CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: khaira01

[Pelbagai] Mulut JAHAT mulut BAIK, mana lbh BAIK?

  [Copy link]
Post time 6-8-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
X ada maknaaaa nya mulut jahat hati baik ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke org mulut jahat hati baik? Perckpan tu melambangkan hati kita..itu yg i rasa....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 05:06 AM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 5-8-2021 05:51 PM
tp lagi bahaya org yg bermulut  manis ayat kemain baik rupanya gunting dlm lipatan, duri dlm daging  ...

Oh penah kena yang ini. Bukan kawan tapi within the family. Sakit dia sampai aku buat 'pagar' bila dekat dengan golongan ni. Aku biasa diam. Tapi kalau cakap tak jalan aku jadi orang yang mulut jahat hati baik.
Sebenarnya pemahaman aku tentang mulut jahat hati baik may not suit others. But yeah couldnt care less.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 05:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chilly at 7-8-2021 05:23 AM
Wek_omeh replied at 5-8-2021 07:40 PM
Wek jenis stret to the point je,tareti nak kona2,kalau salah mmg wek ckp benda tu salah..


Ye kan, aku pon jenis macam ni tapi bukan terjah sukahati lah. Kalau yang jenis telus berkata ni kategori apa. Macam bagus ke? Mulut jahat hati lagi jahat?

Aku tak kategorikan yang biadab, being sarcastic for no reason,  kalau nak cakap kena high note, zero empathy tu mulut jahat tapi hati baik. Itu  simply biadablah.

My point is being firm in any situation that required you to be one itu bukan jatuh dalam kategori mulut jahat hati baik. Ke salah? Kena diam jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 5-8-2021 07:47 PM
iols masa muda dah tak nampak jalan kawin. iols jadi heartbreaker sebab jauhkan lelaki dari terjeb ...

Apsal uols cakap ayat yg 1st tu? Uols not yet 40 kan? Never say never sis...alat gegar2 tujah2 tu tak boleh belai/kiss kita balik huhuhu

Yang kategori last tu nape uols hu-r-yus-kan? Kalau iols nak, menjaga kebajikan pulak tu.. Payah nak dapat lelaki berkualiti.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 5-8-2021 08:35 PM
Mengikut pengalaman iols, hat pompan dah kawen meroyan suruh yg tak kawen utk kawen cepat2 nih ada ...

Kawan ladies iols ok.. Especially yg kenal iols lama, depa tak penah cakap apa yg menjurus ke situ. Ni kawan jantan...dok kutuk2 andartu tapi dia sendiri curang kat bini..puihh!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kalkulatorpink replied at 5-8-2021 08:38 PM
Kna kat sy, jwb ja direct... Dl ada la saudara mara berani2 tny bila nak kawen waktu tu br grad ko ...

Iols dah kertu sis.... buaya, biawak, cicak kubing, dhab macam2 iols dah jumpa. Ada lah rahsia Allah tu, mebe nak jodohkan iols dengan Tan Sri mana2
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 7-8-2021 11:19 AM
Kawan ladies iols ok.. Especially yg kenal iols lama, depa tak penah cakap apa yg menjurus ke situ ...

Bg iols terbalik, hat pompan yg dah kawen ada jahh yg sibuk2 benda nih.. hat lelaki tak pernah nak amik kisah. Yg pompan single, deme senyap jahh.. iols pun ok2 jahh dgn deme.

Tak pernah jumpa hat lelaki kutuk2 andartu melainkan si ipan and the gang. Tak tau la kalau di belakang lain citer.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 7-8-2021 11:22 AM
Iols dah kertu sis.... buaya, biawak, cicak kubing, dhab macam2 iols dah jumpa. Ada lah rahsia All ...

Tan sri tak cari yg kertu. Deme sumer cari yg bergetah lagi.. giteww..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-8-2021 12:02 PM
Tan sri tak cari yg kertu. Deme sumer cari yg bergetah lagi.. giteww..



Iols bersangka baik dengan Allah, uols! Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 7-8-2021 12:02 PM
Tan sri tak cari yg kertu. Deme sumer cari yg bergetah lagi.. giteww..

amboi sister.
Memang betul diorg cari yg bergetah. Tapi cepat juga jadi janda muda. Suami mati harap pak mertua sambung bg nafkah. Pakmentua mati, harap ipaq lelaki bagi nafkah.
Esok2 masam muka bini ipaq tuh
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 7-8-2021 01:03 PM
Iols bersangka baik dengan Allah, uols! Hahahaha

Hang nak tan sri kertu? Best ke?
Jodoh ni rasia.. doa2kan dpt yg baik udah la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 7-8-2021 01:05 PM
amboi sister.
Memang betul diorg cari yg bergetah. Tapi cepat juga jadi janda muda. Suami ma ...

Yg muda bergetah tuh la kena pikiaq sediakan semua sblm suami kertu mati. Kalau kawen tapi takde plan B, naya la bila suami meninggal. Hat ni utk semua pompan, bkn utk yg kawen dgn tan sri jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:23 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 7-8-2021 01:16 PM
Yg muda bergetah tuh la kena pikiaq sediakan semua sblm suami kertu mati. Kalau kawen tapi takde p ...

Biasa org muda tak reti sebab muda2 dah tak kerja. Tapi duit banyak sempat invest sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 7-8-2021 01:23 PM
Biasa org muda tak reti sebab muda2 dah tak kerja. Tapi duit banyak sempat invest sana sini

Kalau kaya sempat invest, ok la.. hat yg tak kaya tuh yg kena pikiaq lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 01:39 PM | Show all posts
ayorsuam replied at 7-8-2021 11:16 AM
Apsal uols cakap ayat yg 1st tu? Uols not yet 40 kan? Never say never sis...alat gegar2 tujah2 tu  ...

Muda2 iols heartbreaker sebab teruk juga family iols zaman tu. iols sendiri takleh control aper yg berlaku. Mental illness ni dah handle lama from different family members. Pendek cite, scary.

Ex2 yg tua tu..ada yg tak solat dan join tarekat yg salah. Solat pakai zikir je. Tapi perangai sangat baik..tak pernah sentuh iols.
Ada yg manipulate iols utk naikkan bisnes. Miang. Rasa tak dihormati. Susah nak nasihat pasal heol somebodi.
Ada dah transfer harta kat anak2. Duk umah nama anak..tak eloklah gitu for myself.
Diorg ada kebaikan jugak, rajin hantar lauk pauk, bawa jumpa parents/family, payment bagus untuk kerja2 konsultan yg iols buat.









Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
chilly replied at 7-8-2021 05:16 AM
Ye kan, aku pon jenis macam ni tapi bukan terjah sukahati lah. Kalau yang jenis telus berkata ni ...

Benda da mmg salah kan so wek strer je lah,tader nak bagi kias2 bagai. Org nak judge kita mulut jahat ke,terserah. Tapi mmg ada yg jenis mulut jahat n lepas ni but hati baik. Senang je nak mintak tolong apa2 pon. Kalau bg nasihat tu mmg mau menangis lah mana yg xtahan tapi atas penerimaan masing2 lah kan
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkata lah benar walaupun kebenaran itu amat pahit untuk ditelan..Tu kategori mulut yang jahat ke baik ..hihi..baik kot sbb jujur berkata kata
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Wek_omeh replied at 7-8-2021 02:09 PM
Benda da mmg salah kan so wek strer je lah,tader nak bagi kias2 bagai. Org nak judge kita mulut ja ...

Exactly! Emo pulak gue dengan topik ni kahkahkah. Sorry ye!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka cakap lepas, lebih banyak diam.tapi kalau sekali marah siaplah, lagi laser kut dari yg mulut jahat.hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 12:19 PM GMT+8 , Processed in 0.095400 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list