CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: long

DINING ROOM (RUANG MAKAN)

[Copy link]
Post time 4-2-2010 01:50 PM | Show all posts
alahaii tetibe rasa terkilan dah bli cermin tu harga rm135 tp x cukup bsar yg mcm BB nak...rasa mcm nak let go jer...huhuhuuh:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 02:18 PM | Show all posts
920# pseudo_kl

wahh...ada kdai yg jual murah upernyer yek!naper siz carik x jmper!xper2...akan ku gegar kdai tu nnti.bleh gi beli lagik ni! dkt jer ngn umah.hehee..so kwn2!jom seranggg...size bsar lagik ada x? ker tu yg paling bsar?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 02:37 PM | Show all posts
Post Last Edit by pseudo_kl at 4-2-2010 13:48

250 tu complete ngn frame kayu..

kedai dia kat tengah2 nilai 3..kat sebelah parking lot besar..seberang jalan ada 7E
pseudo_kl Post at 4-2-2010 13:46


wah. murahnya.
bawak pergi umah mcm mana? upah transportation ke atau u pakai kete besar?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 03:14 PM | Show all posts
alahaii tetibe rasa terkilan dah bli cermin tu harga rm135 tp x cukup bsar yg mcm BB nak...rasa mcm nak let go jer...huhuhuuh:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 09:13 PM | Show all posts
nak share gambo dining room..happy viewing





Ni act..rumah my sister..aku pun dok kat sini gak...ngan my mum + my sis...only 3 of us..
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 07:32 AM | Show all posts
nak share gambo dining room..happy viewing





Ni act..rumah my ...
john_juanes Post at 4-2-2010 21:13


wooo kemas jer umah dia...x nmpk bersepah...musti xde budak kecik kat umah ni kan....ehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 08:56 AM | Show all posts
920# pseudo_kl  

wahh...ada kdai yg jual murah upernyer yek!naper siz carik x jmper!xper2...akan ku gegar kdai tu nnti.bleh gi beli lagik ni! dkt jer ngn umah.hehee..so kwn2!jom seranggg...size bs ...
sizuka82 Post at 4-2-2010 14:18


rasanya tu yang paling besar...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 09:42 AM | Show all posts
927# pseudo_kl

owhh....so pnghantaran mcmna?muat ker msuk keter?ke ada delivery charge?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 09:05 PM | Show all posts
wooo kemas jer umah dia...x nmpk bersepah...musti xde budak kecik kat umah ni kan....ehehhe
budakbaik10 Post at 5-2-2010 07:32


memang takder budak kecik....hahaha...cek la yg paling kecik..hahhaa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 01:15 AM | Show all posts
Post Last Edit by faraway1 at 7-2-2010 12:18



kira cam dining jugaklah, cuma digunakan kalau ada org dtg...
meja ni ada extension, boleh jadi meja untuk 12 orang..


kayu kerusi ni made in malaysia
dan meja ni usia dia 40 tahun lebih...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 10:44 AM | Show all posts
nak share gambo dining room..happy viewing

Ni act..rumah my ...
john_juanes Post at 4-2-2010 21:13


cantik & kemas je rumah ni
nice color too
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 11:43 AM | Show all posts
cantik & kemas je rumah ni
nice color too
bspotgurl Post at 8-2-2010 10:44


kemas sebab furniture tak bnyk..suka lapang jer beb..nampak spacious skit..heheheh..lagipun takder budak kecik pun..dah la 3 org saja penghuni ..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2010 03:43 AM | Show all posts
upppp balik topik nie..aku ni lemah sket dalam bab konsep2 nie...asal sedap mata memandang aje...

nak tanye laa...kalau meja makan marble bentuk bulat, kat atas permukaan marble tu ada line warna hijau(marble hijau) kaki meja tu kayu solid warna coklat gelap...kerusinya pun kayu solid coklat gelap, ini konsep ape yer...

sebab tgh berangan2 nak beli lampu camana...kata org, kena ada konsep supaya tak nampak caca marba kan...kalau aku_blur nak matchkan dengan lampu yg dibuat dari marble jugak ok ke ek...

tlg bagi idea...tq...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2010 08:03 AM | Show all posts
Post Last Edit by faraway1 at 28-3-2010 11:08
upppp balik topik nie..aku ni lemah sket dalam bab konsep2 nie...asal sedap mata memandang aje...

nak tanye laa...kalau meja makan marble bentuk bulat, kat atas permukaan marble tu ada line warna h ...
aku_blur Post at 27-3-2010 14:43


me belajar dr mentua....
kalau beli lampu tuk meja makan tu,
cam kami, meja makan jenis memanjang,
kami beli lampu design dia ada 3 mentol yg memanjang...
satu lagi meja makan kami jenis antik (usia 40 tahun lebih)
jadi me pilih lampu yg tidak nampak moden......
supaya seimbang dgn meja antik tu...

jadi kena ikut camana meja makan tu, kalau meja bulat mungkin memandai
dengan lampu jenis bulat jugak kot..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2010 11:23 PM | Show all posts
934# faraway1

tq far...so betul lah ape yg ada dalam bayangan aku_blur nie...gi kedai lampu, berkenan ngan satu lampu bentuk bulat besar di tengah dan ada anak2 kecik di sekeliling die (bentuk bulat juga) dibuat dari marble...dan yg bestnya besi lampu tu berwarna hijau gelap sedondon dengan garisan hijau pada meja makan marble aku tu...

erm...masa tanya harga tu, apek tu tanya "ape pasat lu mau ini lampu? org sudah tamau ini trend maa...org suka ini kristal punya"...so bagitau die la yg aku minat ala2 tradisional...lampu tu die bagi harga 180 saje...siap dengan mentol save energy...huhuhu...bagus jugak kan kalau konsep lama2 ni...barang pun dah out dated, jadi murah la...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2010 01:43 PM | Show all posts
salam kengkawan2

nisyam nk mntk pandangan lah....rumah nisyam apartment mentari court...luas dlm 700 sqft lebih sikit. Hall memanjang...dh ade sofa 3 seater L-shape. tgh fikir nk beli dining table...tp x tau nk ambik 4 / 6 seater.

4 seats mcm x sesuai..sbb sllu family dtg lepak...rmi ahli...nk ambik 6 seater plk takut ruang jdk sempit. nisyam suka rumah nmpk luas...hubby xnk meja mkn yg cokia2. dgn nk yg elegant sikitlah...poning den...blh tlg advise x?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2010 06:54 PM | Show all posts
salam kengkawan2

nisyam nk mntk pandangan lah....rumah nisyam apartment mentari court...luas dlm 700 sqft lebih sikit. Hall memanjang...dh ade sofa 3 seater L-shape. tgh fikir nk beli dining table. ...
nisyam Post at 29-3-2010 00:43


me tak pasti dekat msia ada ke tidak
meja yg ada extension... cam kalau hari biasa,
cuma 4 seaters, tapi bila ada org dtg u boleh
pasang extension jadi meja jadi 6 atau 8 seaters..

cari yg ni kalau ada sbb kalau table panjang ruang jadi sempit..
tak best jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 09:36 PM | Show all posts
My best guess as to why dining rooms go unused is because you can’t arrange people around a table and give everyone a view of the TV. But I have a thing for dining rooms like this https://www.roomservice360.com/modern-dining-room-furniture.html. They’ve always been my favorite room. I like to have a well-appointed one around even if it doesn’t get much use.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:52 AM GMT+8 , Processed in 0.081745 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list