CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 21-5-2006 12:57 AM | Show all posts
Originally posted by long at 8-3-2006 01:03 PM



long, tadi kita pegi tgk pameran furniture kat pj.. ala2 cam gini lah.. wow.. mewah2.. tak muat lah rumah kita ni long.. terlalu grand..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 01:07 AM | Show all posts
Originally posted by long at 9-3-2006 01:23 AM


jas..kalau long diberi pilihan skang ni...long beli yang cam ni... rasa  dekat dengan each others compare to meja panjang atau oval



ye ke long.. kita ni dok lah berangan nak 8 seaters.. tapi alahai.. kena pecah tembok tengah lah gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 01:10 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 14-3-2006 09:49 PM

boleh ajer long..
tapi kena tunggu laaa...
dah sampai dah kemarin..
tapi alas plak takde lagik...
nanti2 laa bila sempat dan dah decorate cun2..akan ku post..



kacip.. kalau nak post gambo.. bagi lah 2.. satu gambo bogel (bukan porno tau!!), satu lagi yg dah berhias bagai..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2006 01:11 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 21-5-2006 12:57 AM



long, tadi kita pegi tgk pameran furniture kat pj.. ala2 cam gini lah.. wow.. mewah2.. tak muat lah rumah kita ni long.. terlalu grand..

amik gambar tak? kalau ada boh ler sini boleh kita sama2 tengok....
noor..kalau nak tau ruangan dining ni tak luas pon kecik jer..dengan warna dinding dan furniture ni nampak grand..furniture set ni pon tak der la gedabak sangat saiz dia..sedang2 jer..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 01:13 AM | Show all posts
antara oak, merbau, mana lebih baik...

pastu, ada pulak jenis mix like meranti + getah (minced), skang ni nak cari nyatuh susah gak ye..

ada sesapa tau, kayu apa paling bagus..

dah tgk jati.. mcm tak cantik je...

kayu getah u pun cantik gak kan?? ok tak??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2006 01:13 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 21-5-2006 01:07 AM



ye ke long.. kita ni dok lah berangan nak 8 seaters.. tapi alahai.. kena pecah tembok tengah lah gitu..


6 seater pon ok gak...bila tetamu lebih pada 10 orang biasanya long buat buffee jer...lain2 tu kerusi cukup2 utk keluarga kami duduk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2006 01:14 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 21-5-2006 01:13 AM
antara oak, merbau, mana lebih baik...

pastu, ada pulak jenis mix like meranti + getah (minced), skang ni nak cari nyatuh susah gak ye..

ada sesapa tau, kayu apa paling bagus..

dah tgk ja ...


ni kalau nak citer pasal kayu kayan ni kena seru abe ghostie la...dia pandai dan detail pasai ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 01:15 AM | Show all posts
Originally posted by long at 21-5-2006 01:11 AM

amik gambar tak? kalau ada boh ler sini boleh kita sama2 tengok....
noor..kalau nak tau ruangan dining ni tak luas pon kecik jer..dengan warna dinding dan furniture ni nampak grand..furniture se ...



dorang tak bagi snap gambo lah long..

dah berkenan satu set ni, dia ada coffee table, display almari, console table + cermin, and tv rack.. 1 set.. sepadan.. harga pun boleh lah.. ada diskaun.. cuma sayang dispaly almari dia 2 pintu je.. kita suka yg 3 pintu..

tapi nanti nak survey lagi... nak cari area cheras pulak..

nak beli barang ni, kena slow2 long, takmo kelam kabut.. nanti nyesal..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-5-2006 01:15 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 21-5-2006 01:10 AM



kacip.. kalau nak post gambo.. bagi lah 2.. satu gambo bogel (bukan porno tau!!), satu lagi yg dah berhias bagai..


bagus juga idea noor...before and after..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 01:44 PM | Show all posts
SAN nak paste gambo my dining area tapi tak tahu lak..boleh tolong ajarkan..nak mintak yr idea camna nak touch up sket coz nampak terlalu kosong je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 04:18 PM | Show all posts
ni sumer gambar obersea.. tapi leh la amik adapt kat rumah kita..




[img]http://images.scrippsweb.com/HGTV/2005/12/19/bone_008_e.jpg[/img







Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 04:30 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 21-5-2006 01:13 AM
antara oak, merbau, mana lebih baik...

pastu, ada pulak jenis mix like meranti + getah (minced), skang ni nak cari nyatuh susah gak ye..

ada sesapa tau, kayu apa paling bagus..

dah tgk ja ...


kak hannah  pendapat seposen saya, lebih baik kalau kayu tempatan sebab sesuai dgn cuaca panas lembab kita kat sini... kayu kat tempat sejuk ni  kena pandai maintain le takut nanti rekah ke apa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 04:31 PM | Show all posts






Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 04:51 PM | Show all posts
saper ader gambor yg japanese style gitu...cita2 di hati igt nak blend skit japanese and malay skit..dulu penah ngk akt anjung seri..but mag tuh dah ilang...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 05:34 PM | Show all posts













[ Last edited by  mix_chinese at 22-5-2006 05:36 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by misy at 22-5-2006 04:30 PM


kak hannah  pendapat seposen saya, lebih baik kalau kayu tempatan sebab sesuai dgn cuaca panas lembab kita kat sini... kayu kat tempat sejuk ni  kena pandai maintain le takut nanti rekah ke apa ...



o gitu ye...  thanx for the info..

so.. kayu tempatan tu yg jenis apa bagus.. kalau jati.. kak hannah tgk tak cantiklah .. any suggestion?  

kayu getah?  amacam? now design dia cantik2  nak2 untuk export punya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 06:03 PM | Show all posts
o gitu ye...  thanx for the info..

so.. kayu tempatan tu yg jenis apa bagus.. kalau jati.. kak hannah tgk tak cantiklah .. any suggestion?  

kayu getah?  amacam? now design dia cantik2  ... [/quote]

kalau saya suka kayu merbau... kalau tak silap kayu ni termasuk dlm kayu keras so tahan lama, rupa dia pun nak sama dgn kayu oak dari segi warna dia..kalau nak buat konsep english sesuai la... tapi susah nak cari perabot merbau yg simple, biasa jumpa yg sarat ukiran...
kayu getah pun ok jugak, harga murrah antara kayu kayu..color pun ala-ala pine, sesuai utk konsep country...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 06:13 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 22-5-2006 05:44 PM



o gitu ye...  thanx for the info..

so.. kayu tempatan tu yg jenis apa bagus.. kalau jati.. kak hannah tgk tak cantiklah .. any suggestion?  

kayu getah?  amacam? now design dia cantik2  ...


pssstttttt.....KAYU yg TERBAIK adalah kayu yg dari negara 4 seasons.

Urat dier rapat rapat....berbanding dgn kayu yg 2 cuaca.
Cuber bandingkan kayu jati Indonesia n Mymmar.

:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 08:09 PM | Show all posts
:hmm:konpius saya NG.. selama ni kita ingat kayu tropika is the best and more durable for our climate... maybe saya dah silap info.

[url=http://http://bmweb.mida.gov.my/cmspreview/content.jsp?id=com.tms.cms.page.Page_45f0d000-d2bb29d0-18806f70-e861c00c[/url]]
Spesis kayu tropika pejal yang digunakan sememangnya dikenali kerana ketahanannya di bawah keadaan iklim yang berbeza
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2006 09:07 PM | Show all posts
Originally posted by misy at 22-5-2006 08:09 PM
:hmm:konpius saya NG.. selama ni kita ingat kayu tropika is the best and more durable for our climate... maybe saya dah silap info.

]
Spesis kayu tropika pejal yang digunakan sememangnya dikena ...


Teman ada bbrp kayu CONTOH dari Myammar.......yg menjadi kegemaran oghang US n Europe.
Memang cantik warna nya.....dan berat.

Cuber bayangkan kayu tersebut yg MENGHADAPI 4 cuaca.
Di waktu winter, summer, autumm n fall.

Di waktu winter.....ia 'mati' buat bbrp bulan.
Hanya 'hidup' kembali biler cuaca mula panas........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 03:36 PM GMT+8 , Processed in 0.085311 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list