CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6729|Reply: 24

[Jenayah] padan muka DAP tercirit di dewan.

  [Copy link]
Post time 28-7-2021 10:25 PM | Show all posts |Read mode
Rayer cabar buat undian buktikan kerajaan ada majoriti

PETALING JAYA: RSN Rayer (PH-Jelutong) hari ini mencabar agar undian dibuat untuk membuktikan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin masih mempunyai sokongan majoriti.

Cabaran dibuat selepas Ahmad Tarmizi Sulaiman (Pas-Sik) mengatakan Muhyiddin (Bersatu-Pagoh) mempunyai sokongan majoriti ketika berbahas.

Rayer dalam masa yang sama mendakwa kenyataan yang dikeluarkan Ahmad Tarmizi mengelirukan dan menghina Dewan Rakyat.

“Mana-mana ahli yang mengelirukan Dewan adalah disifatkan menghina majlis. Memang Yang Berhormat Pagoh tiada majoriti. Kalau betul kita undi. Saya cabar kita undi atas perkara ini. Kenyataan Sik adalah kenyataan mengelirukan dewan.

“Berani atau tidak Sik kita buat undi perkara ini. Saya cabar,” katanya dalam Sidang Khas Dewan Rakyat di sini hari ini.

Beberapa ahli Parlimen pembangkang turut bangkit mempertikaikan kenyataan Ahmad Tarmizi dan menggesa agar undian dibuat untuk menentukan sama ada Muhyidin mempunyai majoriti atau tidak. – UTUSAN ONLINE

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya ada yg bukak thread pasal ni...hahaha terciduk terus SIK bila suruh buat undian. Konon2 nak mengampu..mau kene sekeh dgn wak yiddin
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
cian abahcow nanti cirit fasa 2 pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2021 10:36 PM | Show all posts
iman_kasih replied at 28-7-2021 10:32 PM
Akhirnya ada yg bukak thread pasal ni...hahaha terciduk terus SIK bila suruh buat undian. K ...

bukan takde sapa nak bukak.

dikuatiri ada tangan ghaib yg menghilangkan.
dan Rejimen Batu Api cuba menenggelamkan
post2 yg mengusik jiwa pemimpin tersayang


Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Konpius la. Sapa yg cirit ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
TaKtAuLeR replied at 28-7-2021 10:39 PM
Konpius la. Sapa yg cirit ni

pembaris tu kasi bengkok sikit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2021 10:45 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 28-7-2021 10:34 PM
cian abahcow nanti cirit fasa 2 pulak

tolong cc tentera2 abah cow yg mampu backup.
dikhuatiri ramai yg tak jumpa tred nih
  

cc @Redskin @R2D2 @ashilalat @Skuau @Simunggu


...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 28-7-2021 11:38 PM
bangcak replied at 28-7-2021 10:45 PM
tolong cc tentera2 abah cow yg mampu backup.
dikhuatiri ramai yg tak jumpa tred nih
  


AKU.....#AsalBukanDAP..........dan yg bersekutu  dengannya.Sekian.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 28-7-2021 10:42 PM
pembaris tu kasi bengkok sikit

Hahaha..gelak besar aku
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 28-7-2021 10:36 PM
bukan takde sapa nak bukak.

dikuatiri ada tangan ghaib yg menghilangkan.

Masa aku tengok part ni tadi kan mengekek aku gelak..niat baik nak membela kononnya tapi x pasal2 org mintak buat undian..tak terjawab dia.

Alamak ada tukang report jugak ke? Setakat kat forum ni gaduh2 manja dah la.bukan cam dulu..gaduh sikit terus acehand datang potong kredit beribu lemon. Masing2 ada pendapat sendiri. Agree to disagree je sudah. X best gaduh kt forum.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkujat kawan tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:32 PM | Show all posts
bangcak replied at 28-7-2021 10:36 PM
bukan takde sapa nak bukak.

dikuatiri ada tangan ghaib yg menghilangkan.

hahaaa tak faham dgn tajuk click bait bangcak ni

sabor jela
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:34 PM | Show all posts
iman_kasih replied at 28-7-2021 10:32 PM
Akhirnya ada yg bukak thread pasal ni...hahaha terciduk terus SIK bila suruh buat undian. K ...

hari ini wak ada dtg parlimen tak...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:41 PM | Show all posts
Skuau replied at 28-7-2021 10:52 PM
wa bkn penyokong pro mana2 parti politik..wa hanya...#AsalBukanDAP..........dan yg bersekutu  de ...

klau tak dpt sokongan DAP cemana nak bentuk kerajaan lain..

bumiputera kat malaysia cuma 69% je
selebihnya 31% cina india

Cina India mana ada sokong PN
yg Bumi pun ramai benci PN..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 28-7-2021 11:34 PM
hari ini wak ada dtg parlimen tak...

Setakat yg aku tengok tadi macam xde. Tapi x berani la nak kata xde langsung sebab aku tengok pun on off. Time free baru tengok. Kadang2 layan sambil ngadap keje kat laptop. So dgr suara je. Tapi kalau masa MP Sik ni bangun xde pulak camera highlight kat wak yiddin.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunan replied at 28-7-2021 11:41 PM
klau tak dpt sokongan DAP cemana nak bentuk kerajaan lain..

bumiputera kat malaysia cuma 69% je ...

22 bulan sdh memadai....ia hanya tempoh 'percubaan'...yg sebahagian rakyat nak tgk/perati....tapi..yg drng(dap/ph) ingt....'semua rakyat Msia sukakan kami'....dan(mereka) pon 'buat saja apa yg mereka suka'....anda dan pengikut mereka mungkin suka...belum tentu bg orng lain.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
tersedak aku tengok time ni hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:53 PM | Show all posts
Skuau replied at 28-7-2021 11:52 PM
22 bulan sdh memadai....ia hanya tempoh 'percubaan'...yg sebahagian rakyat nak tgk/perati....tapi. ...

dlm hal ini ai tetap nak salahkan PM masa tu
sbb beliau yg kontrol semua...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2021 12:56 AM | Show all posts
Tunan replied at 28-7-2021 11:32 PM
hahaaa tak faham dgn tajuk click bait bangcak ni

sabor jela


nak tarik tikus keluar gua kena bagi tajuk yg lazat sket.
bukan senang woo...




nak bedio fakta.
kot2 la kalu porumer atas pagar mcm i bleh dpt kredik.




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-8-2021 04:26 PM | Show all posts
Edited by bangcak at 6-8-2021 04:28 PM
nakkomenjugak replied at 28-7-2021 11:53 PM
tersedak aku tengok time ni hahahaha

sementara nak tunggu bulan 9 (kalu penderhaka masih memerintah la).
mmg setiap hari adalah hari yg sangat menghiburkan sbb
kita dpt tgk geng2 penyamun dgn geng2 penderhaka tak abis2 main
politik.
yg peliknya team lebai malang diam tak berkutik.

sebelah pembangkang plak masing2 da sibuk agih bantuan covid kat parlimen masing2.
ada yg da start miting MAGERAN pasal covid walaupon angan2 tu agong malas nak dengar.



ps;


spt biasa.
tred2 yg tak menyebelahi penderhaka jgn harap la dpt kredit.
momod suka hadiahkan konci je.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:06 AM GMT+8 , Processed in 0.091668 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list