CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Perihal buah kayangan, any experiences??

[Copy link]
Post time 29-7-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jarimanis at 29-7-2021 11:55 PM

Kisah sedih tahun ni tak dapat balik kg makan durian. Tahun lepas mak ayah mertua tengah sakit durian, rambutan semua tak menjadi. Hujung tahun dan awal tahun ni keduanya dijemput Ilahi. Ditakdirkan Allah buah keliling rumah semua menjadi. Semua berbuah lebat. Tapi anak2 takde yang dapat balik.

Tapi tahun ni harga durian mampu milik. Penangan PKP agaknya .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
I mmg bukan peminat durian and probably dah xmakan durian almost 25 years or so. Even the pungent smell of durian make me feel sick sometimes. So i genuinely terfikir kan mmg lain ke rasa setiap jenis durian ni? Kalau yg harga kayangan tu sbb rasanya sgt sgt sedap ya.. And also durian jenis apa yg digunakan utk buat tempoyak?

Strangely enough i suka tempoyak hehe tp tu pon kalau campur dgn sambal belacan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 27-7-2021 02:45 AM
Musang king + phizer : kayangan

Plg ku suka tentula musang kinggg

Tengkiu @fahdramli bg tacang parpu
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 29-7-2021 07:49 PM
Please please jangan samakan dengan udang panas.... hohohohoh

Hahaaa... baeklah.. momod rasa dah kenapa nama udang merah?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 29-7-2021 07:49 PM
Please please jangan samakan dengan udang panas.... hohohohoh

Hahaaa... baeklah.. momod rasa dah kenapa nama udang merah?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 08:37 AM | Show all posts
harga durian dah mula turun berbanding mula2 musim dulu... best

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Belakang rumah kami ada durian.lepas abah dah takde,mak duduk dengan anak2.bila musim durian,berebut2 jiran nak ambik durian.rezeki jiran2
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Murah dah la ni
5 biji boleh dapat rm34

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 29-7-2021 07:50 PM
Sedap duit laki kan,,,, mesti sedap, tak gitu hahahahah kalau duit sendiri dan3 tak sedap hahahah

Ahaha idok le gitu, memang jenis makan rasa2 je
Tapi tu la, sanggup ye deme beli sampai ratus ratusan
Dah minat kannn
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak penah beli pon durian mahai2 ni...durian kampung alhamdulillah la abg ipaq dok bagi tiap2 tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
i tak penah beli yang mahal. Dari kecik i makan durian kampung atau durian kawen dari kebun atuk i. Rasa durian tu sangat sedap bila kita g kutip sendiri kt kebun dan terus makan kt situ.
Sampai skg pun i suka durian biasa je. Penah jgk makan yg ioi dan d24. Rasanya pakit skit drp durian kg. I tak suka yg pahit
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu beli yang mur2 je..anak2 semuanya pandai makan,awal bln hari tu dan hari jumaat kelmarin beli,janji ada rasa sedap pun dah Alhamdulillah, syukur.Selalu dpt yg sdp
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam tok laki belikan iolss udang merah.sekilo rm15.buah besar 2 kilo.jadi bayarla rm30.bila makan,rasa lain sangat dari udang merah yang sebelum ni.bukak satu pangsa je.pastu biar dulu pangsa lain.pagi bukak pangsa lain tak ada isi.huwaaa..ada dua ulas je rupanya.sedih iolss
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah la makan sekali je kot, lepastu tak makan dah sebab mahal sangat
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
makan durian kampung je uols, dah itu je yg iols mampu. Tapi okay la pernah try jugak buah kayangan ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi ayah sedara bg buah durian...dia ckp durian duri hitam, pastu durian d24..yg lain kg kot.

Tktau la..kami tk kenai jenih..


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols xpernah beli durian sendiri. Hari tu, pegilah nk beli durian. Org tu tanya nk brp biji.
Iols ckp dua tiga biji cukuplah.
Tuptup nk bayor dekat rm100...

Punyalah mahal. D24 dia kata...
Iols manalah tau jenis2 durian.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak makan durian tapi family hantu durian.musim kali ni boleh kata tiap2 hari ada sesi buka durian oleh my family.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada pengalaman ngeri pasal durian ni

Masa tengah syok layan durian, tiber ada cicak besar ya berjalan macam nak masuk dalam kain i. Apalagi memang melompat lah i ni. Durian entah ke mana. Yg i ni ngam lompat mendarat atas durian yg belum kopek. Mendapatttt. Berdarah siot jari jemari kaki iols terpacak2 hujung duri durian tu melekat kat jari iols. Sakitnya ya tohannn
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
I suka sangat durian.
This year bertuah sikit, selalu dapat discount banyak sebab i preggy.
Cuma sebab taknak kena kencing manis time pregnant, i gigih 2 or 3 mggu before check up make sure tak makan manis.
Balik je dari check up, zasssss i g borong segala jenis durian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-6-2022 04:03 PM GMT+8 , Processed in 0.078351 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list