CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1738|Reply: 10

Korang COD apa je hari ni?

[Copy link]
Post time 15-9-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Jom kongsi... Hari ni korang COD apa?

Tak kisah lah korang tunggu COD sampai ke ataupun korang ada bisnes nak keluar COD..

Aku tengah tunggu kek ni. Janji pukul 9....tapi ni dah nak pukul 11 tak muncul juga. Dah mesej cakap oo-te-we...tapi yilek. Nasib baik majlis petang nanti lepas asar.

Mesti korang ada good and bad experience dengan COD ni kan? Paling tidak, jadual harian akan sedikit sebanyak terganggu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-9-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tk cod..
Tp aku tunggu customer2 mai

Kadang2 baik aku cod dr tggu cust mai
Diorang pnnya janji manis mau 3jam

Aku buat perniagaan makanan kt rumah
Agak special gak ....bisnes aku ni
Sbb customer akan dtg jauh2 pun
Kalau diorg nk sgt diaorg sggp bayar harga delivery yg mahal
Tp aku tk buat food panda

Masa mula2 meniaga tk de foodpandai lagi
Aku hantor sendiri
Hazab gak bila customer jenis payah jwb hp dn lambat bukak pintu
Pecah rekod aku hantar 45biji rumah kencang bukan bisnes ku kalau dpt budak rider shukaaa..

Skg aku dh pencen antor2 ni
Cust nk diorang mai amik ..

Aku tau perasaan pembeli bila tk dpt makanan di oder kecewa..aku pernah kecewakan cust.aku
Rasa bersalah nk mampus hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
cod makanan dkt cust. telefon bertalu2 x dpt. suruh cr pagar hijau. da berpusing2 cr pagar hijau. Sederet lorong ni, kiri kanan bnyk pagar hijau. kuang ajo pny cust
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 15-9-2021 11:09 AM
Aku tk cod..
Tp aku tunggu customer2 mai


Aku pun sepatutnya keluar cod juga hari ni. Cadang dalam 11am. Ni kek tak sampai lagi. Kat rumah ni pula aku sorang je. Yang lain keluar beli barang untuk majlis petang nanti. So, cod aku pun tergendala. Nasib baik customer memahami...dan benda tu dia tak rushing nak guna.

makadek bisnes apa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 15-9-2021 11:20 AM
Aku pun sepatutnya keluar cod juga hari ni. Cadang dalam 11am. Ni kek tak sampai lagi. Kat rumah n ...

Hehe adalah malas reveal... Tp allhamdulilah sales cecah 800 sesekali open order lps la beli subang emas
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 15-9-2021 11:17 AM
cod makanan dkt cust. telefon bertalu2 x dpt. suruh cr pagar hijau. da berpusing2 cr pagar hijau. Se ...

Ekekekekekek mesti menyirap bethol chuols kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-9-2021 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
yondu replied at 15-9-2021 11:17 AM
cod makanan dkt cust. telefon bertalu2 x dpt. suruh cr pagar hijau. da berpusing2 cr pagar hijau. Se ...

Gate rumah takde nombor ke? Kenapa tak reply customer tu - mak ko ijo!

Ekekeke... Gurau jer
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 15-9-2021 11:42 AM
Ekekekekekek mesti menyirap bethol chuols kan

hahaha memang menyirap. Ni kalau jawap call memang nak sembur je. Tapi takpe la da settle. Da sekolahkan dia lepastu i pergi cod tmpt lain. Da la location x bagi, alamat penuh x bagi. Sabo jela
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-9-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 15-9-2021 11:59 AM
Gate rumah takde nombor ke? Kenapa tak reply customer tu - mak ko ijo!

Ekekeke... Gurau jer

kekeke iols pn silap. X tny details. Semata no jalan dgn taman je dia bagi. Lpstu suruh cr pagar hijau. Ingatkan sebijik dia je pagar hijau, rupanya lebih 10 bijik rumah pagar hijau. Call hazabedah payah nak jawab. Tapi takpe, da bahasakan panjang lebar dlm wasap. i da gerak cod tmpt lain da.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
cod apa

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 15-9-2021 11:42 AM
Ekekekekekek mesti menyirap bethol chuols kan

Uols pun dh bejangket berthol..haha

Ckp psal cod..iols pagi2 buat cod sblum gi keja. Tak byk tapi hari2 lah. Yg lucunyah iols ni cod pastu jadi kestemer jga pada pembeli beli produm yg diorg jual mcm icecream, vits. Iols jual homebaked bakery fanas2 dari oben. Nak order dari jauh pun bole iols guna runner.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 05:04 AM GMT+8 , Processed in 0.087634 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list