CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
 Author| Post time 27-7-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kalkulatorpink replied at 27-7-2021 06:43 PM
Mcm best tp berpotensi jadi gajah putih.. Bahan2 still kena sedia jg b4 campak masuk...

Edit: Btw ...

Itula tu..x dak bahan pun tara jalan.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:24 AM
Kalau thermomix sejenis machine yg i campak ikan x siang, bwg x kopek kulit, kentang x buang kulit ...

Yes i pun pikir macam tu, ni semua kena buat juga
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling tak suka kena masak satu satu. I biasa 2 skali masak. Sambil tunggu kari mendidih, goreng sayur kat sebelah, goreng ikan ke sambil sambil .. cepat & puas. Lepas buat terus cuci, jadi pinggan kuali takdelah bersepah macam lepas kenduri.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Afna replied at 27-7-2021 11:12 AM
Tak sure la tu.
Td tgk dlm ig, ada yang kak Naf share IGS, yang 1 followers dia jimat rm1k utk f ...

Jimat 1k sbb dia rajin masak..cer tk rajin si tomix ni bkn ko wish je jd masak
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 06:10 PM
Dengar mana ni 300+?  First 7 months free. Lepas tu RM 150/YEAR (lagi murah dari langganan Netflix ...

Xpyhla nk jual kt sini plak.. If 150 pon still not free kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 27-7-2021 06:55 PM
Paling tak suka kena masak satu satu. I biasa 2 skali masak. Sambil tunggu kari mendidih, goreng say ...

Actually kalau pandai pakai, boleh masak banyak benda sekali gus. Contohnya nasi ayam. Dalam mixing bowl masak sup, dalam simmering basket masak nasi, dalam varoma masak tauhu, sayur dan steam ayam. Dalam masa setengah jam dah siap semua components. Dan 30 jam tu bukan ken aduduk depan api kacau. Setengah jam tu boleh jemur baju, mop lantai, tengok kdrama apa2 Je la
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau banyak duit nak juga satu .haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 06:13 PM
Also, ada 1600 recipes keto dalam Thermomix. Belum termasuk recipes the community shares  dannnn,  ...

Nway cite2 kaka bukan nk jadi Chef yg berjaya.. Seqodar cukup makan pakai alhmdlh da.. Ko bukak topik acah2 nk beli pastu xramai sokong ko create MN lg satu nk counter. Hahahadoiii.. masuk2 terus promote.. hard selling sgt ko dik oii


Klaka btol..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kawankamu13 replied at 27-7-2021 06:05 PM
Dah beli thermomix. Honest review, apa2 pun kena rajin. Sebab guna thermomix kalau x rajin sudahnya  ...

I nak tunggu pas beli dishwasher baru i berminat nak beli tm6 kot..sbb i pemalas nak basuh pinggan mangkuk or any perkakasan..kalo order foodpanda tu mmg makan terus dlm bekas dia bg..setel..cepat makan cepat bole buat benda lain..so i rasa i pnye tahap pemalas ni kalo beli tm6 skrg mmg jadi tukun je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Thermomix ni best sbb boleh masak dengan keadaan yang relax je..masak rendang pun sekejap jo.. tapi harga yahudi lah.. ok je if nak beli, sama mcm beli beg lv
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
I belum terfikir untuk beli sebab I jenis masak simple simple. Tak tahulah if one day terbuka hati. I dah ada ice cream maker, breadmaker and few other kitchen gadget and still in good use, so pakai sahaja apa yang ada. Tapi I okay kalau ada yang mahu membeli kalau it encourage them cooking more. Homecooked food is always the best gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kawankamu13 replied at 27-7-2021 06:05 PM
Dah beli thermomix. Honest review, apa2 pun kena rajin. Sebab guna thermomix kalau x rajin sudahnya  ...

Heheh.. betul laa..kalau tak berapa rajin, ada thermomix pun tak jalan jugak. Kita je tau diri kita cemana kann..

Tp kalau ada yg minat, can contact me jugak 016-3289493
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 27-7-2021 07:26 PM
I belum terfikir untuk beli sebab I jenis masak simple simple. Tak tahulah if one day terbuka hati.  ...

Yeahhhh, sama2 kita raikan pndgn
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ade tm6 since 2019 beli time baru2 die keluar.for me memang berbaloi.time baru2 beli excited try macam2 resepi.sekarang ni gune untuk masak nasi,buat roti or kek or cookies je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
swixx replied at 27-7-2021 07:45 PM
Dah ade tm6 since 2019 beli time baru2 die keluar.for me memang berbaloi.time baru2 beli excited try ...

Waktu 2019 u beli harga sama dgn skrg ya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak beli Thermomix tak mampu. Tapi aku nak beli knock off brand Kogan thermoblend, harga mampu milik sikit. Ada fb group sharing experience and recipe. So far aku join group ni, depa kata guna recipe for Thermomix, jadi ja
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Leceh thermomix ni sbb asyik2 kena basuh sblm nak guna parts dia.

Kalau nak potong bawang, kan lagi senang guna pisau

Guna kuali & periuk lagi senang nak masak, lagi ringkas.
Thermomix ni bnyk perkakas yg balik2 kena bukak & rinse
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi, kalau harga dia pun dah nak RM6 ribu lebih, wajiblah ko masak 3 kali sehari, takkan nak order grab foodpanda lagi kot..kena la rajin kan diri & buat ROI selepas bayar RM6 ribu utk thermomix tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-7-2021 04:32 PM
Resipi dia tu kena byr membership tiap2 tahun okkkk.. So mcm motip nk perah lg duit setelah rege p ...

Owh kena bayor membership ya.. Mean kalau x bayor recipe tak berupdate la ye.. Ok mak pikir lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni electrical items yg i paaaling suka & guna kat dapur selain drpd dapur gas: airfryer, microwave & oven mmg i cannot live without them
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 12:11 AM GMT+8 , Processed in 0.087139 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list