CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: denim

[Falsafah] Apa paling kau hargai bila pkp

  [Copy link]
Post time 28-7-2021 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
WFH -  kerja boleh diselesaikan dirumah melainkan kena input data kat opis; lebih byk masa utk uruskan anak2; don't need to waste time to commute to work, lunch dll. So, kalau situasi dah membaik, tak tahu mcm mana nak sesuaikan balik gi kerja mcm pre-Covid times.

Family Gathering - Dah dua tahun tak dpt berkumpul ramai2 as a family.  So sedih.

Travelling - Took this for granted all these while. Bila dah Covid ni, nak bawak satu family gi umrah sebab anak2 dah besar sikit pun tak boleh. Walaupun pihak Arab Saudi dah kasi green light tapi tetap rasa tidak sesuai nak keluar negara time ada wabak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 08:08 AM | Show all posts
sambaldurian replied at 28-7-2021 02:34 AM
wfh - masa pun mmg efektif ngadap keje je. habis masa, landing terus. xyah nk ngadap jam, ofis ak st ...

yg ni aku suka...
kalau ngantuk kat opis, ya ampunnnn...terkebil2 je...
bila wfh, boleh la landing sat...

aku missed membawang masa lunch...
tu je lah time nak curhat dgn opis mate pun...
kalau anyone call time tu...saje je ckp dgn mulut penuh...tgh lunch la...

and of coz la..jjcm kat mall cuci mata...
pastu makan....

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
mizziaz replied at 28-7-2021 04:34 AM
WFH paling dihargai masa pkp.
Tak perlu rush pagi2 travel to work....buang masa driving atau naik l ...

Betol Miz.
Cannot imagine nak kena hadap semua tu lagi kalau situasi dah pulih and hv to return to work like before.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 08:40 AM | Show all posts
Aku sgt hargai pertukaran tempat kerja aku. Dulu merantau negeri orang tapi sekrang berjaya balik ke kg. Duduk dgn family sbb reason ak nk berpindah sbb mak ayah ak sakit. Tak perlu risau nak pulang jauh2 lagi dah
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rindu nak jalan jalan shopping mall dengan kawan kawan tanpa pakai mask.

Boleh p tengok wayang, JJCM, shopping
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:16 AM | Show all posts
Rindu nak kerja kat ofis mcm dulu, sentiasa ramai je..  berebut parking lagi haha skrg masuk ofis juga tapi takde org la kat ofis, satu floor dlm 3-4 orang je

Rindu nak jalan-jalan cari makan, nak pegi byk tempat sbb nak rasa makanan yg sedap2 huhu

Rindu nak shopping jualan murahh, YES..  sale nak raya CNY, raya Aidilfitri, raya Deepavali, raya krismas..

Rindu nak gathering makan2 dgn family, buat family day.. ada games, barbeque.. buat pulak tepi pantai, main pasir.. ambil gambar cantik2.. boleh la release  stress kan

tapi apa pun Alhamdulillahhhh syukur diberikan kesempatan utk sentiasa bersama keluarga tercinta, makin rapat dengan suami n anak2.. walaupun kadang2 jadi hulk sbb pdpr haha dan yg lebih seronok dpt lebihkan amal ibadat
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:20 AM | Show all posts
tgk movie di cinema .... kebebasan yg org lain idamkan aku masih dapat
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:22 AM | Show all posts
tapi bercukurlah ramai kat luar sana benda plg berharga dah hilang - duit & kerja sampai ada yang xpeduli pasal nyawa lg.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling aku hargai bila masa bersama anak dan suami..masa memasak.. masa tidur masa me time..sampai ak rasa nk resign sgt2..plus work load yg x setimpal gaji..patut x sy resign..huuuu nak tacang plisyy love u
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:57 AM | Show all posts
Alhamdulillah dapat peluang balik duduk kampung last year & WFH dari sini. sampai dah lupa how to dress-up & bersiap .
bersyukur masih bekerja & ada gaji bulan2. bersyukur ada banyak masa boleh membuat pengisian jiwa yg sebelum ni selalu diabaikan sebab nak kejar masa dan travelling.

bangun2 tak mandi pun boleh terus mengadap laptop buat keje. boleh adjust masa ikut kesesuaian kita.

banyak sgt la nikmat yg Allah berikan

Sebenarnya dulu in 1995 camtu, sapura research pernah lancarkan flexi working hours .. punya la rasa cemburu .. skrg ni, alhamdulillah - merasainya dengan lebih flexi. anytime, anywhere
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak gi jalan2, bebas tak terkurung
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:34 AM | Show all posts
bila pergi kerja, jalan tak jammed.
bila lapar tengah malam, mamak tutup
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:07 AM | Show all posts
Rindu nak tengok dunia luar, makan kat kedai.
Jalan2 takyah nak pakai mask
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
airisa replied at 28-7-2021 09:57 AM
Alhamdulillah dapat peluang balik duduk kampung last year & WFH dari sini. sampai dah lupa how to dr ...

Kih..kih... Betul tu.
Tak mandi pun keja dah boleh proceed.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
RunDeeMC replied at 28-7-2021 08:09 AM
Betol Miz.
Cannot imagine nak kena hadap semua tu lagi kalau situasi dah pulih and hv to return t ...

Yes. Process bersiap dari rumah & commute to work takes up time and resources. Kena hadap kesesakan peak time lagi. Kadang2 boleh affect mood & energy level.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 11:37 AM | Show all posts
baca buku yg dibeli.. sebelum ni takdan baca
buat hiasan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda yg paling dihargai time pkp adalah masa utk diri sendiri.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiambangmalam replied at 28-7-2021 01:23 AM
Hari tu laptop aku rosak. Ke hulu ke hilir duk cari kedai betulkan laptop haram xde semua tutup. Nk  ...

Haaaa.ni aku suka dgr.hehehehe.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2021 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Zack8hunter replied at 28-7-2021 01:16 AM
aku rindu nk lepak2 minum dgn geng sambil membawang.. tak feel la membawang online or dlm wassap jer ...

Iye. Tapi pkp ni sempat sgt kuar masuk bod gossip!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-7-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Jay_ replied at 28-7-2021 01:19 AM
aku rindu nk roadtrip. unplanned trip time weekend. Hadoi kusut sebenarnya bila kena dok umah je

Bila lah dapat lagi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:51 PM GMT+8 , Processed in 0.089234 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list