CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Anda Fobia dengan.....

  [Copy link]
Post time 14-8-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 14-8-2021 10:53 AM
Betul.mmg ada beza. Fobia takut n geli... 3benda ni almost sama ie. Benda kita tak suka. Tp skala  ...

Tak patuh SOP mmg bole menimbulkan marah tau kaka!! Lagi pulak kt tempat awam yang ramai orang. Eiiiiii!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 14-8-2021 10:29 AM
Orix takut lipan,,,, biaq btul.....

Awat ??? Eee lipan berbisa hurkeh. Takat lipas katak cicak etc tu iols okay lg. Tp yg bisa2 n laju ni iols x boleh. Kala jengking pn iols takut tapi tak setakut lipan. Eeeee
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 14-8-2021 10:40 AM
sebab ni la laki aku tukar jadi induction
aku tiap kali nak keluar rumah mesti duduk tercon ...

Induction auto tutup ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ular…sampai termimpi kadang tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 14-8-2021 11:37 AM

Fobia tinggal kete kat parking ... .kecuali parking depan rumah .. di sebabkan itu i cant stay in rumah like apartment or flat ...
Klu apartment ... Parking mesti kena hadap tingkap rumah ... So i choose to live in terrace house ... Wpun dah berbelas tahun .. masih fobia kete kena curi ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
And aku fobia klu nampak laki orang and bini orang beramah mesra atau bersembang ....
Semacam dejavu laki and bini org curang ..

Aku jugak fobia klu laki org tetiba extra care kat aku ... Rasa seram sejuk, x leh nak bernafas ....

Huhuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 14-8-2021 11:12 AM
Tak patuh SOP mmg bole menimbulkan marah tau kaka!! Lagi pulak kt tempat awam yang ramai orang. Ei ...

Another SOPhobic detected. Welcome to the club!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ular.. tertengok dalam tv, tv pulak besar, mmg terkejut sungguh, demam seminggu fobia sungguh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ular.. bukan nmpk ular real saja, nmpk gambar ular pun x sanggup tgk, ular gerak2 (video) lagi x boleh tgk, kalau terbuka video, cepat2 tutup. Geli ya amat.

Bygkan.. ada dgr org yg x solat, dlm kubur ular yg teman. Jgn lah kita tinggal solat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak tau ni fobia ke atau more to geli jer... Segala-mala haiwan yg kulit sejuk basah2 lekit2 tu. Depan rumah aku retention pond. So bila time depa cuci semak samun kat pond segala haiwan lekit2 akan lari ke rumah aku & nebers. So kalau ambik daun kari ke hapa, tetiba rasa dia tenung muka kita terkedip2. Pastu anak2 biawak plak duduk celah2 pasu.. Kita menggelupur, dia pun menggelupur sama. Tapi ok lagi la dari sang tedung masuk rumah...yg ni nebers aku kena.

Dulu aku tak geli cicak sangat, but a few years back, aku balik kampung ayah aku. Arwah mak sedara aku ada oven butterfly antik dah bertahun tak guna. So aku ambik oven tu, kalau bakar ayam ffuuhhh luar garing dalam moist. Anyways, mak sedara pas oven kat aku. Aku pun pegang la. Tiba2 rasa cam ada benda landing atas kepala. Btw, masa tu ada mak sedara aku 2 orang + my sis & mom...so 5 ladies ye. Dua tangan aku tengah pegang oven, ladies 4 orang tu dah menjerit geli. "Ayor! Ayor! Cicak atas kepala kamu!" Aku jerit, "Tolongggg!!!!" Mak aku tolak dengan tangan. Agaknya mak aku tolak tak kuat kot, cicak tu lekat kat bahu bawah telinga merayap masuk ikut leher t-shirt (t-shirt iols leher V yg nampak cleavage tu). Menggelupur aku sambil menjerit. Oven tah mana, aku melompat-lompat menggelupur menjerit2. Eventually, cicak tu jatuh ke lantai lari entah ke mana. So sampai sekarang, asal aku nampak haiwan geli2 basah2 sejuk2...aku takut bendalah tu merayap masuk baju atau duduk dalam mug masa aku minum hohoho. Ni dah jadi paranoia plak ye...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Yunbin replied at 14-8-2021 11:36 AM
Ular…sampai termimpi kadang tu

Kalau mimpi ular, ada orang nak masuk minang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ice_Q replied at 14-8-2021 01:11 AM
Phobia dgn jenazah..agak kronik sbb I avoid apa je yg pernah kena pada jenazah, dari bilik, tilam, e ...

Ada bad experiences ke dengan jenazah ni. May Allah ease everything.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 14-8-2021 10:41 AM
Menteri buat pengumuman mco covid confirm naik pastu

Hahaha kalau yang ni tak tau, nak fobia ka nak gelak ka nak reyau...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 14-8-2021 11:06 AM
Ya.. mmg kita pun takleh control menangis tu... i mcm meracau nangis last i duduk meringkuk bela ...

Alhamdulillah..
Asbab berbeza tp rasanya sis punya phobia ni selevel dgn kwn iols tu. Kena lepuh mangga sikit kt tepi mulut masa kekecik dulu pun lagikan sakit.. Untunglah ada spouse yg memahami, menghormati n membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 14-8-2021 12:04 PM
Another SOPhobic detected. Welcome to the club!

Rare species tau. Jenjarang jumpa.. Lelagik kt socmed. Kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 14-8-2021 10:44 AM
dulu masa teenager ada kakak saudara ni kahwin. dia takut cacing ular ulat gonggok mcm tu la. masa d ...

Koh koh ular tu kena buncit perut 9 bln
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 14-8-2021 02:34 PM
Rare species tau. Jenjarang jumpa.. Lelagik kt socmed. Kihkihkih

Hahahah..indeedddd
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 14-8-2021 01:51 PM
Hahaha kalau yang ni tak tau, nak fobia ka nak gelak ka nak reyau...

Hahahaa kannnn!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:58 PM | Show all posts
derma darah, dulu aku pernah teman kawan aku derma darah kat uni aku tak derma lah sebab aku mmg low blood pressure, masa break between classes. lepas derma tu aku dengan dia pon masuk la kelas mcm biasa. masa tgh2 belajar tu dia ni tiba menggelupur kena seizure berbuih2 mulut, cuak 1 kelas dengan aku2 skali cuak sudahlah aku duduk sebelah dia dlm kelas. 1 kelas mmg takda experience handle org seizure tau. sejak dari aritu aku tak pernah pergi tempat2 derma darah ni. kalau lalu pon cepat2 blah sebab aku tak sanggup nak tgk penderma tu seizure

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 14-8-2021 11:19 AM
Awat ??? Eee lipan berbisa hurkeh. Takat lipas katak cicak etc tu iols okay lg. Tp yg bisa2 n laju ...

Ulat gonggok takut tak orix, kaki dia banyak jugak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 07:20 PM GMT+8 , Processed in 0.098333 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list