CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Anda Fobia dengan.....

  [Copy link]
Post time 14-8-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Lupa tutup api dapur gas..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ularrrrrrrrrrrrrrrr
Iols blh jd histeria bila terserempak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kucing..tengok gambar atau yang hidup dua2 tak boleh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Phobia dgn jenazah..agak kronik sbb I avoid apa je yg pernah kena pada jenazah, dari bilik, tilam, etc

Even related things mcm van jenazah and trolley mandi mayat kat masjid tu pun jadi punca anxiety. Berdebar-debar, nafas tersekat, jantung laju.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ular..katak..kalau ada katak kt mana2 contoh dlm bilik air ke mmg aku sanggup xmasuk bilik air tu..aku takot je dia melompat kt aku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Maggots,cacing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Snake.... trauma akibat peristiwa face to face dgn snake masa umur 5 tahun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Segala menatang  yang tade bulu, licin, lembik. Togel ajer. Fobia air yang banyak sebab iols tak pandai berenang. Fobia ontua gatal merenyam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AnnaSendin at 14-8-2021 03:18 AM

Iols tengok utiub jenis2 fobia pelik. Ada yang fobia dengan logo THX. Orang speku sebab bentuk T yang lebar.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 03:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ice_Q replied at 14-8-2021 01:11 AM
Phobia dgn jenazah..agak kronik sbb I avoid apa je yg pernah kena pada jenazah, dari bilik, tilam, e ...

u sama dengan i.. tk boleh tengok apa apa berkaitan dengan jenazah.. i even lalu dekat kawasan kubur pun meremang bulu roma jantung laju je takut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
lift- fobia naik lift sesorg sbb pernah sangkut dalam lift dekat tempat kerja dengan phone tak bawanya.. luckly dengan kuasa suara yang i ada org luar boleh dengar.

binatang yang tak ada kaki mcm pacat, lintah, ular eee mmg fobia sbb pernah kena gigit pacat!

air laut- i sejenis yg takut air sbb pernah snorkeling dekat pulau sabah then malangnya i pergi tengok dekat bawah tu ada ape.. OMG jauh ke dalam ok then bawah tu gelap! sampai sekarang i tak boleh lupa.

fobia gelap juga.. even lalu kawasan kg mcm felda ke ape time mlm mmg i tutup mata je.. nk drive time malam kawasan tak ada lampu jalan ni mmg tak la

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Dgn takleh cakap nanti demam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 04:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Fobia kena covid. Dah pernah kena tp bila dgr org rapat kena terus jd mcm anxiety gitu hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 05:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols fobia dgn org2 yg jahat..
Voley tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau la fobia ape. Semua benda yang korang cakap lebih kepada takut. Mungkin sebab dah lupakan. Kalau ingat fobia ape, saya x boleh buat kerja / tidur / makan. Sebab terfikir je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Fobia nak masuk opis sejak wfh..
Mcm xde apa sepatutnya kan.. tapi mmg benar sgt2 sbb aku ada melalui keadaan menyedihkan kat dept aku tu, workstation la.. so lps pkp dpt escape dari rasa sedih kat situ sebab wfh.. aku x sanggup rasa nak pegi lg.. tapi mungkin lepas pkp akan kembali ke opis, x dpt bayangkan mcmana nanti

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sangat fobia dgn reptilia macam buaya ular biawak….mmg boleh terbayang2 kalau terjumpa/ terlanggar ke…anything yg related mmg x leh tgk…even tgk dlm tv…mmg after that terbayang2…cicak pon SG x suka sbb ada ciri2 biawak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut ayam. Esp ayam jantan yang besar. Sebab masa kecik2 dulu pernah kena taji dengan ayam jantan sampai melalak tak hingat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
I fobia dengan bentuk yg mcm kek sarang semut tu. Trypophobia ke apa nama nya.. Uiii kalau tgk mmg naik bulu2 roma hish

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Fobia dengan air. Tak boleh bayang camne kalau jatuh dalam air tiba2 dengan tak boleh berenangnya

Zaman lepas maktab dulu ada kem bina insan guru. Ada kena tebalik telentang kat air tu. Sampai ke sudah aku peluk lec lelaki tu tak bg dia lepas nasib baik lec tua pangkat ayah2 tidakla malu sangat. Dia tepaksa relakan je aku paut lengan dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 01:57 PM GMT+8 , Processed in 0.196439 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list