CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1119|Reply: 11

tolong alert double post

[Copy link]
Post time 29-9-2021 12:45 PM | Show all posts |Read mode
hi admin2 yg come lote hensem2...dh brunch blom...mkn pizza jom

lately byk thread dibuka oleh 2 ke 3 org forumer...thread dgn ayat/tajuk berbeza...tapi kandungan sama...(cth isu terbaru geng2 kuil)..

yg sy tau...kalo ikut rule...nk delete tread kena yg TT sendiri buat.

cadangan sy...thread yg telah ditutup (sbb bila klik...baru tau sbb x bleh reply)...mod cuma boldkan merah...kalo mod bleh block xkan x bleh bold kan?? maaf ini cuma cadangan je...maff kalo sy silap...maklumlah newbies kubies..

yosh



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 01:19 PM | Show all posts
Thread yang dah di tutup akan nampak kat tepi macam ni :


jadi takde masalah rasa nya nak tau ...

Untuk bold kan selalu nya hanya untuk Thread tertentu yang penting jer ...

makin kena bold nanti rasa nya makin menarik minat porumer untuk klik Thread tu ...

@AceHand  



@ipes2


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-9-2021 01:32 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 29-9-2021 01:19 PM
Thread yang dah di tutup akan nampak kat tepi macam ni :

cuma nk add skit...

maaf yer..

sbb isu nie kalau sy follow :forum-new threads...xde indication tepi tu..
yg tuan h/lite mmg btol kalo ikut: forum-info dunia-isu semasa.

walaupun content nya sama jer...

hmm...xpelah anyway tyvm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 01:34 PM | Show all posts
musangbodoh replied at 29-9-2021 01:32 PM
cuma nk add skit...

maaf yer..
@AceHand  



@ipes2  



@LelaRentaka7  



@xpdckelate  



@Xim  



Mohon bagi sepatah dua kata ...



Terimakasih


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 01:38 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 29-9-2021 01:19 PM
Thread yang dah di tutup akan nampak kat tepi macam ni :

setakat ni dh ok..mungkin lepas ni lepas katup boleh masukkan dlm arkib.
tak boleh boldkan sebab nanti mengganggu..bold utk topik2 penting sahaja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 01:43 PM | Show all posts
xpdckelate replied at 29-9-2021 01:38 PM
setakat ni dh ok..mungkin lepas ni lepas katup boleh masukkan dlm arkib.
tak boleh boldkan  ...
mungkin lepas ni lepas katup boleh masukkan dlm arkib

risiko nya bila ada perkara berbangkit ...
kita2 ni payah nak tunjuk bukti mengapa kena katup bila dah masuk arkib ...

sebab tu FC lebih selesa letak jer gtu dengan alasan kat posting terakhir ... mengapa Thread tu d tutup...supaya semua boleh tengok...

terpulang pada Mod yang menjaga Board tu sendiri lah kan ...

Terimakasih feedback

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 01:43 PM | Show all posts
saya cadangkan awak follow  latest hot  https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=guide&view=hot

ini lebih best daripada new thread,sebab sudah tentu ramai yang sudah reply dan isu lebih hot.
jadi,ini boleh elak kan awak terjumpa thread baru yang sama saja

yg sy tau...kalo ikut rule...nk delete tread kena yg TT sendiri buat.
TT hanya boleh delete own thread hanya,kalau belum ada yang reply lagi
thread itu.

apa pun.terima kasih sudi bagi cadangan tu, cuma fungsi bold merah
ada 'tujuan lain' ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 02:42 PM | Show all posts

Sbb tu kat komen last kt ada letak link thread yg paling awal....so mudah utk pmbaca pegi sana utk post komen....

Setuju dgn FC, kalau letak kat arkib awal2 nanti ada yg tertanya2 kenapa terus masuk arkib, diorg tak tahu sbb apa thread kena closed....

Kalau online guna handphone nampak sign CLOSED kat awal tajuk thread....kalau guna desktop memang tgk kat sign kunci je....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 08:13 PM | Show all posts

Errr...


[AceHand SPECTaceLAR]

Oleh sebab kita takmo ditudoh pileh kaseh dan dabel stengdek... Lebih senang untok kita tak tak buat pepe... Lagipong barang yang lepas jangang dikenang...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2021 08:14 PM | Show all posts

Haaa...

xpdckelate replied at 29-9-2021 01:38 PM
setakat ni dh ok..mungkin lepas ni lepas katup boleh masukkan dlm arkib.
tak boleh boldkan  ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Kan...? Takkang semer yang dah katop nak warna kot... Baek warna yang baru dan hangat jer... Nanti habes pensel warna...


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2021 07:20 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 29-9-2021 01:19 PM
Thread yang dah di tutup akan nampak kat tepi macam ni :

mekasih membantu PraMods semua
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2021 04:23 AM | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 5-10-2021 04:25 AM
ipes2 replied at 4-10-2021 07:20 AM
mekasih membantu PraMods semua

Ada 2 PraMods baru


https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1274391

https://mforum.cari.com.my/forum ... page%3D1&page=3

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.098050 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list