CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: trexxxxxi

[Borak MPS] Istana Hijab Terbuka Hihihihihihi

  [Copy link]
Post time 6-10-2021 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 5-10-2021 05:42 AM
Memandangkan aku x boleh tido.. Aku nak citer...

Semua org tau.. Aku selalu ternampak makhluk ta ...

@trexxxxxi cer tnya tokey cari apa dah jadi dgn porem layout dah larik tune nk buat post tak boleh

Comments

Cuba guna desktop version  Post time 6-10-2021 09:50 AM
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 6-10-2021 09:40 AM
@trexxxxxi cer tnya tokey cari apa dah jadi dgn porem layout dah larik tune nk buat post tak boleh

Tu la.. Pelik la.. X reti aku nak reply

Comments

Kaka Sarah guna desktop site boleh aih Tu titik tiga melintang tu..  Post time 6-10-2021 11:07 AM
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 6-10-2021 10:11 AM
Tu la.. Pelik la.. X reti aku nak reply

Nama2 poremer hilang
Apa dh jadi mati pucuk nk masuk porem

Comments

Mak melawak hahaha Murung kan takleh hencap  Post time 6-10-2021 11:07 AM
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 6-10-2021 10:11 AM
Nama2 poremer hilang
Apa dh jadi mati pucuk nk masuk porem

Tu la.. Aku mcm pening.. Apa yg jadi.. Mungkin tgh upgrade
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 11:02 AM | Show all posts
mlmni ada live solo ambush...layankan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 12:22 PM | Show all posts
kisah pertama masa zaman duduk asrama - HISTERIA
asrama jenis duduk dgn tuan rumah dan kawasan kampung
nak dijadikan cerita, ada beberapa hari kami jumpa ayam mati depan rumah (padang). ada yg tinggal kepala ada jgk yg lengkap sekor
malam2 pulak terdengar org ngajuk perbualan kami di ruang tamu tempat study.. tp aku tak penah dgr la.. hijab telinga tertutup merangkap tdo mati
lepas kejadian ayam mati segala tu, bermulalah kisah histeria. Dari bilik satu ke bilik dua tp alhamdulillah sekejap je dh ok
bila kejadian dh terlalu kerap, pihak sekolah bagi kami cuti seminggu (cuti rehat la konon) tp ada je yg malas nak balik kg, buat aktiviti masa lapang main baling selipar susun tin, galah panjang segala..

dijadikan cerita, malam tu bilik kami (bilik ketiga) yg diduduki seramai 11org diserang histeria
ngam2 lepas abis  bacaan Yassin, berenti utk mkn sementara tunggu solat Isyak
mangsa histeria tu duduk sebelah aku. terdengar dia baca surah Yassin sekerat-sekerat..  kdg dgr dpn je, kdg bunyi belah belakang dan kdg belah tgh je... mmg dia ada bagitau tak lancar bacaan tp takde la gini jadinya.. pelik tp aku lek lek lagi
bilik kami connected ke surau kecik dan dapo. masa tgh ambik wuduk kt sinki (yg kecik je mampu guna sinki hahahaaa), sorg tu dh jerit suruh dtg surau tolong pegang mangsa. Mata mangsa lain machiamm. renjis sikit air Yassin, oiii terus dia marah "air apa ni, basah laaa"... kami baca ayat Kursi, ehh dia boleh ikut sambil senyum menyindir.. hampehhhhh!! ada masa tempoh mangsa bertenang, mangsa siap bgtau itu dia yg sebenar.. kami angkat dia bwk masuk bilik & baringkan kt tetengah.. haa masatu mula la drama "dorang ramai, tolong meow (bkn nama sebenar)". masa tu agak kalut jgk la, tp alhamdulillah takde yg panik melampau. Memasing dh tau tugas, mana yg pegang tgn, pegang kaki, duduk atas kepala segala.. dlm masa kalut, terselit jgk lawak. Kami duk azan, tiba2 dgr org duk qamat. bergema gelak. Nampak tak kelaku memasing? dh rupa dukun aje. paling takleh lupa kena tendang, senak perut kami oiiii. 'mangsa' berjaya menipu kami "ini meow, lepaskan meow..  sakit". diselangi senyuman dan mata melirik tajam menyindir. tak sempat kami jerit "jangan lepaskan kaki dia"  sedebuk tendangan di perut. phew! ke bintang kejap

pung pang pung pang.. jiran dpn rumah dtg  masa keadaan terkawal. bdk2 aspura pn ada jengah dan dorg dh panggilkan ustaz
agak sakit hati jiran bila jiran tu cakap "takde apa tuuu.. bdk tu letih sgt.. mana ada histeria segala ni" ehhhhhhh jebatttt!! memandai je ekkkk.. kami yg duk hadap dpn mata, kami tau laaa. sesungguhnya ada mahluk lain selain manusia dlm dunia ni okay!

hampir jam 12am baru ustaz tu mai
mangsa siap cakap "kenapa panggil dia" kami “ehh siapaaaa???” hahahaa.. padahal ustaz tu tak masuk rumah lagi okay! aura tuuuuuu.. goyang la tuuu
kendian ustaz tu masuk bersama tuan rumah dan senior perempuan

sejam lebih jgk la dorg kt dlm bilik. bila ustaz tu keluar, dia cuma cakap "kamu ada main dpn rumah ni ke?" dah tentulah tempat main kami. aktiviti mengisi masa lapang ukur padang
"kamu dh terlanggar rumah dia.. tp takpe, semuanya dh ok dgn izinNya, insyaAllah"

tu je beb! lepastu mmg takde dh kekami beraktiviti kt padang. Aktiviti ditepian rumah jelaa.. seremmmm hahahhaaa
tapi kami tetap kena kacau manjah manjah.. dgr suara org bercakap memalam buta la, mahluk tu menyerupai kawan lain la, td si A kt bilik, bila keluar ke hall, ehh dia tgh baca buku. ahh lantakkkkk,  malas layan, janji mahluk tu tak usik lelebih sudeh!
jd kami pun aman2 jaaa

keadaan mangsa selepas kejadian tu, memang dia tak ingat apa
malam tu jgk family dia dtg ambik.. cuti lama dlm sebulan gitu
tp dia ni agak nakal. dia suka ngajing kekami lepas kejadian. family dia cerita apa jd kt dia. Kemain galak dia mengenakan kami

ramai yg mempermainkan hal histeria ni. hanya mereka yg pernah alami sahaja yg tau…
sekian sahaja kisah misteri nusantara iols yg pertama.. kang bersambung kisah lain pulak. di rumah dan juga di dalam hutan. kbai
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2021 11:21 PM | Show all posts
iols hijab tertutup. alhamdulilah.. tak mau la tgk. dulu2 jenis berani.. masa dok di asrama pernah study sorang2 sampai pukul 2 pagi. pegi toilet pun tak kisah kalau sorang2. hobi baca dan tgk movie hantu.

tapi 3 tahun lepas iols sakit. mula2 ingat sakit biasa tapi sbb tak sembuh2 pergi la juga berubat tradisional. rupa2nya ada org nak test ilmu kat iols. mujur la dia test jer bukan dengki ka apa. lepas buang dan berubat iols sembuh la.

cuma,  lepas kejadian tu, iols jadi penakut. takut sangat sampai dah tak pernah tgk citer hantu. baca thread seram pun takat siang hari jer. tidur malam2 pun tak berani kalau tidur sorang dan padam semua lampu. rasa macam ada yg memerhati ja. kadang2 baru nak terlelap terus terjaga sbb macam dengar org sergah.

gitulah kisah iols yg macam roda ni...huhuhu

Comments

Takpe kaka. Pendinding kena kuat, kena lawan balik. Btw kaka masuk thread satu lg baru leh bg tacang  Post time 6-10-2021 11:29 PM
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Akk xada sngt kisah serammm..cuma masa duduk asrama dulu selalu dngr guli melantun² kat koridor pastu tiba² melantun masuk dlm bilik....masa tu baru form 1,mesti terjaga dlm kol 2-3 pg...walau sebelum tido baca surah yassin,ttp terjaga n dngr cuma xberani nk nengok 'guli' tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:05 PM | Show all posts
2minggu lps kaka cikcur kt klcc saja jln ikut pintasan saloma..punyala ramai umat bgambar tepi kuburan jln ampang tu..

so pada kaka yang penakut ni..zaman skrg org lg takut manusia dr anto setan sbnrnya..kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 12:19 PM | Show all posts
sarah82 replied at 5-10-2021 05:42 AM
Memandangkan aku x boleh tido.. Aku nak citer...

Semua org tau.. Aku selalu ternampak makhluk tak  ...

Bagus la kau dikurniakan hati kering....
Tak boleh nak bayang kalau org yg terbuka hijab yg penakut....
mungkin terjerit2 histeria la jadi  nya...... wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
twins replied at 9-11-2021 12:19 PM
Bagus la kau dikurniakan hati kering....
Tak boleh nak bayang kalau org yg terbuka hijab yg penaku ...

Hidup seorg diri kena hati kering..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 02:46 PM | Show all posts
Rayna90 replied at 4-10-2021 02:01 PM
Aku takut hantu bila dekat Malaysia je hehe. Dekat tempat aku sekarang ni, rumah sebelah church and  ...

Woww. ni 1st time dengar bagi vodka kat "dia". hihih. ada petua tertentu ke kena bagi vodka? Kalau liquor lain berkesan jugak tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
achinto replied at 20-12-2021 02:46 PM
Woww. ni 1st time dengar bagi vodka kat "dia". hihih. ada petua tertentu ke kena bagi vodka? Kalau ...

Hahaha sebab logic akal aku time tu, vodka 40 percent alcohol. Beer baru 5 percent. So lagi high percentage, lagi happy la kot hantu tu pary and mabuk masa aku tidur hahahhaa... Bodo piang gak aku ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 10:00 AM | Show all posts
Rayna90 replied at 20-12-2021 05:26 PM
Hahaha sebab logic akal aku time tu, vodka 40 percent alcohol. Beer baru 5 percent. So lagi high p ...

hahahahah tapi menarik jugak logik tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2021 04:28 PM | Show all posts
ok ni pengalaman aku. masa ni jadi kt tempat kerja. nak dijadikan cerita kitorang kolig 1 ofis join pertandingan menyumpit antara daerah. so petang2 macam biasa la ada latihan kat tepi bangunan ofis ni. masa tu dah nak maghrib, kitorang tengah practice la. biasala amatur kan, banyak peluru terbabas daripada kena board markah tu. bila peluru dah terbabas, jatuh kat rumput, kena la cari kutip balik kan. bayangkan rumput wana hijau, tanah wana coklat, peluru wana pink, ada 1 peluru hilang tak jumpa. cari2 pusing sambil selawat baca ayat kursi sambil cari, memang tak jumpa. dh beberapa kali kot cari kat tempat yang sama, akhirnya jumpa jugak peluru tu, dalam parit sebelah je tempat latihan tu. dalam parit kering takde rumput takde air, tiba2 paluru tu muncul kat situ, sedangkan aku dah beberapa kali kot cari kat situ tak jumpa. bila dah jumpa tu terus meremang kemas barang terus balik. btw ofis aku ni memang agak keras dan banyak jugak cerita mistik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 07:55 PM GMT+8 , Processed in 0.090730 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list