CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Anda Fobia dengan.....

  [Copy link]
Post time 14-8-2021 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Lipas terbang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Lipas..alhamdulillah sbb fobia aku rumah pon xde lipas.boleh mimpi ngeri malam tido kalau siang tu jumpa lilas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mesti lah lipas cicak ular dan fake people.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Tempat tinggi dgn air yang byk. Contohnya mcm lalu atas jambatan yg sungainya luas. Tengok ombak laut menghempas batu tepi tu pun dh syeremmm... rasa mcm ditarik2 je ke dlm air

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku fobia tengok sekolah dan segala gala berkaitan dgn scholl. Pengetua cikgu budak jahat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ulat dan ular. Eeeiiwww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Fobia if kereta brek mengejut or rapat je dgn kereta depan. Sebab pernah accident dulu {:3_92:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Berada atas jalan raya. Rasa mcm nk kena langgar. Rasa mcm tayar kenderaan lain bergerak2 nk langgar meols. Meols tutup mata bila jd penumpang. Terpaksa buka mata bila drive sdri. Lps tu berpeluh2, jantung dup dap dup dap, badan rasa panas. Sejak WFH rasa tenang skit sb x perlu berada atas jln raya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-8-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 13-8-2021 07:40 PM
Lipan……. Kaki dia

Selalu kalo lipan lalu iols confirm larikkk kekonon nk cari ridsect ud ...

Orix takut lipan,,,, biaq btul.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Daftpunk_shine replied at 13-8-2021 04:03 PM
Lupa tutup api dapur gas..

sebab ni la laki aku tukar jadi induction
aku tiap kali nak keluar rumah mesti duduk tercongok depan dapur siap tangkap gambar. punya takut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Menteri buat pengumuman mco covid confirm naik pastu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu masa teenager ada kakak saudara ni kahwin. dia takut cacing ular ulat gonggok mcm tu la. masa dia mekap2 tu aku duduk kat lantai tengok je dia. dulu2 anak dara boleh join mekap2 mak andam.

mak andam tu perli dia ular ko takut sampai sekampung dgr ko menjerit tepi sawah dulu, kemaluan jantan yg dah macam ular sawa ko tak takut pulak.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ketinggian.. gelap..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling fobia lipas Memang tak boleh la walaupun dah cuba berani kan diri.
Satu lagi tempat tinggi. Memang gayat. Anxiety teruk bila kat tempat tinggi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 13-8-2021 11:02 PM
I fobia dengan kucing!!!! And usually kucing mcm detect i geli ngn depa... lagi laa diorg nak ngusik ...

Msa secondary ada girl yg phobia kucing. Nangis2 berdiri atas meja tu pandangan biasa pada kami. Penah teruk nangis sampai sikit lg nak sawan. Dah la hostel mmg byk koceng!! Sian dia.

Tapi reason dia mmg ngeri. Msa kecik terkunyah anak kucing baru lahir dalam tidur. Sedar je mulut dh berlumur darah. Anak koceng tu jgn cakap laa. Parents cempung lari bawak spital. Mujur takde apa.

If kawan i tu berporum dlm neh (dulu sesama aktif kt rumah lain) sila PM iols. Hihihihi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 14-8-2021 11:11 AM
Annaquinn009 replied at 13-8-2021 02:32 PM
ada beza antara takut dengan fobia..bagi aku,  aku takut dengan ular tp x sampai la tahap fobia samp ...


Betul.mmg ada beza. Fobia takut trauma n geli...4benda ni almost sama ie. Benda kita tak suka. Tp skala n level setiap satu tu berbeza

Klu geli
kaka geli tgk ular.lipas.benda2 yg trigger lotusphobia..tp kaka xde la smpi fobia muntah2 jerit2 tu
setakat geli jelaaaa...so kaka avoid

Klu takut
sah2 ler xsuka jgk.
Tp benda2 ni blh buat jantung degup laju. Takut tgk cite antu. Takut tgk darah.takut duduk tempat tinggi sbb rasa gayat..sejenis fobia jugak benda ni tp utk kaka my reaction masih lg level moderate so kaka consider ianya as takut shj
All yg mmg pump ur adrinalin

Tp fobia ni mcm dia mendatangkan disturbance yg tinggi pada otak smpi reaksi kita blh jd xterkawal...terus ala2 panik or histeria gitu klu teringat..muntah2 or nangis sume

So utk kaka
Kaka alhmdlh xde fobia apa2 secara melampau..
Setakat ni laaa...

Yang ada cuma trauma pengalaman lampau
Kaka trauma n tbayang car accident bila ada atas jalan raya sbb pernah kereta pusing accident kt hi way dulu...

Mak menakan kaka meninggal hujung bln 5 hr tu sbb covid. Jangkitan kluster raya.

So skrg kaka punya fobia maybe bila tgk org xjaga SOP.
Dok rapat2. Tak pki mask tak sanitize etc

Terus rasa nak marah2 nasib kaka bukan PM. Kalau tak dorg sume dah lama kaka tembak! heheheh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Daku jarang nak menjerit wlpn terkejut. Tp cicak mmg special kes tambah2 kalu dia makin dekat2. Daku penah kejut adik pagi2 buta suruh buang telur cicak je. Kawan daku lg xtream. Dia akan berdiri tegak selagi cicak tu x blah atau org x buang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikrana replied at 13-8-2021 10:25 PM
Saya fobia naik kapal terbang terutama ketika nak take off dan nak landing. Tapi kerja saya memang m ...

Haha.. Analogi nyamuk ni buat kaka rasa terhibur... Dah kenapa nyamuk perginyaaa.. Burung udahlerrr. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Pacat and lintah.. Teringat org ckp lintah kdg2 duduk dalam kangkung sampai kangkung pun takut nak mkn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 14-8-2021 11:08 AM
ketupatnasi replied at 14-8-2021 10:52 AM
Msa secondary ada girl yg phobia kucing. Nangis2 berdiri atas meja tu pandangan biasa pada kami. P ...


Ya.. mmg kita pun takleh control menangis tu... i mcm meracau nangis last i duduk meringkuk belakang husband i atas sofa... kawan2 dia mcm tercengang gak laa tengok.. tp husband i dah minta maaf, kalo kitorg beraksi tak sopan kat rumah diorg... hahaha... so kawan kitorg tu amek kucing tu pi kurung dalam bilik sampai ler kitorg habis borak.... dalam kereta otw balik sambung nangis..

Taktau kenapa benda camtu bleh develop... padahal kucing tu comel je... huhuhu... kurap kat tepi mulut tu i tak leh lupa la sakit dia... nak makan, nak bercakap pun sakit

Kisah kawan u tu ngeri betull.. kunyah anak kucing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 02:20 PM GMT+8 , Processed in 0.096934 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list