CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada sedara aku agen ni. Aku ada la tgk demo dia. Mmg impressive. Bg aku, klu br pindah rmh br, xde beli stove or blender, boleh je invest beli ni. Sbb mmg mcm mudah. Tp sbb aku dah ada induction cooker, blender segala, jd aku x minat la nk beli.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ophillea replied at 27-7-2021 11:28 AM
I cakap kt my mom nak cari pengupas kulit bawang. My mom cakap tak cukup2 lagi ke sifat malas yang ...

Hahaha aku pun terasa sekali. Cara mak2 jugak yg best. Air tgn tu penting. Tm6 takde airtangan sbb robot yg masak.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 27-7-2021 12:06 PM
Ada sedara aku agen ni. Aku ada la tgk demo dia. Mmg impressive. Bg aku, klu br pindah rmh br, xde b ...

Kan.. bila dh ada perkakasan, tu yg pk byk kali. Breadmaker pun dah ada. Actually seronok tgk bila boleh buat roti cepat. Nmpk mudah pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 27-7-2021 11:53 AM
Aku pun suka kumpul kitchen gadget ni. Tapi benda alah ni aku awal2 pangkah dari my wishlist sebab h ...

Bukan u je yg beli kalu harga 200 tu, sekejapan je habis tu haha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 27-7-2021 11:58 AM
Rasanya ade jenama lain yg lagi murah kan? Jenama apentah, tertengok kat tiktok. Tapi ribu2 jugaklah

Dlm ig duk lalu lalang. Kit2 benda tah.. tp mcm x secure nk beli. Prototype ka apa.. i assume je ni. Kang jenuh kena saman
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 27-7-2021 12:02 PM
Ada sekali I tgk kat ig, org tu share kupas bawang merah guna thermomix ni..macam lagi leceh je..sbb ...

Tengok gak pasal bwg tu. Macam mudah lagi kalu ketuk2 sikit. Dan kupas. Utk garlic.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 27-7-2021 12:03 PM
Beli je yg dah bersih dikupas.

X bahaya eh? Selalu risau kut oxidise cepat kalu dah buang kulit ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 27-7-2021 11:58 AM
thermomix ni laki iols dok berkenan..i dah bagi warning, jgn beli..i bukannya jenis pemasak..since W ...

Ni kwn2 husbnd duk racun gak. Tapi dia mls nk lyn sgt konsepnya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-7-2021 11:39 AM
tm6 ni kalau tak silap aku dah ada kat pasaran dari 2 tahun lepas. harga mmg kayangan habis. kenapa  ...

Oh dh 2 thn rupanya. Baru tahu last year je psl thermomix ni. Sbb tgk ig kak rima.  then skrg br nmpk famous sejak instafamous byk guna.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:33 PM
Kan.. bila dh ada perkakasan, tu yg pk byk kali. Breadmaker pun dah ada. Actually seronok tgk bila ...

Dia semua benda nmpk mudah bila guna thermomix ni. Den tgk sedara den buat mantou, sat ja. Dia siap tunjuk buat smoothies, pumpkin soup, shaksuka la bagai. Hampir tiap hr leh tgk dia up kt status apa dia msk, walhal sblm ni, dia mmg x rajin ke dapur. Salu beli je. Selling point dia la tu, boleh msk mcm2 dgn mudah & cepat. Siap buat rendang lg. Aku je masih x lut pujukan wlu dah tgk mcm2 dia buat
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:38 PM
X bahaya eh? Selalu risau kut oxidise cepat kalu dah buang kulit ni.

Yg bwg merah tu xleh simpan lama. Bwg putih tahan lama sikit. Ala, klu nk lg senang, ada jual yg dah dikisar dah pun. Cuma harga lebih la banding yg lom kupas. Aku still beli yg biasa, kupas sendiri sbb tahan lama. Lgpun aku msk ikut mood, hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:47 PM | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:41 PM
Oh dh 2 thn rupanya. Baru tahu last year je psl thermomix ni. Sbb tgk ig kak rima.  then skrg br n ...

mungkin kat malaysia lambat la kot masuk. iols pon pernah beli electronic product sharp terus dari japan utk version baru sebab i tgk sharp sini masih promote yg version 3-4 tahun lepas punya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 27-7-2021 12:46 PM
Yg bwg merah tu xleh simpan lama. Bwg putih tahan lama sikit. Ala, klu nk lg senang, ada jual yg d ...

Boleh jd daun bawang tu kalau bwg lama x kopek.  biar je bawang x kupas kulit, letak kat bekas sarang telur yang dah letak air sikit. Selalu letak air supaya lembap. So, tumbuh la daun bwg secoet.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-7-2021 12:47 PM
mungkin kat malaysia lambat la kot masuk. iols pon pernah beli electronic product sharp terus dari ...

Shipping x mahal eh?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:55 PM
Shipping x mahal eh?

IKut berat & dimension produk berserta cukai yg bakai dikenakan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:24 AM
Kalau thermomix sejenis machine yg i campak ikan x siang, bwg x kopek kulit, kentang x buang kulit ...

Upah tukang masak atopon beli kat luar je la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:55 PM
Shipping x mahal eh?

LG 1 voltage japan dgn sini lain ya. kalau nak cari product make sure support universal volatge 100-240v
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-7-2021 01:11 PM
IKut berat & dimension produk berserta cukai yg bakai dikenakan.

Biasa orderdr US pun dah byk shipping cost dia. Brg kecik2 je. Kalau electrical appliance mesti lagi wowwww charges.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 12:36 PM
Dlm ig duk lalu lalang. Kit2 benda tah.. tp mcm x secure nk beli. Prototype ka apa.. i assume je n ...

Kalau murah iols pon nak beli. Tapi kalau harga macam forumer atas tu bgtau lah. Hahahaha.

Setakat ni mmg iols kerap pakai pressure cooker. Walaupun murah je iols beli tapi macam2 dah masak dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan ada yang lebih kurang macam tm6 brand chinese, under xiaomi. Katanya 3k, function lebih kurang je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 01:34 PM GMT+8 , Processed in 0.076936 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list