CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: denim

[Falsafah] Apa paling kau hargai bila pkp

  [Copy link]
Post time 28-7-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
rindu nk outdoor , minum teh tarik kat kedai mamak,
rindu nk pakai heels keluar rumah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak hantar ank2 pg sekolah dan jemput blk sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 28-7-2021 06:27 PM
Kena fikir elokelok ooo..

Tu la..harap Allah dah tentukan yg trbaik utk kite
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak balik kampung tanpa disekat.
Nak jln2.
Nak bisnes aku boleh buka semula.
Rindu dah nak pergi d curve. Lepak2 cuci mata kat ikea.. Rutin aku tiap minggu. Sekarang ni jadi tukun dlm rumah.

Cepat lah hilang virus ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekoji replied at 28-7-2021 09:53 PM
Rindu nak hantar ank2 pg sekolah dan jemput blk sekolah.

Betul kan. Anak i hari2 meratib bila nak pergi school. Sedih hati
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 28-7-2021 06:27 PM
Kena fikir elokelok ooo..

Tu la..twngah fikir..impian hidup sy x besar..sy nk jd suri rumah je..sy x kuat nak lalui hidup bekerjaya besar..sy kerja pn sbb nk bg mak duit..dan simpanan..harap Allah tentukan yg terbaik utk kita smua
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nk keluar rumah tanpa pakai mask mcm dulu..wuaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kebebasan merewang!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-7-2021 11:29 PM | Show all posts
rindu kebebasan....bebas nak pegi mana2...bebas nak gi shopping...bebas nak gi makan2
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
imissmyseoul replied at 28-7-2021 10:50 PM
Rindu nk keluar rumah tanpa pakai mask mcm dulu..wuaaaaa

Sama.. Rimas betul pakai mask esp kita pakai cermin mata.. Belum jumpa mask yang betul2 comfy..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak pergi opis sambil membawang dekat pantry. Kalau wfh, dinding saje la peneman meols.

Rindu nak balik kampung. Huarghhh bila boleh rentas daerah?

Rindu nk bebas kesana sini

Harapan meols cepatlah lenyap covid dari mukabumi ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
ease replied at 28-7-2021 11:53 PM
Sama.. Rimas betul pakai mask esp kita pakai cermin mata.. Belum jumpa mask yang betul2 comfy..

Kan3.. belum lagi part keluar dari tempat aircond spek berkabus hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak jalan pegi mana tanpa mask, tanoa scan, tanoa cek suhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nursery bunga...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 28-7-2021 06:11 PM
Dalamnya maksud uolsss tak terselam meols

Kku kita rasa bahagia ... Jgn share apa apa .. nikmat kemanisan tu di rasai .. insya allah
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
denim replied at 28-7-2021 06:11 PM
Dalamnya maksud uolsss tak terselam meols

Kku kita rasa bahagia ... Jgn share apa apa .. nikmat kemanisan tu di rasai .. insya allah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-7-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
iols dulu selalu rasa mcm down sket, sbb keje kat daerah yg kekampungan gittew. gaji pun xbesar mana. tp masa pkp yg boleh rentas daerah xboleh rentas negeri tu, iols bsyukur hbs segala sbb sama negeri dgn mak iols. siap dapat bawak mak iols dtg jln2 holiday tempat iols lagi b4 lockdown 3.0. adik beradik iols hanya boleh merintih sayu bagitau dlm grup wa rindu mak, rindu nak blk, rindu nak vaccay sama2. iols rasa itu la benda yg iols mcm anggap biasa tp musim pandemik ni iols syukur sgt
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak jjcm, travel then nak jumpa bff
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:21 AM | Show all posts
Rasa gembira bila semua ada di rumah.  Anak-anak pun belajar di rumah walaupun semester lepas sempat balik ke kolej.

Ngah dah WFH dari MCO 1.0 tapi dah sempat juga menjengah office beberapa kali.  

Rasa rindu tentulah emak ayah, adik beradik, sepupu sepapat walaupun sentiasa berhubung di talian.  Rindu nak berkumpul, masak-masak, berborak samapai lewat malam.

Ada juga makcik & sepupu sekeluarga dijangkiti covid, alhamdulillah dah sihat.  Ada pakcik dan dua biras meninggal, ralat sebab tak dapat berziarah.

Rindu matahari & udara di taman, berjogging sambil perhatikan anak-anak bermain bebas.

Rindunya dunia luar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Menghargai keluarga..masa yang bebas dulu ke mana2.. banyak muhasabah diri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.077386 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list