CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 24398|Reply: 158

[Falsafah] Apa paling kau hargai bila pkp

  [Copy link]
Post time 28-7-2021 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Dah dua tahun kita kurung-bebas-kurung pkp ni,..aku saja nak tahu cerita korang..apa yg paling kau hargai,kau syukuri, kau rindui benda/aktiviti yg kau sedari kau tak kisah pun dulu dulu sebelum pkp...(mak ayah ,family tu takyah lah list sebab tu terpaling kott)
Aku paling terkesan pasal jam dinding rumah aku. Kebtulan dua dua ni rosak.
Aku kan..aku hangin betul kedai repair jam tutup. Dah la jam tu jam dinding. Aku rasa tension tpt yg aku tgk hari hari,tapi jamnya takde sebab dah rosak..nak beli baru,kedai tak bukak,supermarket tak jual,org repair jam tutup. Nak beli shoppee..mcm tak boleh caya je rupa jam tu.. Sekian..perkongsian aku. Korang cemana plak?

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu sangat nak kerja kat office. I dh wfh since pkp 1.0.. Dh hampir nk gila rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
erm...aku xdapat nk fikir lagi... banyak rasenye.. heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka sebenarnya shopping online. Pastu bila barang2 byk kena shopping online, iols terfikir definisi essential sebenarnya banyak dan tak sama untuk semua orang.

Contoh I nk beli barang ‘non essential’ tapi terfikir hari ni, dan barang tu minggu ni je iols ada masa nk beli, sebab next week dah busy dengan macam2.,siksanya lahai tu pun nk kena order online byr postage, tunggu sampai, sabar jela kalau rosak or x sama dengan review bagai lagi. Padahal beli kat kedai lega setel terus.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rindu nk travel..
Tu je. Lain2 berkurung pon aku x kisah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
aku rindu nk lepak2 minum dgn geng sambil membawang.. tak feel la membawang online or dlm wassap jer
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
aku rindu nk roadtrip. unplanned trip time weekend. Hadoi kusut sebenarnya bila kena dok umah je
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu window shopping.. Tanpa mask.. Tanpa scan masuk kedai..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu laptop aku rosak. Ke hulu ke hilir duk cari kedai betulkan laptop haram xde semua tutup. Nk keluar daerah pn xlepas. Nsb baik la ada kwn kpd kwn aku ada sorang pandai bab2 laptop ni. Sampai aku rasa nk pinang dia la buat jd laki sbb aku berterima kasih sgt dia wujud time2 genting mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
wfh - masa pun mmg efektif ngadap keje je. habis masa, landing terus. xyah nk ngadap jam, ofis ak start kt parking dh jam dh. ( tp tula, dh rs selesa sgt, nnti bos suh naik ofis karang kang mula la) tp at same time dok fikir keadaan luar sana. cmne la ofis2, xde org.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Bende paling bahagia masa pkp...
Ialah aku merasa bahagia ... Yg tak perlu di share dgn org ...

Klu share hilang manisnya bahagia tu
Biar la rahsia aku dgn allah

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu mak, laut, cikcur ke mana2 tanpa halangan
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nak balik kg, rindu nak travel, cuti2 pulau. Klu tak dulu2 masuk bulan April je, dah mula pikir nk p pulau mana..
Rindu shopping/window shopping sambil makan2.. Ermm.. Nak beli lingerie online susah.. Klu tak terkecik, terbesar.. Adoilaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 03:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah ngadap boss n ofismate toxic
Fikir anak selalu sakit bila hntar ke taska. Ni pkp ni anak2 Alhamdulillah sihat
Suami di rumah
Rumah tangga bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
WFH paling dihargai masa pkp.
Tak perlu rush pagi2 travel to work....buang masa driving atau naik lrt/mrt. Kalau nasib tak baik kena hadap traffic jam atau bersesak dalam lrt.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu nk balik kg, nk berkumpul adik beradik borak2 gelak2
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu anak sedara aku sbb aku xda anak lagi. Lama x jumpa diorang huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Rindu ibu mertuaku.dulu benci sekarang sayang
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:17 AM | Show all posts
Rindu nak balik kampung jumpa mak abah, mertua, adik beradik, ipar duai, ank-ank sedara.
Seumur hidup ni paling lama tak balik kot, dah dekat 7 bulan.. Last balik jumpa mak abah bulan 12 aritu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 28-7-2021 07:05 AM
Rindu ibu mertuaku.dulu benci sekarang sayang

Absence makes the heart grows fonder gittew. Hehehe..
Gi V.C manyak2 la. Sejuk hati your in-law.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 09:14 AM GMT+8 , Processed in 0.099780 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list