CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Perihal buah kayangan, any experiences??

[Copy link]
Post time 27-7-2021 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdullilah tiap tahun drian x kena bli sbb dekat kebun sentiasa menjadi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai memang hantu durian, pantang nmpak durian mesti beli berbiji2… durian yg plg i suka, udang merah n ioi, musang king kurang suka mcm muak skit… mana nk cari supplier durian ni ya… ada gak tanya bdk2 yg jual durian, haram diaorg nk britahu kat ai… In Shaa Allah ada rezeki nk beli kebun durian sndiri… dulu2 org offer suh beli kebun durian smua pakat tolak, klau tak dah blh merasa hasilnya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Musang king + phizer : kayangan

Plg ku suka tentula musang kinggg
Tp dlm peti ais tu dereyan kg adala
Tu pon sedap dahhh
Mkn pejam mata

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru ni beli musang king dengan ezy durian rm125 sekilo isi sahaja.delivery rm10.puas hati & puas makan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya manggis....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:52 AM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 26-7-2021 01:24 PM
Black torn tu dia timbang sekali dengan tangkai ke? Iols tgk yg ezy durian jual. Dia timbang tan ...

Ezy durian bukan jual isi sahaja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya makan semua. Tapi tahun ni punya nak merasa MK, beli yg timbang isi sahaja. Berbaloi jugak kt ezy durian. MK manis manis pahit

Black thorn belum lg hehehe. Mmg sedap betul ke black thorn?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib iols tak minat durian hahaha
tapi kalau rambutan tetibe kayangan, memang meroyan laa iols

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:25 AM From the mobile phone | Show all posts
sodapnya duyan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaka mkn durian dgn pulut dan santan...mkn tu shj satu hari pun takpa..kaka tak memilih sgt durian jenis apa janji sedap pahit skit dan lemak manis...so far semua jenis durian kaka dah rasa...musang king adik selalu belanja...la nie takleh mkn byk sebb berat bdn cepat naik kalu mkn durian byk ...sekali naik 4kg....jenuh nak turun kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kupucandy replied at 27-7-2021 02:13 AM
Ai memang hantu durian, pantang nmpak durian mesti beli berbiji2… durian yg plg i suka, udang merah ...

U kenapa nama dia udang merah? Tak merah pon

Tp ant udang merah, ioi dgn MK mmg sdp la MK tp kalau ikutkan harga ioi no 1
Udang merah tethoplah ke3
N apa beza rasa 3-3 nih bg u hahaa.. bg i semua rs lemak2 manis.. xde la gap rasa tu besar sgt depa2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Durian paling mahal untuk marhaen macam aku ni udang merah je, musang king tu memang tak pernah rasa.. tu pun suami layan beli sebab ngidam masa ngandong

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 27-7-2021 03:18 AM
Baru ni beli musang king dengan ezy durian rm125 sekilo isi sahaja.delivery rm10.puas hati & puas ma ...

Kat komen ezydurian tu banyak nau feedback kecaman seram pulak nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi sekarang harga durian dah makin murah.. mungkin sebab hujung2 musim, buah banyak. Hari tu ayah iols beli dekat dusun org asli, sekilo die tolak RM4.. Berbaloi2 ye makan. Pokok durian kahwin. Dah 50 tahun pokok tu katanya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 27-7-2021 03:18 AM
Baru ni beli musang king dengan ezy durian rm125 sekilo isi sahaja.delivery rm10.puas hati & puas ma ...

Jual kat mana..ada jual ke sarawak tak
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
aku suka je semua durian.. durian je tak minat aku. kes xberduit agaknya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
nanaiss replied at 27-7-2021 08:04 AM
Kat komen ezydurian tu banyak nau feedback kecaman seram pulak nak beli

Ooo..x perasan pulak kecaman tu.yg pasti setiap ulas MK sedap & bukan durian stok lama.kalau durian lama rasa masamkan & isinya berpeluh (ku agak2 la,bukan pakar durian). Order pukul 9pg,delivery pukul 2ptg. After sales pn ok.seller wasap kita balik tanya feedback durian ok ke x. So bagi ku tiada komplen. Masih terbayang keenakan MK. Lepas ni nk try beli I0i dgn D24 pulak dgn ezydurian.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 27-7-2021 08:16 AM
Jual kat mana..ada jual ke sarawak tak

Boleh cari fb.ku beli ezydurian batu caves.x pasti pulak delivery sarawak ada ke x.kena tanya dgn seller ezydurian.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
yoyobulat replied at 27-7-2021 08:33 AM
Boleh cari fb.ku beli ezydurian batu caves.x pasti pulak delivery sarawak ada ke x.kena tanya dgn  ...

Nanti carik. Tq
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku berangan nk cari tanah kebun. Laki aku dia biakkan benih d24 bru ni. Menjd plak ank pokoknya. Igt nk balik tanam.kt kampung..dh pkp ni nk rentas daerah pun xleh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 01:53 PM GMT+8 , Processed in 0.109508 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list