CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ccgirlss

camner nak tebuk dinding konkrit?

  [Copy link]
Post time 22-9-2008 12:05 PM | Show all posts
Originally posted by indahrenovator at 20-9-2008 11:51
da cek kat db?.. kot2 die tendang?


Kalau DB tak tendang.................sila gunakan TEST PEN utk check kat contact point di belakang 3-pin socket tersebut.
Kemungkinan besar, contact point kat 3-pin socket tu dah lingkup or terbakar wire nyer.

p/s baru tukar sendiri 2 3-pin socket minggu lepas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2008 12:07 PM | Show all posts
Originally posted by batu_bergolek at 20-9-2008 15:46
waalaikum salam ghost (pelik bagi salam kat hantu      )

saya nyer driller sekarang impact Black n Decker dril tapi 150W, lenguh dah nak drill, pernah drill sampai dah berasap m ...


Salam kembali batu_bergolek,

Miker cuber plak gunakan drill bit concrete yg kecil sedikit.
Kalau bley masuk.................baru lah guna drill bit yg sepatutnya.

Btw, sila paste gambor drill bit miker tu di sini.

Salam
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 12:52 PM | Show all posts
tak kisah jenama apa pun...untuk concrete ..pakai drill bit...bosch punya ...kalaer kelabu...besi dia lagi kuat...jgn pakai yang putih untuk  konkrit...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2013 01:28 PM | Show all posts
Chinook posted on 3-10-2013 12:52 PM
tak kisah jenama apa pun...untuk concrete ..pakai drill bit...bosch punya ...kalaer kelabu...besi di ...

p/s kena pakai HAMMER DRILL
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2016 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy baru beli stanley hammer drill..nak gantung frame tp  tak boleh tebuk lubang..sampai berapi mata grill.dah pusing to hammer mode tp x boleh jugak..boleh sesapa advice
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 07:48 PM | Show all posts
izzah_mia replied at 17-1-2016 02:13 PM
Sy baru beli stanley hammer drill..nak gantung frame tp  tak boleh tebuk lubang..sampai berapi mata  ...

korek kat concrete beam ke? Dinding tu konkrit ke bata?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2016 10:49 AM | Show all posts
neotoxin replied at 18-1-2016 07:48 PM
korek kat concrete beam ke? Dinding tu konkrit ke bata?

beam selalu kat ataskan...ni kat tengah2x dinding. dinding konkrit yg bila ketuk2x kat dinding..xde bunyi.
tengok org lain buat ok je sebab ada mintak tlg org unifi drillkan rel langsir
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 04:52 PM | Show all posts
Untuk konkrit Kau guna mode hammer (simbol tukul), jangan guna mode drill(simbol skrew). Tetapi biasanya kalau impak drill mana-mana mode pun dah boleh drill dinding terutama dinding jenis dibuat daripada cement brick.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-1-2016 03:07 PM | Show all posts
Odyman replied at 20-1-2016 04:52 PM
Untuk konkrit Kau guna mode hammer (simbol tukul), jangan guna mode drill(simbol skrew). Tetapi bias ...

memang guna mode hammer odyman. boleh tak sesapa tepek mata drill untuk dinding konkrit sebab ada pelbagai jenis dlm set stanley tu. mungkin guna mata drill yg salah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mata drill konkrit tu yg tumpul hujungnya bukan yg tajam
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2016 08:58 PM | Show all posts
izzah_mia replied at 21-1-2016 03:07 PM
memang guna mode hammer odyman. boleh tak sesapa tepek mata drill untuk dinding konkrit sebab ada  ...


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 10:51 AM | Show all posts

tima kasih neo. kalau tempat nak tebuk tu dim..boleh pakai mata ni jugak ke?

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 01:08 PM | Show all posts
izzah_mia replied at 29-1-2016 10:51 AM
tima kasih neo. kalau tempat nak tebuk tu dim..boleh pakai mata ni jugak ke?

boleh.. mmg ni mata utk tebuk dinding masonry
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 04:15 PM | Show all posts
tq neo....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 03:10 PM | Show all posts
Salam... saya pakai jenama Skill.. memang hebat, kalau nak power lagi pakai bosh. paling power pernah jumpa jenama makita.

saya sbnarnya buat part time ambik upah drill dinding umah orang pasang langsir, bidai dll. takat ni dah bertahun pakai drill skill... ok je rumah condo ke, teres ke...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
indahrenovator replied at 3-9-2008 05:05 PM
kalo da masuk seinci tu da tembus layer 'plaster' la.. kalo xde nmpk habuk kaler merah (bata) or pas ...

tumpang tanye, betul ke hammer drill cap ayam mcm bossman, boyai, wately ke apa sume tu bazir duit je?  sy guna tuk diy rumah je.. pasang2 langsir..pasang kipas dll. mohon pendapat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2019 05:41 PM | Show all posts
tq sharing
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:27 PM | Show all posts
wall precast jangan ditebuk sesuka hati..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:28 PM | Show all posts
hati2 ya..lebih baik refer kepada mnagment dulu
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Haiiii...blh tebuk dinding pasang tv
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 10:55 AM GMT+8 , Processed in 0.078652 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list