CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 7354|Reply: 111

[NETFLIX] KING'S AFFECTION - RO WOON, PARK EUN BIN

[Copy link]
Post time 12-10-2021 03:15 PM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 20-10-2021 09:09 AM

Tadi tertenguk drama baru ni. Baru mula 1 episod semalam. Ok juga ceritanya.


The Crown Prince's wife gave birth to twins, but twins were considered an ominous sign. The twin daughter was supposed to be killed, but her mother begged to save her life. Secretly, the twin daughter is sent out of the palace. A few years later, the twin son Lee Hwi dies due to a disease. The Crown Prince's wife hides her twin son's death and brings her twin daughter back to the palace and raises her as Prince Lee Hwi (Park Eun-Bin). Lee Hwi eventually becomes a crown prince, but she is afraid her real identity will be revealed. Because of her secret, Lee Hwi is unable to have anyone close to her. She hides her emotions from others and she makes biting remarks.

Jung Ji-Woon (Ro Woon) is Lee Hwi’s teacher. Jung Ji-Woon comes from a noble family. He is handsome, smart and an optimist who enjoys life. Crown Prince Lee Hwi develops feeling for Jung Ji-Woon.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-10-2021 03:16 PM | Show all posts
Twin lelaki tu kena panah/dibunuh sebab King ingat itu twin dia yang perempuan. Padahal mereka switch place sebelum tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 03:17 PM | Show all posts
sama tadi baru tgk 1st epi...mcm bole layan......hebat la pelakon budak perempuan tu...leh tukar2 suara jadi lelaki time jadi prince
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 03:52 PM | Show all posts
I tengok drama ni ep 1 and 2 last week

nice plots

i tergelak bila tengok ...kawan karib Nam gil  jadi sida2 = Gyupil tuGyupil sekarang banyak jadi sida2 - dalam draa lovers of the red sky oun dia jadi sida2 Prince Yumyeong


so far i suka the plot walaupun masa 1st episode 15 minit  pertama dalam babak ep 1 tu memang brutally insane...isk ade ke bunuh anak kembar dan percaya khurafat , geram betul...

kesian betul s kembar girl tu ....


anyways i love the plot now by instinct.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 05:32 PM | Show all posts
setakat 2 episode ni mmg menarik. terutamanya kisah masa kecil tu.. bengkak2 mata i nangis... huhuhu.

setakat muncul watak dewasa ni i belum rasa teruja lagi bila nampak rowoon... hahha.. aura belum sampai... mimik muka dan everything nampak too plain... tapi masa dia keluar pi cari ubat dan tersekodeng putera tu nampak helok juga... topi tu rasanya sesuai dgn dia.

eunbin macam biasa, hebat bila berlakon. gaya jejanz dia tu menjadi sangat walaupun wajah dan body feminin sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 12:07 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 22-10-2021 12:19 PM

ep 3 & 4

wow  tak sangka ye begitu hebat 'tekanan' Lady king Dam ni Lee Hwi ni ye, i mean i tengok kejam betu mak Dam i yg queen tu suruh dibunuhnya maid tu?? i mean teruk sungguh rahsia yg nak dijaga tu?

memang naya ....


Best tengok dynamics King  Lee Hiw ( Dam-i ) tu dengan Royal Tutor Jang Ji Un ...wah wah ...siap bully lagi and best sekali masa viva  tu...wow...i sukeee..
bagus benar explanation Ji Un tu pasal skema jawapan  yang dikehendaki olehnya daripada King Dam Ni ( Lee Hwi tu ) , Ji Un tanya pasal integrity dalam suasana palace yg disaluti dengan selut kotoran politik, konspirasi, khianat , pengaruh kuasa etc .

Kiranya dia ingin didik minah ni supaya jangan jadi macam org org yg minah King Dam ni pun nyampah agaknya , sebab dia dah nampak kekejaman semua.

Dalam satu scene lain yg best - babak King Dam ri nak panah kat royal tutor dia sebagai part of the deal ...kalau tutor tu sanggup gadai nyawa , ambik risiko maka...

dan keuncula royal guard yang bawa tag senapang / senjata yg sama dengan assasin yang cuba nk bunuh  Dam-ri  aktiviti berburu - ini KIV....



Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2021 03:27 PM | Show all posts
Oh by  the way - bila tengok dramacool ep 4 citer ni

Citer ni i noticed diberikan : excellent broadcast content  dan disokong oleh MSCT and KoCCA
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2021 09:11 AM | Show all posts
Ohh... baguslah.
Tapi rasanya drama ni bukan based on true history kan? Sebab takda dalam sejarah Korea ada raja perempuan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-10-2021 04:24 PM | Show all posts
uda replied at 23-10-2021 09:11 AM
Ohh... baguslah.
Tapi rasanya drama ni bukan based on true history kan? Sebab takda dalam sejarah Ko ...

hehehe awal awal lagi depa pun dah letak disclaimer so at least fans depa tak lah jumpy and went beserks sangat hehehe..
setahu I dalam sejarah China dinasti Tang - Empress Wu Ze Tian yes wujud.
Best citer Empress of China - lakonn Baby Fan  Bing Bing  and Ariff Rahman Lee Chi Ting.



Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 23-10-2021 09:11 AM
Ohh... baguslah.
Tapi rasanya drama ni bukan based on true history kan? Sebab takda dalam sejarah Ko ...

Iols tak rs nanti at last 'prince' ni yg akan jd maharaja...kot the twin hidup...kot si bodyguard dia apa kot?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 03:17 AM | Show all posts
ep 7 & 8 best.....hahaha...

intrigue habis....





Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 08:38 PM | Show all posts
Ep 9 & 10

my god!!! Isshe crazy?

Sapa tengok atau masih follow drama ni?
Pacing drama ni ala ala BOSSAM  tu , agak slow tapi ada bendalah yg berlaku.

Kali ni - the Crown Prince ni i rasa memang nak cari penyakit atau dia mempunyai muslihat tertentu. What is her agenda - to get married to another lady?
memang nak cari penyakit- i setuju kata kata ayahandanya The Crown Prince supaya postpone hasrat dia itu sebab takut jadi macam kisah dia dengan mendiang queen tu, dia gagal jaga ahli keluarganya daripada dimusnahkan oleh orang besar istana.


dan  i rasa tak masuk akal ,
it's pretty illogical in the sense that  anyone could have noticed that the crown prince is infact a lady!!!

i mean - tak ada siape ke yg nak cakap kat dia yg hey , u tu a lady...

i mean , isn't it obvious?

i think watak dia ni  adalah gadis maid yg berdarah raja tapi sebab sejarah hitam yang menimpanya , she feels she cannot say and do anything to change her fate  nor her situation as there are people who would love to see her slumping herself on the floor, gittew.

Sedangkan dia ada dua kawan  yg memebrikan sokongan padanya untuk cabut je lari kalau susah2 sangat dok istana tu, sebab ayah dia pun ada anak lelaki lain jugak...

i mean - lord jeheon and  Royal tutor tu bukan tak sedar pun something 's off a bit about her .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2021 09:31 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 12-11-2021 08:38 PM
Ep 9 & 10

my god!!! Isshe crazy?

Nak jadikan cerita.

Dia ni macam lelaki lembut lah kiranya. kan ada lelaki lembut yang muka dan perwatakan macam perempuan. Patutnya pengarah carilah aktress perempuan yang tinggi dan badan sasa sikit so taklah nampak mcm perempuan sgt.

Dr preview, nampak next episode mcm dia kantoi je dgn Raja. Tapi takkanlah dia kantoi, ni baru episod 11. Ada 10 episod lagi.

Btw, Lord jeheon tu maternal grandfather dia ke? and Queen Dowanger juga maternal grandmother. Raja yang earlier tu dah mati ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 11:59 PM | Show all posts
uda replied at 12-11-2021 09:31 PM
Nak jadikan cerita.

Dia ni macam lelaki lembut lah kiranya. kan ada lelaki lembut yang muka  ...




Cast
Park Eun-BinRo WoonNam Yoon-SooChoi Byung-ChanBae Yoon-Kyoung
Lee HwiJung Ji-UnLee HyunKim Ga-OnShin So-Eun
Jung Chae-Yeon
No Ha-Kyung
Royal Family
Yoon Je-MoonLee Pil-MoSon Yeo-EunLee Il-Hwa
Left State Councilor Han Ki-JaeKing HyejongQueenLee Hwi's grandmother
Kim TaekKim Seo-HaCha Sung-JeHan Chae-AhNam Kyung-Eup
Prince WonsanPrince ChangunPrince JehyeonLee Hwi's motherKing (ep.1-2)
Jung Ji-Un's Family
Bae Soo-BinPark Eun-HyeHeo Jeong-Min
Jung Seok-JoJung Ji-Un's motherByulgam Gu
Royal Institute
Kim In-KwonRho Sang-BoKim Min-SeokJo Jae-WanChoi Nam-Wook
Yang Moon-SooPark Beom-DuChoi Man-DalIk-Sun (ep.1,8)royal tutor (ep.3)
Court Maids
Baek Hyun-JooKim Si-EunLee Ha-JooShin BiKim Se-Bin
Court Lady KimMaid I-Wolmaidmaid (ep.2-3)maid (ep.2)
Hwang Sun-Jung
maid (ep.5)
Eunuchs
Ko Kyu-PilShin Min-SooJung JoonKang Du-HyunPark Tae-Yun
Eunuch Hongeunuch (ep.2)eunuch boy (ep.5)eunuch boy (ep.5)eunuch boy (ep.5)
Royal Palace
Kim Jae-ChulPark Won-SangJung Jae-SungSon Jong-HakKim Jung-Soo
Yoon Hyeong-SeolMinister of Personnel Shin Yeong-SuMinister of War No Hak-SuChangchungunChief State Councilor (ep.1)
Choi Gyo-SikEom Ji-ManKim Wang-YongMin Sang-WooLim Chul-Hyung
royal physician (ep.1)royal police (ep.1)bailiff (ep.1)guard (ep.3)prison official (ep.6)
Samgaebang
Jang Se-HyunLee Soo-MinKim Sung-YongLee Kyung-OhJang Eui-Don
Bang Jil-GeumBang Yeong-Jinobleman (ep.6-7)Literary Licentiate Choi (ep.6-7)herb gatherer (ep.7)
Ming Dynasty
Park Ki-WoongLee Seo-HwanKim Eun-MinKim Hye-Won
Chief Eunuch (ep.7-8)Vice Minister of Rites of Mingroyal concubine (ep.8)Joseon woman in Ming (ep.2)
Childhood Days
Choi Myung-BinChoi Myung-BinKo Woo-RimChoi Ro-WoonKim Joon-Ho
Lee Hwi (child)Dam-I (child)Jung Ji-Un (teen)Lee Hyun (child)Prince Wonsan (teen)
Kim GeonKim Do-WonYoon Seo-YeonOk Chan-Yu
Eunuch Hong (child)Chief Eunuch (child) (ep.7-8)royal concubine (child) (ep.7-8)Kim Ga-On (child) (ep.9)
Others
Uhm Tae-OkLee Ja-KyungSeo Jin-WonBae Sung-IlGong Jin-Seo
drunk lord (ep.4)woman tossing water (ep.4)royal concubine's father (ep.8)art dealer (ep.8)Maid Jan-I (ep.9)

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 12:03 AM | Show all posts
uda replied at 12-11-2021 09:31 PM
Nak jadikan cerita.

Dia ni macam lelaki lembut lah kiranya. kan ada lelaki lembut yang muka  ...

isk ...pada I kan lah , kalau tengok the physique of the crown prince tu iskkk

tak nampak macam lelaki pun...

habitual reflex dia pun ...macam dia dihadang oleh royal tutor Ji-un tu semasa vase besar jatuh tu, i mean cara dia menekap muka pun, Ji Un sepatutnya dah boleh 90% syak yg ini a lady lah ( Dam ri ) - semue clue ade kat dia
the dice, the books, etc


Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 12:05 AM | Show all posts
uda replied at 12-11-2021 09:31 PM
Nak jadikan cerita.

Dia ni macam lelaki lembut lah kiranya. kan ada lelaki lembut yang muka  ...

yg suka control and awasi dia sebab kepentingan diri tu semua belah maternal sides tu
rasanya ye - Lord  Le Hyun tu cousin Dam ri/ lee hwi/ crown prince  - dia ni may be adik beradik belah belas menteri yg jahat tu , tapi dia baik rasanya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-11-2021 09:19 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-11-2021 12:03 AM
isk ...pada I kan lah , kalau tengok the physique of the crown prince tu iskkk

tak nampak macam  ...

Itu I kata yang tak logiknya. patut pengarah pilihlah pelakon yang sasa sikit. Kalau kat msia mcm abby abadi ke or yang main dlm gerak khas, salina sibi ke? baru nampak mcm lelaki sikit. Ni lembik je!!!
Kita anggaplah crown prince ni lelaki lembut
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 13-11-2021 09:19 AM
Itu I kata yang tak logiknya. patut pengarah pilihlah pelakon yang sasa sikit. Kalau kat msia mcm  ...

Udah le si rowoon tu tinggi menggalah..nampak betul beza ketara...i rs agak slow plak..sampai tetido dibuatnya...
Adakah maharaja tau dia girl eh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2021 06:57 PM | Show all posts
hehehe - i have no idea laa..apa lah nak jadi dengan tunang Lee Hwi ni

hahahaha...makin lama drama  ni lah ...macam manalaaaaa depapikiaq hahahah

he is obviously a she laaaa....ya ALLAH...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 02:07 AM | Show all posts
the father of the crown prince, dah tahu dah the crown prince is the crown pwincesssss....jeng jeng jeng....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 01:31 PM GMT+8 , Processed in 0.109785 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list