergi ampang point, susah nak carik parking.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 11:17 AM | Show all posts

Reply #166 anasaze's post

Cute dining table ni.
Kalu dah letak tikar buluh, memang sesuai sgt.
Tambah lagi kalu letak hiasan pokok buluh tu kat atas meja ataupun hiasan ranting kayu. Lawa sgt. Zennnnnn

pelantar tu buat sendiri ek?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 11:18 AM | Show all posts

Reply #169 dafiza's post

fiza tgk bila ? misy ada survey kat situ b4 puasa, takde yg mcm ni...

memang susah, parking basement je ok.. tapi takut lak
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 11:26 AM | Show all posts

Reply #171 misy's post

Last pergi country furniture, time beli katil kat situ, kalu tak silap 4 tahun lepas. Set katil murah masa tu.
Pastu tak masuk lagi kedai tu. Tgk-tgk dr luar jer. Takut terbeli lak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 11:52 AM | Show all posts

Reply #168 misy's post

design cam ni banyakkt country2 furniture kot misy..

tapi kalau misy ada kengkawan kt oversea soh diaorg carikan kat sana..

sbb kat oversea banyak design2 cam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:05 PM | Show all posts
misy dah banyak merayau carik tak de jumpa...ada dlm website jatimas tapi takde stok gak...
tapi kalau kat tempat yg ekslusif tak tau le, bajet tak sampai 10K pun

nak kirim member oberc segan la, tak mo menyusahkan diorang, kalau brg kecik tak pe gak...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:06 PM | Show all posts

Reply #171 misy's post

Dulu, tokey Country furniture tu kata, kilang die kat Melaka.
Agaknya boleh order kot.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:08 PM | Show all posts

Reply #173 dealova77's post

a'ah kat overC byk design camni. Murah plak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:16 PM | Show all posts

Reply #174 misy's post

tu la kadang nak kirim kengkawan kt sana barang2 besar ni kita mmg segan kan..

lain le kalau mmg rapat gila2 dah kenal hati budi..

tapi tu la, maybe italian furniture ada kot design gini...

cuma price dia tu le..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:18 PM | Show all posts

Reply #175 dafiza's post

a'a kot misy...

maybe misy try g mana2 kedai furniture ni like jatimas ke..

just show dat pic

soh dia wat yg sama cam tu..

rasanya leh kot... mana le tau rezeki misy kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:39 PM | Show all posts
nak tempah buat tu kira my last resort.... , bukan apa takut masa temapah diorang cakap boleh buat pastu bagi mcm mcm alasan.. ataupun siap tapi not up to our expectation... mcm mcm hal...

kalau ada yg dah senang skit , tak yah poning palo den..

ingat nak order ngan jatimas la, since ada style ni dlm website dia... tapi tak tahu bilala dapatnye... hopefully sempat le utk raya

fiza ada contact no country home tu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 12:59 PM | Show all posts

Reply #180 misy's post

Country Home Furniture Sdn Bhd
1st Floor, Plaza Ampang Point, Jln Ampang, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang, Selangor
Phone: 03-4256 4298

Byk cawangannya. Kat TTDI, tmn seafield, klang, kajang pun ader.
Agaknya, lain showroom lain jugak displaynya kot.

Macam Lorenzo, lain showroom, lain diaorg display. Kena pergi byk cawangan.
Lepas tu kalu minat certain product ni kena ingat no series nya, takut kat cawangan lain takder tp mana cawangan lain certain product tak der diorg boleh order based on no series tadi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 12:51 PM GMT+8 , Processed in 0.214426 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list