CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Korang obses dengan.....

[Copy link]
Post time 3-9-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 3-9-2021 07:06 PM
Moga dipermudahkan. Pertanian ni banyak boleh hasilkan pendapatan kalau kena caranya

Tq mod. Betul tu tapi saya kongsi je la ngan jenjiran.. Petik je sayur apa yang ada.. Ikhlas.. . Tq tacang ye
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ease replied at 3-9-2021 04:46 PM
Obses nak berjaya tanam pokok cili dengan jayanya.. Lain2 berhasil.. Cili je mencabar.. Now tengah s ...

Kenapa dengan pokok cili? Kena serang lalat buah ke? Sebab kalau kena serang lalat buah, tanam celah pokok cili tu pokok bunga taik ayam. Sebab lalat buah xsuka bau busuk bunga taik ayam tu. Tabur je benih dia kat celah2 pokok cili tu. InshaAllah lalat buah xkacau.

Ada jugak perangkap lalat diy sendiri tp kena search sendiri la sebab I tak pernah buat. Memang sejenis pemalas kan so tabur je benih bunga taik ayam.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
malaygirl replied at 3-9-2021 08:28 PM
Kenapa dengan pokok cili? Kena serang lalat buah ke? Sebab kalau kena serang lalat buah, tanam cel ...

Setiap kali tanam. Pokok naik elok tapi tak berbunga.. Kalau ada bunga luruh gitu je.. Tukar2 benih pun sama.. Heran nya masa dok JB pokok cili la yang paling senang berbuah tak henti..

But I tak akan give up tu sampai tahap obses haha.. Maybe belum jumpa benih yang betul. Ni tengah usaha lagi. Tq sajes idea ye
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ease replied at 3-9-2021 08:48 PM
Setiap kali tanam. Pokok naik elok tapi tak berbunga.. Kalau ada bunga luruh gitu je.. Tukar2 beni ...

Owh pokok xberbuah tu I xtahu hehehe. Sebab I tanam memang dr dulu masalah berperang dgn lalat buah. So masuk grup kebun dalam fb ada y bgtau pasal kawalan biologi. Guna pokok bunga taik ayam. Kebun pun nampak lawa. Maklumlah merah cili+hijau daun+kuning bunga tu. Sedap mata memandang. Btw good luck tau. InshaAllah one day u akan jumpa benih yang elok n I doakan semoga u berjaya tanam cili
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
malaygirl replied at 3-9-2021 09:04 PM
Owh pokok xberbuah tu I xtahu hehehe. Sebab I tanam memang dr dulu masalah berperang dgn lalat bua ...

Aamiin2.. Tqtq.. You are so sweet.. I akan usaha sampai berjaya InshaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Obses atau istilah obsesi menurut dbp bermaksud sesuatu yang selalu mengganggu atau menghantui fikiran seseorang.

Saya tiada obses dengan seseorang tetapi saya obses dengan barang kemas. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
malaygirl replied at 3-9-2021 04:16 PM
Me obses dengan my husband.
Bukan hensem pun.
Kaya pun tak.

Wah bagusnya u. Senang bila nak buang sampah ada plastik sampah. Takde buang merata.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2021 03:46 PM | Show all posts
aku obses beli buku...kalau masuk kedai confirm akan ambik jgk satu paling minimum...kalau buku bersiri, aku akan beli sekaligus sbb suka tngok buku aku complete satu set...TAPI baca belum tentu
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2021 05:59 PM | Show all posts
dulu obses dgn bodybuilding tp bila dah masuk 3 series ni hilang minat
skrg ni obses dgn kerja2 mekanik pulak
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Buying cotton fabrics. Every month ada allocation untuk beli fabrics. That's my stress reliever & hobby. I tak menjahit kerap mana, but just good enough for me.

Little things that matters.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
obses dgn bnd2 yg wangi. perfume, bodywash, bodyscrub, air freshner, shampoo, semua lah. beli byk2 buat stok utk ape pun xtau tapi mcm puas hati sbb wangi je mana2 iols pegi
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Obses dengan kucing..ada masa gigit kucing. Geram
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Obses dengan kecantikan/kehenseman orang. Suka tenung muka orang lama lama. Tengok semua yang ada dekat muka dia (tahi lalat, wrinkles, warna kulit, struktur gigi, jenis rambut, etc. ) Sebab tak pernah lagi tengok muka orang yang lagi buruk dari muka sendiri. Hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku, aku obses dgn emas, sangat suka jewelleries emas dan beli mana yang mampu je la. Setiap tahun time raya mesti tambah walaupun kena korek tabung
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Obses dgn forum
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku obses dengan online shopping.
Tolong la, sejak wfh aku tak tau kenapa tangan aku gatalllllll je nak kena check out barang dalam cart.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Obses dgn baby tangan ketak2 yg jalur lapis 3 garis tu jugak peha dia yg ketak2 dgn 3 garis jugak
Baby mesti montel baru sempurna kejadian dan baby x boleh kecut sbb x kena langsung! Org dewasa ya kena kurus jgn gemuk tapi baby mesti gebu dan montel baru puas gomol
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 04:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Barang kemas,terutama nya cincin yg design simple tapi menarik.

Barang kemas silver yg pattern budak2,walaupon umor da pangkat makcik2
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2021 04:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Obses dengan phone
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Obses dengan 'do everything right the 1st time' attitude

Dulu obses dengan branded items but not now
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 02:14 PM GMT+8 , Processed in 1.651557 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list