CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1898|Reply: 18

TV size 24 inci

[Copy link]
Post time 16-8-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi chuols,
Iols nak tanya la pendapat chuols tgt tv bersize 24 inci. Iols nak beli size ni sbb nk letak dlm bilik je, tak nak besar2 sb bilik pun kecik.

Iols dah survey kat shopee, kesemuanya brand yg iol tak prnh dengar. Megra, sakura, weyon, jokben,samview, meck, rongshida..
Chuol yg prnh guna brand ni boleh bg pendapat tak. Ok ke brand2 ni? Iol nk yg blh connect wifi sb suka tgk youtube dan yg ada digital signal.

Tk diucapkn..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols guna brand ricson sbb dah ada built in mytv. Tahanlah dua tahun. Lepas tu skrin rosak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-8-2021 02:46 PM
Iols guna brand ricson sbb dah ada built in mytv. Tahanlah dua tahun. Lepas tu skrin rosak.

Ye ke..alamak..
Skrin rosak sbb apa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 16-8-2021 02:58 PM
Ye ke..alamak..
Skrin rosak sbb apa?

Tak tahu. Skrin jadi hitam putih tak keluar gambar. Faktor penuaan kot.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 16-8-2021 03:00 PM
Tak tahu. Skrin jadi hitam putih tak keluar gambar. Faktor penuaan kot.

Ohh..ingatkn anak ketuk hihi

Tu yg takut nk beli brand2 pelik ni...nmpknya x merasla nk boh dlm bilik
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:12 PM | Show all posts
iols rasa kalau nak tv kecil utk bilik saiz 32" kira ok la tak besar tak kecil. yg ni ada jenis android tv / smart tv utk jenis brand popular
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ada satu 32in, ok juga, takde lah terlalu besar. Beli MiTV androidTV so boleh connect wifi and mmg boleh terus tgk youtube, viu dan sebagainya.. masa beli 600+ je..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:16 PM | Show all posts
24" ni saiz monitor pc je. baik ko beli pc je kalau nak saiz ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 16-8-2021 03:12 PM
iols rasa kalau nak tv kecil utk bilik saiz 32" kira ok la tak besar tak kecil. yg ni ada jenis andr ...

Tak boleh 32, gedabak sgt...sb dlm bilik ada perabot lain2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 16-8-2021 03:16 PM
24" ni saiz monitor pc je. baik ko beli pc je kalau nak saiz ni.


Dulu guna monitor 19 je..tp dah kong ..ingat nk beli tv sbb ada built in mytv
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:20 PM | Show all posts
krustykrab replied at 16-8-2021 03:18 PM
Tak boleh 32, gedabak sgt...sb dlm bilik ada perabot lain2...

tak pon ko boleh try ni. samsung smart monitor 24"

https://www.samsung.com/my/monit ... pps-ls24am506nexxm/
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-8-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 16-8-2021 03:20 PM
tak pon ko boleh try ni. samsung smart monitor 24"

https://www.samsung.com/my/monitors/smart-mo ...

Wow menarik tp rege mahal sgt la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:26 PM | Show all posts
krustykrab replied at 16-8-2021 03:22 PM
Wow menarik tp rege mahal sgt la pulak

ok la tu harga nya RM1,000.00 lebih sikit utk kategori smart monitor. ada built in wifi & bluetooth. ada OS lagi. boleh juga wat kerja2 serupa pc
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:28 PM | Show all posts
krustykrab replied at 16-8-2021 03:22 PM
Wow menarik tp rege mahal sgt la pulak

aku kalau tak beli android tv philips aku dah beli dah smart monitor utk bilik aku. tapi aku tak minat sgt brand samsung.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 03:58 PM | Show all posts
kalau memang duk mencari yang budget & ada latest features maybe boleh go for Megra.
walaupun tak se-branded macam Samsung etc. tapi nampak macam ok je & quite established juga.
yang penting baca je review dulu dalam Shopee nak tau quality ok ke tak.

ikutkan features yang TT duk cari, go for yang ada features built in digital tv (DTV) so tak perlu pakai decoder MYTV and cari yang jenis android so boleh pakai apps Youtube, Netflix etc.
kalau yang jenis Smart tv tu apps nya agak limited.
better beli yang android TV instead of Smart TV.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 04:16 PM | Show all posts
Branded mahal. Yg mana ada build in MyTV tu perlu antena juga.
So kena beli sekali. Ukur siap2. Unless nk pakai indoor antena.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 16-8-2021 04:16 PM
Branded mahal. Yg mana ada build in MyTV tu perlu antena juga.
So kena beli sekali. Ukur siap2. Un ...

Kat tempat iols guna indor antenna dah ok.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 09:01 PM | Show all posts
_blackbird replied at 16-8-2021 03:16 PM
24" ni saiz monitor pc je. baik ko beli pc je kalau nak saiz ni.

This site provides great information about electronic things and I am very happy to be a newbie here. I want to get information from you. Would you please tell me about the finest sizes for House Generators that are on-trend and available for a reasonable price? Your opinion would be appreciated.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 06:52 PM | Show all posts
Why are you considering this format?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 05:13 AM GMT+8 , Processed in 0.088782 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list