CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3926|Reply: 11

[Jenayah] poll: tawaran gaji bertaraf menteri kanan rasuah atau tidak

[Copy link]
Post time 17-8-2021 01:31 AM | Show all posts |Read mode
Tawaran jawatan bertaraf Menteri Kanan satu penghinaan bagi saya - Anwar

Faris Danial Razi
Ogos 14, 2021 23:15 MYT


KUALA LUMPUR: Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akui terkejut dengan keputusan pengiktirafan kepada peranan parti pembangkang yang mempunyai jumlah perwakilan yang hampir seimbang di Dewan Rakyat yang dibuat oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Beliau menganggap tawaran setara dengan Menteri Kanan yang diberikan itu adalah satu penghinaan terhadapanya.
“Saya tidak langsung terfikir ini satu keputusan yang wajar dan munasabah. Takkanlah ini ya, boleh dibuai (boleh termakan dengan tawaran tersebut).
“Saya fikir ia adalah sangat mengaibkan, bagi saya ia satu penghinaan. Ada orang kata tahniah sekarang macam Menteri Kanan, saya kata itu penghinaan.

“Orang (rakyat) nak dapat RM50, RM100 tambahan sebulan nak cari nafkah untuk anak-anak isteri, begitu susah.
“Kamu (Muhyiddin) pelawa Ketua Pembangkang RM40,000 hingga RM50,000 sebulan tambahan (gaji Menteri Kanan) dengan segala status dan sebagainya,” jelas Ahli Parlimen Port Dickson itu dalam satu siaran langsung di Facebook pada malam Sabtu.  

sumber - astroawani


Single Polls, Total 39 Users voted
5.13% (2)
94.87% (37)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2021 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by che-cikL at 17-8-2021 01:47 AM

Fasik ke munafik?

Bukan ke ada dlm Manifesto Pakatan Harapan?

Uols boleh Google, banyak bertebaran naskhah lengkap dalam PDF.









Memang ada beberapa inisiatif yg diteruskan oleh Perikatan Nasional.  Sebab kita rakyat biasa blh tgk PN ni ambil jalan tengah, antara gerak kerja BN dulu yg elok2 dan masa yg sama teruskan aspirasi PH yg konon tak nak corrupt, nak Kerajaan yg telus.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
pernah dengar istila demokratik terpimpin tak?

Well now we can add one more to the new list....
Rasuah Terpimpin...


kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la 1 penghinaan sbb member tu da target pm.

Abah pun 1 hal, pg offer jawatan kat pembangkang apa hal? Sapa la penasihat abah ni.

Abah, najib jatuh sbb salah penasihat. Penasihat bodo pm pun ikut jd bodoh lah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2021 02:21 PM | Show all posts
betul ke pas tak boleh terima kerjasama dap??
kenapa waktu maidin offer kerjasama semua parti
takda suara2 bantahan dari pas??

siap marah lagi pada sapa2 yg tolak tawaran.

so, dapig tolak tawaran kerjasama dgn kerajaan pas napa marah??
ha!! ini mesti pas-dapig jenis kekasih yg  marah2 sayang nih

cc @Redskin

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat pembangkang x ambil tawaran, kalo tak abis duit bayar biawak2 politik ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
org tu nak jadi PM kau ofer ketua pembangkang bertaraf menteri
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 17-8-2021 02:57 PM
org tu nak jadi PM kau ofer ketua pembangkang bertaraf menteri

Inih hasil punahsihat tu punya idea ke..hik hik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-8-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 17-8-2021 05:43 PM

Hina betul manusia bernama mahiaddin yassin ni..demi kuasa sanggup buat apa saja..masa nk naik dulu khianat utk jadi pm,now bila dah nak tenggelam rasuah plak org yg dia khianat tu demi kekal kuasa..keji btul pangai.mujurlah dah melingkup

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 17-8-2021 03:04 PM
Inih hasil punahsihat tu punya idea ke..hik hik

7 ofer tu terhasil drp kepala otak penasihat baru..terus melingkup
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2021 04:18 PM | Show all posts
zidane_ziege replied at 17-8-2021 04:09 PM
7 ofer tu terhasil drp kepala otak penasihat baru..terus melingkup

tak sempat punahsihat nak abeskan mee kari heol
abis tersembur dgr offer kena tolak


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2021 05:32 PM | Show all posts
dah lama bangcak tak bukak thread selepas takde bahan dari berMANA
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 07:09 AM GMT+8 , Processed in 0.091773 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list