CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Perihal buah kayangan, any experiences??

[Copy link]
Post time 11-8-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim durian kalini x de mood lagi nak membeli durian sbb pkp. Tapi alhamdulillah ada je kawan2 tolong belikan dan bagi. Diaorang tau aku hantu durian.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau durian kayangan cm musang king ni selalu abg yang belanja fam, heols bab makan mmg tak berkira. thank you big brother. tapi dah covid tk boleh la nk rentas negeri pergi makan durian.

apepun Alhamdulillah tahun ni rasa macam almost every week makan durian (time musim), abg iolls yg kt sini rajin membeli jugak, murah katanya. cuma tkde musang king la. yg rasa ioi, udang merah. apapun sedap sangat syukur Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
potpetpotpet replied at 10-8-2021 12:33 AM
I suka sangat durian.
This year bertuah sikit, selalu dapat discount banyak sebab i preggy.
Cuma s ...

my kakak ipar pun pregnant, melantak tak ingat dunia jugak. yang penting sheolls happy. tapi serik gak haritu sebab tk sedap perut katanya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Janjimanismu123 at 12-8-2021 07:12 AM

La ni musim buah kayangan ni masih ada walau dah hujung2. Dah semakin murah tak guna timbang.

Kalau bukan mco, sekilo blacktorn cecah rm150, musang king sekilo rm80. Mco 3.0 ni duri hitam dan musang turun bawah rm40 sekilo.

Tapi biasanya saya cari musang king je. Yang tak bestnya musang king ni ada mcm2 rasa. Ada ulas yang besar dan ada yg kecil. Ulas  yg besar tu kurang rasanya.

Durian mahal ni kena makan cepat2. Tak leh simpan sebab buahnya cepat berwap.

Ini Pengalaman saje jer yang memang peminat durian.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 08:25 PM GMT+8 , Processed in 0.076580 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list