CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Perihal buah kayangan, any experiences??

[Copy link]
Post time 28-7-2021 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fatimahmarkonah at 28-7-2021 10:18 PM
Afna replied at 27-7-2021 09:28 PM
Tak tahulah krnapa, lebih prefer durian kampung yang kecik2 halus tu. Lemak manis sekali.puas mkn. K ...


Btoi2 iols pm suka durian hat kecik2 comey2.yums2

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 26-7-2021 01:24 PM
Black torn tu dia timbang sekali dengan tangkai ke? Iols tgk yg ezy durian jual. Dia timbang tan ...

Msmber aku tu weh.. Haha..
Lawyer dia tuh. Duit berkepuk2. Apa ada hal...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:44 PM | Show all posts
Sekoji replied at 28-7-2021 09:48 PM
Aku mmg suka mkn musang king. Kalau mkn tu 2 biji durian aku blh mkn sorang.. kesudahnya dmm esoknya ...

Sama la dgn adik. Time dh dkt2 nk due bkn main mkn durian. Baby keluar ada tompok2 kt hidung jugak. Sian baby panas kot. Hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:47 PM | Show all posts
Macih mod @fahdramli
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 28-7-2021 07:42 AM
Hihii lawak.. ye la kot serupa udang jua sbb ada jua sikit2 warna merah..

Please please jangan samakan dengan udang panas.... hohohohoh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
aiyaya2708 replied at 28-7-2021 02:50 PM
I tak makan sangat, tapi laki beli, sedap..
Bila tanya harga terus duk diam

Sedap duit laki kan,,,, mesti sedap, tak gitu hahahahah kalau duit sendiri dan3 tak sedap hahahah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 27-7-2021 02:45 AM
Musang king + phizer : kayangan

Plg ku suka tentula musang kinggg

Kalau sinovac =
Az =
Sinopham=
Sputnik=
J j=
Sama dengan apa pulak ye.... hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Besnya sis fadh...
Sumai saya nak beli dah ank pokok durian hibrid, pokok petai hibrid semua la hibrid...sbb tempoh utk tuai hasil singkat..

Tp tk jd..sbb penjagaan dia kena teliti...suami takdak masa sgt...saya bukan rajin sgt..takat pokok biasa2 boleh la

Buah kygn ..pernah la beli hrga ok la sederhana..tp balik sebijik mangkaq..keras.
Sedih..sebijik lg..dah sesuai sgt buat tempoyak..


Tp baru ni..kwn suami bw durian terbaik..musang king...dpt 5 bijik..alhamdulillah..mkn puas..bijik kecik..


Tapi pernah la

Kena dgn buah cempedak...beli la..bw balik. Toreh kulit nak bukak...melompat ulat beramai ramai...
Teruih p hntr balik kat gerai tu. Dia pun terkejut..offer tukaq lain.. Kami tkmau dah..dia refund duit


Sini cempedak hrga rm12-18/kg
Manggis rm6/kg
Rambutan rm10/3kg.

Alhamdulillah..tahun ni byk org bg buah..manggis, rmbutan durian, buah jentik, buah staq( biji remia)..cempedak..jiran ckp nk bg jugak tgh tggu masak ja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Durian duri hitam......mmg sedappppp...no wonder tok dalang menang.

Mokcik dpt rasa pun org bg...nk hrp mokcik beli...mokcik tk mmpu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 29-7-2021 07:58 PM
Besnya sis fadh...
Sumai saya nak beli dah ank pokok durian hibrid, pokok petai hibrid semua la hib ...

Mu dok kedah ke ? sampai cempedak harga kayangan pulak...mahai no
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 29-7-2021 08:03 PM
Mu dok kedah ke ? sampai cempedak harga kayangan pulak...mahai no

Yes..mokcik dok kedah dah...Mmg mahai la ni cempedak..jd hrga kygn pulak

Kalau beli cempedak goreng..lg laaa...pernah beli sebutir tu 50sen..tebai tepung ja...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 29-7-2021 08:20 PM
Yes..mokcik dok kedah dah...Mmg mahai la ni cempedak..jd hrga kygn pulak

Kalau beli cempedak go ...

La ni nak makan puas, kena tanam ja, kalau dak seketui singgit kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Betoi...sgt betoi..tanam sendiri..puas hati..boleh mln puas..sharing rezeki dgn org sekeliling..nk juai pun boleh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni pokok durian MK ayah I berbuah elok pulak.Tapinya mana boleh nak rentas negeri demi MK.Semalam I order D24 je sbb nak lepas rasa mengidam makan durian.beli 2 box (1 box 500gm /Total RM80)Ada seulas je yg I rasa tu D24 yg lain tu mcm durian kampung.Hmm je lah dgn seller ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
mujur tak minat, tak suka dan tak tahan bau durian. kenapa la ramai suka sangat sampai sanggup tu beratus bayar nak beli durian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
aku br beli tanah kt kampung hujung 2019. kenkonon nak dijadikan dusun buah-buahan la. dah siap terangkan dan kambus tanah..tup2 PKP.. skrg mesti dah jd hutan belantara balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik iols masuk kontes tag & menang kat IG. Merasalah makan MK harga RM130 for the first time. Weols jenis tak pernah menang kontes, so bila menang kontes rasa cam walawei...menang kontes siot. Tapi bila dah makan MK rasa cam sedap lagi kampung punya hmmmm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenangan aku dgn durian...masa umo 4 tahun arwah tok bawak pegi beli durian kat Chikus. Drivernya jiran depan rumah. So siap beli semua, sebabkan bonet kereta dah tak muat, driver tu susun kat kaki aku (passenger seat belakang driver). Aku being menggelitis (aku duduk bersila sebab kaki penuh durian kan), tergedik2 happy...tertunduk2 seronok tengok durian, tak perasan kereta dah bergerak. Tiba2 jatuh muka dulu atas longgok durian. Driver terus stop. Tok dgn dia datang selamatkan aku huhu. Meraung all the way home. Sampai rumah tok kena gelak dengan smorang, muka & tapak tangan ada dot2 merah. Cerita tu kejadian 39 tahun lepas, still lagi ada pak/mak sedara tanya, "Sapa dulu
muka tersembam atas durian?" Grrrr...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:21 PM | Show all posts
Sedap nya manggis tu. Mak aku cakap kalau musim durian mesti ada manggis sekali. Aku memang tak makan durian, sebab dulu masa kecik ada pengalaman buruk Mak aku cite aku bantai makan durian sampai pengsan kejap. Panas sgt agak nya tu yg trauma smp ke besar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2021 11:35 PM | Show all posts
fatimahmarkonah replied at 27-7-2021 12:01 PM
Iols dok kampung hari2 mkn durian musim durian ni.tp bkn durian kayangan lah.

Hari tu ada balik kg laki aku, dia tnjuk buah durian kampung yang kecik je tu apa ntah nama durian hutan eh orang panggil? Isi pun x banyak macam seulas dua je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:05 PM GMT+8 , Processed in 0.237941 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list