CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: annadonna

Anuar Zain join tabligh? Lelaki Ini buat teh tarik.

  [Copy link]
Post time 12-9-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
time pandemic ni mmg dibenarkan ke tabligh? dorang ada buat swab test ke sblm kumpul ramai2 mcm tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 01:43 PM | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 12-9-2021 01:34 PM
ramai eh now ke arah tabligh

Abang iols pun join tabligh dulu utk isi masa. Tapi dia masih je penampilan biasa tak adalah berserban simpan janggut semua sebab kerjaya dia tak membenarkan. Dia seronok duduk dlm tabligh sebab positif environment hati pun tenang. Sekarang pun sesekali dia join kalau ada masa tapi tak selalu. Org tabligh tak judge org lain dan tak ada laa mcm dalam imaginasi org pasal ajaran sesat la, ekstrimlah tak ada semua tu. Dapat belajar agama, kenal alim ulama. Dorang bukanlah cakap pasal akhirat aje 24 jam tapi suasana tu positif. Abg aku cakap bukan mesti nak berubah penampilan join tabligh. Siapa yg berubah tu atas kehendak dia sendiri sebab dorang suka dan happy. Ramai golongan profesional join sebenarnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 12-9-2021 01:43 PM
time pandemic ni mmg dibenarkan ke tabligh? dorang ada buat swab test ke sblm kumpul ramai2 mcm tu.


Wallahualam kita pun tak tau ni video bila. Mungkin last year waktu first time pkp dilonggarkan dorang masuk berkumpul. Bila dorang stay sekali akan ambil masa yg lama bukan sehari dua. And bukan ulang alik balik rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 01:50 PM | Show all posts
Anuar ni kalau berambut pendek kan lebih kemas.mcm tu serabai tgk
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 01:55 PM | Show all posts
annadonna replied at 12-9-2021 01:46 PM
Abang iols pun join tabligh dulu utk isi masa. Tapi dia masih je penampilan biasa tak adalah berse ...

bila join tabligh best sangat... boleh kenal ramai orang... kalau sebelum pandemik orang pakistan, arab, afghan semua ada... dan memang betul environment jemaah2 tabligh semua positif je... dari pelbagai jenis kerjaya dan pangkat pun join tabligh... cuma con dia... suasana agak tidak bersih (ye la lelaki khenn) sebab ada yang jubah berkulat etc tak basuh berapa minggu. lepastu satu lagi banyak kita dengar dorang suka tinggal anak bini tak bagi nafkah etc. memang betul juga walaupun tak semua tapi kira ada juga la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 01:58 PM | Show all posts
alhamdulilah.Allah sayang..smeoga Ebit Liew datang buat photoshot impromtu dengan Anuar Zain plak sambil tersengih dan post di IG/beliau
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi teh tarik tu nampak sedap.. lg2 Anuar Zain yg tarik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AnnaSendin at 12-9-2021 02:06 PM

Iols teringin sangat nak join tabligh, nak ketenangan jiwa, nak hidup disapa angin sepoi2 bahasa, nak ditegur dan diberi senyuman. Walaubagaimanapun iols gegerl. Mana maunya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 12-9-2021 01:55 PM
bila join tabligh best sangat... boleh kenal ramai orang... kalau sebelum pandemik orang pakistan, ...

Betullah tu bab kebersihan tu bergantung perangai. Itu buat org ramai generalize dorang ni mcm pengotor. Kadang2 ada juga yg cuba nak associate sikap ni dgn zuhud which aku tak setuju sebab kebersihan pun tuntutan iman dalam Islam.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin replied at 12-9-2021 02:03 PM
Iols teringin sangat nak join tabligh, nak ketenangan jiwa, nak jadi postitip. Walaubagaimanapun iol ...

Haih tak payahlah gegirl. Pi masuk kelas mengaji kat masjid pun dah boleh dapat aura positif
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tk nampak kefam ok
Kalau wosimah duk sblh bagai terselindung di sebalik daun2 kering wosim yitu
Ya Allah hitam lagik hati gueee

Abam nuat nampak wangih giteh
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Talibanism is coming.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin replied at 12-9-2021 02:03 PM
Iols teringin sangat nak join tabligh, nak ketenangan jiwa, nak hidup disapa angin sepoi2 bahasa, na ...

P pondok late 2018 iolss nk p pondok pasir tumbuh tp time tu musim hujan banjir diorg ttp..
Bln haji pn diorg ttp..

Inshallah ...bila dh habis boleh stay sana
Iolls nk duk sana 2mggu
Tp lau ikut dia tk bg bini2 org duk lama2 kt sana
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 12-9-2021 02:10 PM
Talibanism is coming.

Indon claim #blackbanner
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-9-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 12-9-2021 02:10 PM
Talibanism is coming.

No such thing la sis. Tabligh kat malaysia dah ada sejak 70an. Dorang yang selalu kena hina dan tindas. Apa dorang buat semua jadi bahan sedangkan dorang tak kacau org pun. Iols ramai kawan masuk tabligh. Chill aje semua takde tanda tanda taliban langsung.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 02:17 PM | Show all posts
... yg penting .... jug tu jug Barisan Nasional okehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai rindunya tengok anuar zain
Alhamdulillah kalau itu yg membahagiakan beliau
Ingatkan dok oversea
Agak privacy nuarjeng ni kan, susah nak korek cerita
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:20 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 12-9-2021 02:25 AM

Alhamdulillah, semoga terus istiqomah.  



Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:23 PM | Show all posts
annadonna replied at 12-9-2021 02:06 PM
Haih tak payahlah gegirl. Pi masuk kelas mengaji kat masjid pun dah boleh dapat aura positif

sebelum covid best jer lepas maghrib ada kuliah agama... tapi kena riki2 juga ustaz mana yg nak mengajar.. iols dulu suka pi redah2.. sekali tu dapat ustaz dok maki bodo.. bodo..bodo... migrain iols...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 04:27 PM GMT+8 , Processed in 0.096983 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list