CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Anda Fobia dengan.....

  [Copy link]
Post time 13-8-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut gelap... Klu da tdo xsedar xpe.. Ni xtdo lg tp dah bergelap mcm2 dok terbayang...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Fobia dgn sungai sbb penah lemas
Fobia nak kawan dgn lelaki india sebab penah kena gangguan
Fobia dengar orang cerita pasal post mortem mayat nanti rasa panic sesangat..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Air.. kalu p mandi swimming pool pon air smpi takat pinggang da takut.. laut lg la.. tbayang sedalam2 air laut tuh..

Ketinggian.. seriau.. dulu penah jalan ats jambatan langkawi yg tinggi tuh.. mmg aku keras kt tgh2.. eehh.. bukan itu je.. jejantas pon aku takut.. mmg akan jalan kt tgh je.. xkan elak2 kalu ade org dpn aku pon.. hahah..

Tmpt sempit.. penah tgk cite omputeh yg katenye mati dlm gua tuh.. bila tgk cite tuh.. rase xboleh bnafas.. sesak dada.. takut gila..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinggi! Takut woo.. sbb tu org2 ajak hiking iols tak ikut sbb i takut nk turun nanti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tempat yg betul2 gelap gelita & sempit automatic rasa panic sampai dada macam ketat & skrg semenjak pandemic, aku fobia sgt2 kalau nampak orang ramai kat satu2 tempat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy fobia dgn cacing,ulat n anything resembling those creatures..boleh bt sakit,lenguh seluruh bdn plus pakej nightmare kalau tido..

Maybe dpt fobia tu drpd nenek kot..nenek pun sama

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Cacing!! Kalau ternampak cacing nanti trigger,
naik rashes kat tangan, kaki ngan leher pastu mula menggaru sana sini. Padahal masa kecik ada je I follow sepupu mancing. Developed fobia tu masa sekolah menengah tapi taktau punca apa.

I takut anjing jugak tapi xdela sampai tahap fobia sebab boleh je bagi dorang makan dari tingkap kereta. Tapi punyala takut sampai pernah nak terpeluk strangers sebab anjing tu menyalak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya fobia naik kapal terbang terutama ketika nak take off dan nak landing. Tapi kerja saya memang membuatkan saya kerap terbang. Dulu-dulu saya okay saja, malahan happy bila perlu travel. Tapi sejak beberapa tahun ini, setiap kali nak terbang saya macam tak sabar untuk sampai. Kawan baik saya dulu yang merupakan long distance frequent traveler pernah cakap yang ketika di atas, kita seumpama seekor nyamuk, yang terbang ringan, terhoyong hayang, lemah, tak kuat dan menunggu masa saja untuk ditampar. Tapi ehh jika terjadi, siapa yang akan menampar kita di atas sana? Dan bila? Nauzubillahimindzaliq.

Pernah beberapa kali merasai turbulence, memang berderau darah. Pernah ketika lunch kapal yang sedang melanggar awan selepas beberapa ketika tiba-tiba seperti bergoncang dan bergegar sangat kuat. Penumpang sebelah saya betul-betul nampak cuak dan takut. Dia bertanya -- ini lunch last kita ke? OMG.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 13-8-2021 06:32 PM
Sama le kittewwwwww
Toilet awam yg acik mampu berak kencing tukar pad hanyalah di opis, plus hi ...

Haha yang ni lebih pada geli. Kalo kat luar memang elak abes lah sebab geli paranoid overthinking suma ada hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nico_Robin replied at 13-8-2021 10:22 PM
Cacing!! Kalau ternampak cacing nanti trigger,
naik rashes kat tangan, kaki ngan leher pastu mula  ...

Ensem takkkk
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
i fobia dgn benda byk2 kecik2 berkumpul satu tempat. mcm semut dok berkumpul kat gula byk2, sunflower seed kat bunga yg banyak2 tu.eiiiiii. lagi satu benda berlubang2 byk2. tulis ni pun dah meremang tengkuk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lipas!! Homaiiiiii!! Kaki dia tuhhh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Owh fobia bila terjun dalam air masa mula masuk tu kan tiba bunyi, tekanan udara berubah apa semua.  Sebab masa kecik pernah panjat pokok kat tebing sungai then dahan tu patah. Situ kawasan lubuk, nasib baik sepupu terjun selamatkan kalo dak dah arwah dah kite.

Lama stop aktiviti air padahal tu favourite kot. Bile dalam air okay,  masa terjun masuk dalam air je fobia.

Baru-baru ni main satu game online coop ni, ada part tu kita kena terjun dalam laut dari atas crane. Masa terjun tu rasa real gila lepastu i macam tercungap as if memang lemas betul sampai member tegur sebab dia kata dengar jelas pakai headphone. Haha memalukan btol

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ulat..all kind

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 13-8-2021 10:31 PM
Ensem takkkk

I wish!  Hahah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I fobia dengan kucing!!!! And usually kucing mcm detect i geli ngn depa... lagi laa diorg nak ngusik.... i penah nangis rumah kawan husband sbb kucing dia nakal usik i

The reason i fobia kucing sbb masa kecik i pernah naik kurap dekat muka sbb cium kucing liar.. sakit gila tau kurap tu... adik i pun kena

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ulat bulu sebab pernah terpegang ulat bulu besar masa panjat pokok masa kecik. kalau nampak ulat bulu walaupun kecik mmg lari. bulu tengkuk bulu roma semua naik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Fobia dengan trauma sama tak ek? Iols fobia nak beranak lagi. Haha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 11:25 PM | Show all posts
aku rasa situasi aku bukan la tahap fobia..tp lately, aku rasa mcm sesak dada bila memikirkan tempat yg sempit..mcm tngok video cave diving, terasa mcm kita pun turut berada dlm cave tu, seriau badan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 01:36 PM GMT+8 , Processed in 0.105736 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list