CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 36448|Reply: 279

Menang Membeli

[Copy link]
Post time 21-2-2007 11:02 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua

Jom pakat kongsi apa sahaja yang kita rasa menang membelinya dan kita puas hati dengannya.
Anda boleh letak apa sahaja tidak semestinya yg berkaitan dgn garden sahaja, yg rasa memang membeli dan puas hati menggunanya :bgrin:

Meh mok nik mulakan dulu ....

minggu ini mok nik banyak membeli barangan utk hiasan indoor dan out door. Duit mengalir bagai air kalau gi kat home decor dan juga nursery. Antara yang banyak2 benda yg mok nik beli tuh, mok nik rasa "menang membelinya" walaupun harga murah tapi cantik dipandang. Mok nik dah lama cari  hanger爌late utk gantung koleksi pinggan antik arwah ayah. Jumpa lah beberapa hari lepas ... murah rasanya hanya RM39 ... mok nik beli dua. Bila dah siap pasang kat dinding ... aduhhh cun sungguh rasanya, berbaloi membelinya .

Tadi pula mok nik beli hangging basket braket ... hanya RM9 setiap satu, beli sampai 10 ..Kat爐empat爈ain爃arga爕g燿ia爈etak燫M16,爐awar爐awar爌un燿apat爏etakat燫M12.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2007 12:18 AM | Show all posts
moknik.. tarak gambo ke?? share lah skit.. skit je.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 12:49 AM | Show all posts
me baru aje beli memory stick, puas hati, boleh muat dalam 2353 keping pictures camtu saiz besar... so kalau travel ke, ambil gambar bunga ke, boleh ambil sampai akarlah.... banyak space.. actually hadiah for my hb bday, tapi sebab memory stick, so dgn tamak, me ambil balik....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2007 07:58 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 22-2-2007 12:18 AM
moknik.. tarak gambo ke?? share lah skit.. skit je.. hehehe..


nanti mok nik snap gambar... semalam letih sangat tak sempat nak snal gambar. Nanti mok nik tempek ler kat sini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2007 08:00 AM | Show all posts
Originally posted by faraway at 22-2-2007 12:49 AM
me baru aje beli memory stick, puas hati, boleh muat dalam 2353 keping pictures camtu saiz besar... so kalau travel ke, ambil gambar bunga ke, boleh ambil sampai akarlah.... banyak space.. actual ...


woww besar tu space fara... tapi kan mok nik tertarik tang yg hb punya kena rampas .... hehehe tamak sungguhhh kami nie fara .. nie ler org kata...orang tamak selalu untung
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 08:13 AM | Show all posts
juju baru je beli pasu bunga baru untuk letak kat living room...pasu lama dah pecah coz kena tiup angin...tu pun dah gam banyak kali....juju beli kat Nilai 3...x silap satu RM30 (paling murah le) . Biasa dalam RM50+++

Pastu beli frame gambar - 2 for RM30.00 Hari tu tengok kat pasar malam - 1 for RM30.00 Kira dah jimat RM 30.00. Beli lagi frame gambar bunga. Hubby & juju berkenan sgt2...mmg cun. RM40.00 satu....


sat cari gambar

p/s Menang membeli ke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 08:23 AM | Show all posts
Originally posted by mok_nik at 21-2-2007 07:00 PM


woww besar tu space fara... tapi kan mok nik tertarik tang yg hb punya kena rampas .... hehehe tamak sungguhhh kami nie fara .. nie ler org kata...orang tamak selalu untung

betul tu moknik, org tamak memang untung...   
bestnya untuk kamera dia.. tetapi now camera melah... heheh
memang besar space dia, movie aje boleh buat dalam 3 jam...
tapi bestlah time travel takdalah nak mencari kedai download pictures aje.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 08:24 AM | Show all posts
Originally posted by Juju at 21-2-2007 07:13 PM
juju baru je beli pasu bunga baru untuk letak kat living room...pasu lama dah pecah coz kena tiup angin...tu pun dah gam banyak kali....juju beli kat Nilai 3...x silap satu RM30 (paling murah le) ...

me pun hari ni beli 3 frame gambar.... ada discount, so kira alah membeli ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2007 09:04 AM | Show all posts
okay ...photo time....selamat menjamu mata

nie frame bunga - RM40.00


nie pasu bunga - RM30.00 each


nie frame yg 2 for RM30.00

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 09:12 AM | Show all posts
bunga 5.90 je kat ikea...pasu 7.90 je kat nilai 3...murahhhhh



[ Last edited by  fossil at 22-2-2007 09:14 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 09:28 AM | Show all posts
frame ni dapat murah amatt..30 hengget jer selepas proses tawar menawar dgn pak arab nilai3..



[ Last edited by  fossil at 22-2-2007 09:34 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 09:47 AM | Show all posts
fossil,

sama le juju beli dgn pak arab ke org pakistan kat Nilai 3 ...x ingat
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 10:02 AM | Show all posts

Reply #10 fossil's post

fossil

cantek banget..
Teh likeee..
merah menyala U..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 10:04 AM | Show all posts

Reply #12 Juju's post

betul tu juju & fossil

dgn pak arab or paki ni kena tawar menawar tanpa buhsan...

ndak2 yg selalu mai dr rumah ke rumah tu
depan pun dah buhring ngusung kehulu ke hilir..

kat kg kg selalu la depa ni berkeliaran
cam anturaya takde tuan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 10:27 AM | Show all posts
yg ni murah banget gak..4.90..comel kan..



[ Last edited by  fossil at 22-2-2007 10:28 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 11:06 AM | Show all posts
tak de org letak pokok idup dlm rumah ker??/
nak juga tengok.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-2-2007 01:44 PM | Show all posts
nie dia hangging basket braket yg mok nik beli ...murah ler sebab kat lain RM3-RM16, kat dia hanya RM9



bila digantung bunga, bukan main lagi serinya ...hehhehehe


tak caya tengok nie ...cantikkannn tak padan dgn harga RM9 aje


tengok tuh pokok periuk kera tergantung ..cantik aje ...heheh perasssaaannnnnn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2007 01:49 PM | Show all posts
ini pulak plate hanger yg mok nik dok cari begitu lama .. murah ler sebab mok nik serch kat internet yg depa dok jual hingga RM50, tapi mok nik beli hanya RM39...



beli dua ...


cantik bila di match dgn cermin yg sedia ada sebab sama2 kaler
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-2-2007 01:51 PM | Show all posts

Reply #9 Juju's post

cantik Juju frame frame tu. Tadi mok nik ke pasar pagi, tengok frame2 tuh cantik2 dan murah terliur nak beli, tapi fikir balik, tak ada tempat nak gantung dah kat dinding nie, tak jadi beli. Kang gantung banyak sgt benda kat dinding, semak mata memandang pulak kan :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 01:51 PM | Show all posts
moknik,

mmg cun arrr....kena grill eh kat dinding tu...kalau tak sure jatuh pasu tu kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.117052 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list