CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
 Author| Post time 21-7-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 21-7-2021 06:05 PM
takut kahwin tu may be istilah sekarang kot tapi i believe that and i do believe that ;  once you ha ...

Setuju..mmg pun..bila jmpe someone yg buat kte rasa nk teruskn hdup..nk jd peneman dia..nk ada disisi dia n sebaliknya..yg pntg kdg dpt rasa yg dia dpt trima dri kte..
Prnh jmpa..mmg susah nk jmpa yg bg feel mcm tu..
Mgkn belum masanya dia jd jodoh kte..atau bukan jodoh kte mungkin...
Tq sudi komen doc..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-7-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
soulskull replied at 21-7-2021 06:18 PM
Bercerai sebab bapak i selalu buat hal, dengan macam2 perempuan. Tp alhamdulillah dah makin tua ma ...

Ow..pdn la..nama rock..ingtkn lelaki..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
soulskull replied at 21-7-2021 06:19 PM
Hahaha i perempuan, next year 30 tahun. So far tak pernah kena pressure teruk2 dgn family or sedar ...

Tah.. wanita jaman now ok kot xkawen.. ada org dgn carta dia tu jer hangat pungkoq... xpe u ada jodoh ada la tu k. Haha soklan tu soklan prank jer.. lah penat iols pomot tt. Same gender.. kensel2... kang jd geng nippon plak kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 06:21 PM
Jgn ahjumma..mana ada makjang tgh2 jln tukar hero..
Walaupun sama tinggi..tp feel xsama..
Even k ...

Hahaha plot twist eh siap nyanyi lagu joget taw!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
putu replied at 21-7-2021 06:18 PM
Hmmm takut gak nak kawin. Takut dia xblh nak jaga iolss yg banyak karenah ni

Haha..insyallah ada..msti la jodoh u org yg boleh trima n sabar dgn u..doa baik2 la ye..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 21-7-2021 06:48 PM
Hahaha plot twist eh siap nyanyi lagu joget taw!!

Time tu mmg ramai2 la kte nyanyi sama2..boria time mjlis..kte pnonton kan suka digula2kn ngn scene plot twist happy ending..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 06:22 PM
Yeah..itu i nk dgr..nnti nk cari calon..thn dpn hbis covid lgsg..

Aminn semoga dipermudahkan haha
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Betol orang kata perkahwinan tu satu perjudian. Sekenal manapun, serapat manapun kita dengan bakal pasangan, bakal in laws, tak menjamin semua tu akan berkekalan selepas berkahwin. Sebab tu mana2 pasangan bakal berkahwin, digalakkan duduk asing dengan keluarga. Sepatut nye before kawen, isu tempat tinggal da settle. Kalu ase tak mampu nak beli, bole je sewa. If tak mampu jugak sewa, jangan la gatal2 nak kawen. Maaf la kalu bahasa meolss kasar tapi kalu tempat tinggal pun bakal suami tak mampu sediakan, pujuk chuolss duk dengan famili die dulu, hmm better tak payahla.

Membe meolss sebelum kawen dengan lakinye, kemain disayangi oleh inlaws nye. Siap pelawa tinggal skali satu umah sebab laki nye tu memang duk umah famili masa bujang. Lepas kawen, tak sampai seminggu jadi bini orang, baru kuar true colors masing2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 06:24 PM
Kejam nya bos hasut bnda2 ngatif..pdn la u xkawen2..haha
Itu la..slalu naluri kte kuat..kalau ken ...

Ye sis..hahaha..dia tkt hilang staf lg laa..kot2 kalau ai kawin,ai akan stop n ikut laki..tp mmg pun..hahaha.. kecuali laki tu duk selangor jgk,boleh laa keje sini..kalau x,ai ikut je laki tu..dah laki kita,kena lah jaga kan.. kekeke~

Pasal instinct tu,haihhhh..kdg2 ai deny jgk tp menyesal laa..mcm biasa laa..satu2 jd sepertimana y ai agak di awal2 kenal dulu..ntah ler sis..ada jodoh,ada lah..kalau x,ai cuba lah redho jd mcm rabiatul adawiyah (tak kawin yee ..never can be  setaraf beliau dari segi taqwa..hihihi)..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sebagai andartu junior (29 this year) yang bakalan hit the wall, biological clock semakin cepat berlalu dan dating market semakin tipis...
Iols bukan tak nak kahwin, tapi laki susah nak magnet dengan iols. At this point, it's above me now jela.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
putu replied at 21-7-2021 06:19 PM
Kalau xda duit nak buat mcm mana?


Xde duit jgn kawen, beli dildo or vibrator lazada byk juai mur murr
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Me kawin after finished degree masa tu hubby baru nk started permanent job. Aii pulak sejenis xnak org jauh .malaih hadap jem & nk gaduh balik kampung..so tanya siap2 dia org mana .kampung mana..senang kawen dgn org dekat. Hubby & aii mmg kontra too far sgt perangai. Aii Jenis baran..asik berangin ja..suara plak memetir tak kira masa klu tgh hot. Hubby pun Jenis marah gak tapi dy boleh control Lagi tone suara. Lucky me hubby bukan smoking & Jenis naik kaki tangan. Dulu la masa ank 1-2 org dia kaki superbike. Siap ambik lesen utk 500cc above tu tapi lepas ada ank dy korbankan hoby weekend ride tu..sesekali ja la kot ada lepas giant. Dy jenis saving. Aii kalau ada duit habis semua aii shopping  
Cari lelaki yg sayang & hormat kita. Hubby aii w/pun xsuka budak2 ank2 rapat dgn dy. Dy kerja shift..so time dy cuti aii kerja .dy ok ja jaga ank.
Aii xsuka hubby aii kurus..aii biaq ja dy chubby..nti ada org ngorat pulak
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 21-7-2021 08:26 PM
krimkraker replied at 21-7-2021 07:23 PM
Betol orang kata perkahwinan tu satu perjudian. Sekenal manapun, serapat manapun kita dengan bakal p ...


Ada kawan baik i.. baru je kawen 2019, dah cerai early 2021, dalam setahun lebih je kawen.. sheols dah 6 tahun couple dgn husband sblm they tie the knot...

Sepanjang couple tu ingat he is the best man for her.. alih2 xsampai 2 bulan pas kawen dah makan sepak terajang laki... husband sheols siap pijak2 perut.... pijak kepala... lebam seluruu badan sbb kena sepak.. i sayu sangat bila tengok gamba2 dia tunjuk utk report polis...

Tatau kenapa husband sheols boleh berubah.. masa couple tengok solat je, even video nikah kemain tunjuk solat sunat.... alih2 lepas nikah the husband langsung tak solat, tak puasa, minum arak, main betina.. zaman covid ni pun sempat buntingkan bini orang.. 2 orang bini org plak tu dia buat main... kawan i kena face 2 insiden jumpa face to face ngn suami scandal laki dia.. skali lg kena hadap surat layang kat ofis sbb suami org tak puas hati bini berzina ngn laki dia... malu tersebar dlm email2 ofismet...

kawan i kena serang dengan scandal2 laki dia, dia still bertahan lg sabar, tp bila bini org dah mengandungkan anak laki dia hasil scandal.. mmg dia x tahan laa terus bertegas cerai....
Both couple ni career people lah.. both oil and gas company.... both engineers...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 06:30 PM
Ow..pdn la..nama rock..ingtkn lelaki..

Ahahahaah tu nama masa zaman2 grunge dulu la. Dah berumur ni tapi jiwa masih grunge tu pasal awet muda kot ihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 21-7-2021 06:45 PM
Tah.. wanita jaman now ok kot xkawen.. ada org dgn carta dia tu jer hangat pungkoq... xpe u ada jo ...

Alamak tak mau la geng nippon hehehe semoga TT pun dikurniakan jodoh yang baik2 juga. Itu la pegang ayat keramat ‘kalau ada, ada la’
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 21-7-2021 07:23 PM
Betol orang kata perkahwinan tu satu perjudian. Sekenal manapun, serapat manapun kita dengan bakal p ...

Betul..kwn i pun mcm tu..
Tp suaminya mmg xnk usaha cari rumah lain..
Bila kwn i ajak pindah..katanya nnti susah nk urus rumah..
Sbb kwn i keje..suami dia time tu on off keje..
Skrg dh bcerai la mslh lain plus mertua jgk la masuk cmpur..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-7-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-7-2021 07:38 PM
Ye sis..hahaha..dia tkt hilang staf lg laa..kot2 kalau ai kawin,ai akan stop n ikut laki..tp mmg p ...

Sama la..iols pun kalau kawen nnti..ikut je..
Rasa rugi plak kawen tp nk duk jauh2..
Yg kes xleh tukar tu lain cter la..
Insyallah ada tu..kte xfokus sgt xpe..hidup diteruskan mcm biasa..at least byk masa nak buat apa yg kte suka..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-7-2021 08:13 PM
Ada kawan baik i.. baru je kawen 2019, dah cerai early 2021, dalam setahun lebih je kawen.. sheo ...

Kesian nye sheolss. Sheolss ade tak anak dengan jantan durjana tu? Lelaki kalu da stat curang, judi dengan taik dadah, memang susahlah nak berubah baik. Kalu dapat berubah pun, kejapan saje. Yang halal depan mata xdihargai,  yang haram pulak didekati
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 21-7-2021 07:57 PM
sebagai andartu junior (29 this year) yang bakalan hit the wall, biological clock semakin cepat berl ...

Sebaya kte..haha
Slalunya bnda ni xjngka..so kte fokus apa yg kte buat je..
Kalau dtg yg elok satu hari..mudah urusan..go on je..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 08:29 PM
Sama la..iols pun kalau kawen nnti..ikut je..
Rasa rugi plak kawen tp nk duk jauh2..
Yg kes xleh ...

Yee.. tanggungjawab sbg isteri kn..mcm sis ckp,y xleh tkr tu tpkse laa salah sorg berkorban kan..huhu..

Skrg ai fokus pd retrieving my old self semula..hahaha..ai dah xpeduli psl org lain, better fikir psl diri sendiri sahaja.. it's their loss lah.. kawin ke x,ai serahkn soal tu pd y Maha Esa sahaja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 10:41 PM GMT+8 , Processed in 0.240382 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list