CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Afna

Thermomix

  [Copy link]
Post time 27-7-2021 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-7-2021 11:09 PM
Mungkin juga. Tapi iols percaya je kalau produk tu masuk malaysia lambat. Byk je brand mcm panason ...

Thermomix jual one model at a time Je. Model sebelum ni dah tak jual serata dunia. Servicing for old models is available. But once model baru keluar, model lama stop sales
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-7-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq momod bella bg kacang
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau psl thermomix TT boleh refer kakak kepada queen of forum suatu ketika dolu Hanis Haizi. Iza Hamid. Ig handle:pinkstillettos.


TT akan terpana dengan kepelbagaian thermomix
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sanggup nak spend untuk benda mahal cengitu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 11:17 PM
Hahaha. Bolehhhh. Tak de paksaan promo. Yang jadi advisor ni sebab nak lagi sebijik for free

Ok faham. Tq.
Sbb memula meols ingat, mesti jadi penjual jugak, kalau dah membeli.
Ok, meols akan timbang2 berat kilo semua, nak beli ke tidak. Kihkihkih. Hasbeng dah bagi green light, meols je yg masih nak taknak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendapat saya, tm6 ni tak sesuai utk org yg masak campak2 pastu menjadi.. dan tak sesuai juga utk org yg suka berdiri lama2 ketibas kat dapur.
I kalau ada duit, mmg akan beli. Sebab nak buat sendiri jem, kaya, curd tanpa pengawet pewarna..nak buat mcm2 roti, nak buat pes2 masakan, so bila nak masak lebur ke periuk je.
Tm6 ni sesuai utk yg baru nk belajar masak, yg tak pndai guna kaedah agak2, yg rajin n at the same time nak jimat masa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dh lama guna bnda alah ni, tp jenama lain la.. Thermomamak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Cece1234 replied at 27-7-2021 07:15 PM
I nak tunggu pas beli dishwasher baru i berminat nak beli tm6 kot..sbb i pemalas nak basuh pinggan ...

I sokong uols beli dishwasher..mmg memudahkan dan pinggan mangkuk kita mmg bersih dicucinya
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-7-2021 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-7-2021 12:11 AM

Ramai sgt kengkawan iols pakai tm6 ni.. especially bila puak2 kami wfh since last year.. ada la i gi attend diorg jemput dtg rumah diorg demo and jamu makanan tm6.. teruja la jugak...

Tp itu lah, i mmg jenis memasak sendiri sejak umur 11 tahun, tambah WFH last year, lagi lah hari2 masak so i mmg suka create shortcut sendiri semasa memasak, campak2 je siap..... i tengok kawan i terkial2 ikut step buat ikan siakap stim limau... iols masuk dapur terus campak siakap dlm pengukus atas dapur.. siap kukus campak bahan2 yg i dah mix dalam hand chopper.. mendeeeeeeee TM6 bagai takat masak lauk bodoh gitu

Sorry if i memberi review mengecewakan begitu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols terliur jugak ngn tm6 ni tp rega tu pastu nk beli cash mmg xmampu lah..pastu beli installment nanti kalau jd tukun xke rugi..so iols menunggu review org yg dah ada tm6 pastu masa mula2 dia guna then lama2 dah xguna jd deco dapur sahaja..nak tahu kenapa mula guna pastu jd deco dapo je..sbb possibility utk iols jd begitu tinggi ye..kalau semua kata mmg akan guna punya xrugi beli br ada keyakinan skit..nanti bayar blom abis tp tm6 dah tersadai..hutang tetap hutang..tetap kena bayar..di kala covid ekonomi xmenentu ni kewangan kena plan btol2 skit.. tak boleh nk spend sesuka hati je
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
izzatinoris replied at 27-7-2021 11:23 PM
Thermomix jual one model at a time Je. Model sebelum ni dah tak jual serata dunia. Servicing for o ...

Yg masih ada stock pon terus stop sale ke
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau banyak duit terlebih2 dah beli dah thermobibik ni. Tapi lagi rasa better spend pada menu tekan2 hujung jari kat hp disebabkan taste bud yang berubah2 teringin mcm2 menu juadah/ dessert yg tertengok kat iklan especially time dtg bln sbb mmg berdiri pun x larat.

Klu family besar sikit & semua tak cerewet berbaloi la kot thermobik ni. Setakat 2org makan lambat sikit la balik modal.

Sekian pendapatan dari non user.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi iols still xberbaloi beli sebab mahai nawww. if iols ada duitt iols akan utama kan beli dishwasher or mesin kering baju xyah sidai tu haa. Tapi pndpt masing2 laa kan. if ko banyak duit xtau dah nk abiskn mcm mana beli jelaa tm6 niee.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Mekpah replied at 27-7-2021 11:37 AM
Bnyak resepi dlm tu tp kena ke selera kita?? Ke bole ubah2 ikot selera kita? Iols takut mula2 jer be ...

Sedap lah weh
User thermomix ni pun ramai jer baker, tukang masak. Even pernah nampak ada few cafe guna thermomix nih

Dulu aku mcm ko gak. Skeptikal. Sedapp keee. Aku masak lg sedap. Bila dah try. Ya allah. Betul lahh sedaapp. Resepi melayu pun berlambak lorh. Dari asik fail masak asam.pedas.. hah ko ambil lah nak asam pedas apa. Asam pedas batu pahat muar melaka kedah. Semua ada. Sbb group support dia kuat. Mcm2 team diorang buat resepi
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tm6 ni i ada baca review sebenarnya depends on advisor korang..ada yg selalu bagi yang indah2 je..sebab dia mmg nak menjual. Tapi ada yg kasi pro and cons dia..which is seller yg agak jujur lah..i memula tengok tak excited sangat sebab mcm dah ada almost all the kitchen gadgets. Habis penuh dapur tu..demo awal2 dulu tgk chef anis tu buat bihun goreng mcm xbermaya je rupanya..point first org kata jimat..ok lah jimat xorder mkn dari luar. Tapi bila dah ada tm6, xkan kita nk buat pulled milk tea, roti n nasi goreng je kan..time ni la mcm2 resepi dari cookidoo tu kita nak try..so kos bahan mentah tu jgn lupa kira sekali.. point second, recipe tu first few months je free lepastu kena bayar membership tiap bulan..tp kalau dah biasa guna boleh je pakai recipe sendiri..yg bestnya sbb dia ibarat tukang timbang n kacau masakan tanpa hangit lah..sambil2 tu boleh lah nk pegi sidai baju ke, attend anak melalak ke..satu lg dia ada payment plan..xdela selepuk kena bayar 7k tu..ada installment..and ramai jadi advisor dia sbb komisyen dia masyuk lah jugak..ada member dapat free je tm6 ni..apa pun depends on keperluan n poket..kalau ada budget apa salahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Perk77 replied at 27-7-2021 03:04 PM
Gadget yg menghasilkan generasi pemalas nak mampus ke dapur Dan mintak hantaran puluhan ribu ringgit ...

Pemikiran kolot
Ko ingat hantaran tu utk bayar bini masak jadi bibik ke
Apa beza dgn tapau grab
Better masak thermomix. Sama je ko masak nasi pakai rice cooker. Kenapa x masak atas dapor api?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-7-2021 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-7-2021 04:32 PM
Resipi dia tu kena byr membership tiap2 tahun okkkk.. So mcm motip nk perah lg duit setelah rege p ...

Iron philips sama je aku tgk x turun2. Model yg mahal2 tuh laa. Aku beli 5 thn lepas 1.8k. tgk latest model tp features lebih kurang sama naik lg 1.9-2k. yg model aku pon harga still maintain 1.6-1.8 .. gituh je laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
orkidorkido replied at 27-7-2021 09:32 PM
1 benda iolls teringin nak beli, breadmaker. Nak mula buat roti sendiri, healthier & boleh buat maca ...

I ada breadmaker. Mula2 rajin lama2 rip je bm i tu. Dah jual. Beza giler buat roti dgn bm n tm6. Tm6 tu 10 kali ganda sennag i rasa. Sbb ada build in scale tu. I benda yg malas sbb nak timbang2, pki banyak bekas sebenarnya..

Jus pula, seriyesly just tm6 the best.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Thermomix ni i tngok dah jadi hype.. dah jd mcm ala2 part of the luxury lifestyle. Mcm kita ada branded/luxury handbag gituuu.. samalah mcm norwex, harga bg sesetengah org agak mahal, tp ada jugak yg sanggup beli sbb hype and dh jd part of lifestyle. Nak nampak “kelasss” gituuu..
Tapiiii, Kalau dah malas tu, buh la segala keturunan gadget, gituuuuu la jugak xkemana.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-7-2021 12:08 AM
Ramai sgt kengkawan iols pakai tm6 ni.. especially bila puak2 kami wfh since last year.. ada la i gi ...

Sbb tm6 ada amount timbang perkukan berapa garlic cili, jus limau supaya rasa bahan semua blend sebati tanoa nak adjust2. Sekali masuk siaapp rasaa cukuo semua..

Benda ni snagat berguna time puasa.. biasa kita masak time puasa okey ke rasa dia.ada garam x. Tawar ke manis sgt ke.. sampai ada rasa hujung lidah, kumur2.. makruh okey.. ni masak2 terus buka puasa dah rasaa sedaapp. Tayah adjust adjust keciwaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 04:15 AM GMT+8 , Processed in 0.086959 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list