CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: annadonna

Anuar Zain join tabligh? Lelaki Ini buat teh tarik.

  [Copy link]
Post time 12-9-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
I xsuka tabligh sebab tinggal anak bini utk dakwah..walaupun semua nafkah cukup but still kalau dah titlenya husband/father dok jela ngan family tu..cuba pusing kasi wife join group dakwah tinggal anak laki seminggu je, wow tak cukup tanah kena kecam..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 12-9-2021 06:53 PM
tak nampak ka sis?? deria bau ok? deria rasa? ok?? kalo tak ok kena pi buat swab sis

Hahaha sis deria bau, rasa semua cukup sifat sis  malam nie boleh dah nengok bam nuar di bideo tenkiu

mungkin deria hp nie dari semalam on & off tak boleh komen, terus kena logged out

Untuk tak ot, kalau waiter kedai mamak cam bam nuar, beratur acik2 nak makan sana hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...go Anuar Zain.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 12-9-2021 07:27 PM
I xsuka tabligh sebab tinggal anak bini utk dakwah..walaupun semua nafkah cukup but still kalau dah  ...

Kena akui peranan lelaki dan perempuan tu berbeza. Bukannya semua yg pegi tabligh tu berdakwah, ramai yg belajar. Nak belajar agama ni environment sangat penting. Dah belajar, harapnya dapatlah bentuk keluarga yg baik.
Selagi tak abaikan keluarga, tak aniaya isteri, atau bukan laki u, tak perlu la u risau.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan tak ikut dewasayu.. so sweet.. artis taraf dia tlg tuangkan teh hewhewhew
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 12-9-2021 08:04 PM
Kena akui peranan lelaki dan perempuan tu berbeza. Bukannya semua yg pegi tabligh tu berdakwah, ra ...

Interesting perspective....terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 12-9-2021 02:17 PM
No such thing la sis. Tabligh kat malaysia dah ada sejak 70an. Dorang yang selalu kena hina dan ti ...

Hurmmm betul la tu..kengkdg  yg join bukn kaling2 jugak..bila semua Hal di dunia drasa dah ckup..smpai msa InsyaAllah,hati berpaling mencari Allah..yg pting selalu berdoa supaya Allah pnggil utk kita kembali dekat dgn Nya...yg Bab stigma pengotor tu betol..tpi tu la...bukn semua..husband pon ayahnya selalu bwak dlu..yg msa perhimpunan besar tabligh di Malaysia dlu pon dia n ayahnya Alhamdulillah dpt join..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:24 PM | Show all posts
iols curious... kalau join tabligh memang kena pakai kurta ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 12-9-2021 07:27 PM
I xsuka tabligh sebab tinggal anak bini utk dakwah..walaupun semua nafkah cukup but still kalau dah  ...

Ikut tabligh ni ada 2 sbb. Utk berdakwah dan utk belajar ilmu agama. Mungkin masa sekolah dulu kita lagho jd time dah stabil dan dewasa ni diberi hidayah utk buat. Tinggal anak bini pun bkn lama asalkan bg nafkah cukup.kalau tak krn nabi dan org2 terdahulu keluar berdakwah tinggal anak bini dia mungkin skrg kita pon bkn agama islam.
Iols tak mengomen cuma memberi pencherahannn.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 12-9-2021 07:15 PM
Chuolss laki ke? Kalau tabligh perempuan ada ke

Iols gegerl, mana maunya join.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 12-9-2021 07:04 PM
Sis masuk grup acik acik marhaban pon da bole dpt suasana positif sis..siap leh kumpul bunga telor ...

Dekat taman iols nieyh ada group jenis tuew. Namun begitu, lain suasananya. Tak suai.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:01 PM | Show all posts
Bang nuarttt...rindunyaaa...lama tak nampak muka
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:32 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 12-9-2021 09:33 AM

Apoo? Haha macam2 la you ni.





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
emmm wp da tua baya2 mak iol
he tetap tasteh
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 12-9-2021 05:13 PM
ertinya tabligh ini tidaklah anti kerajaan

kalau nak join yang aneh2 kena jerit kuat2 'saya bukan antigov' tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 12-9-2021 01:32 PM
Alhamdulilah sejuk iols tengok kak nuar berhijrah, syukur sebab dia bukan berhijrah dengan bertudung ...

Deep sgt abg dude bg sindiran
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-9-2021 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka heshe dah tak bengkak2 la bagusla kalau berubah ke arah yg lebih baik takde cocok2 dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 12-9-2021 01:55 PM
bila join tabligh best sangat... boleh kenal ramai orang... kalau sebelum pandemik orang pakistan, ...

Setuju dgn Dude..kebersihan n penampilan set tabligh ni byk tersasar
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp napa nmpk mcm kepam je..rambut terburai ( ke sebab barber shop msh tutup), muka kembang je..apa2pun moga trus jadi lbh baik kerana ikhlas dgn Allah bkn berubah sbb covid x da job msuk dan bila dpt byk job balik..lupa diri balik
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 13-9-2021 12:06 PM
becir replied at 12-9-2021 07:27 PM
I xsuka tabligh sebab tinggal anak bini utk dakwah..walaupun semua nafkah cukup but still kalau dah  ...


Kalu sehari dua tu ok tapi kalau lama2 or sepanjang tahun ikut iols tak selesa la tgk.
Dulu masa kecik ada jiran iols kuat ikut tabligh ni mmg la jarang ada kat umah.
Tang nafkah zahir tu rasa cukupla kot sbb felda kan ada la duit ladang tp nafkah batin dan uruskan anak2?
Jiran iols tu sampai meninggal pun masa join tabligh. Katany makan gulai kamben pastu pitam.
Walau pun masa tu dh tua dh bercucu tp mcm kesian gak kat isteri dia  tu sbb anak2 ada yg masih kecil dan sekolah lagi.
Jadi dah tentula isteri yg byk uruskan semua tu kan memandangkan suami jarang ada kat umah.
Kalau isteri dah tua n menopos okla kot bab part nafkah batin tu tp yg masih di usia puncak tgh nafsu membuak2 tak mcm menyeksa isteri ke.Takpun waktu dia susah hati dan sedih nk luahkan nak menyandar kat bahu suami lak takde manjang tau2 menyandar kat bahu lelaki lain plak.
Org asik fokus nafkah zahir je ala biarlah janji makan minum cukup tapi lupa plak part nafkah batin tu.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 08:32 PM GMT+8 , Processed in 0.202520 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list