CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
Post time 24-7-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 23-7-2021 05:17 PM
Omnivor la u..haha..
Prnh nmpk kucing mkn daun2 utk pghadaman kn..
Tp 1st time tgok kucing makan ...

Tu la yg lawaknya mmg distagee kn dpn budak tu sbg bukti kucing dia mkn doyan.. kena duri kn masa landing? Oww ye smg bekalan air dah pulih hehee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Topic takut kahwin ni mmg menarik juga kan TT
Kalau TT, still single. Cabaran lain.

Dan untuk saya, previously married.
So utk second married (jika ada jodoh), a bit scared juga.

I masih teringat2 kata ex i bila mana dia tanya I. Apa yg I rasa bila I dah divorced dgn dia.
I jawab “lega”

Then, dia ckp. “Tunggulah sampai awak kahwin lain. Tengok samada awak rasa lega ke tak”

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-7-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 24-7-2021 02:54 PM
Topic takut kahwin ni mmg menarik juga kan TT
Kalau TT, still single. Cabaran lain.


Hmm..
Knp la dia cakap mcm tu..?
Tak boleh ke doa kn yg baik2 utk kebahagian u?
Dgn dia dh jd sejarah..jodoh smpai tahap tu je..
Tnggjwb pd ank2 still bjln mcm biasa..
Tp dia sndri patutnya boleh anggap u mcm kwn..
Mgkn u xbahagia dgn dia..tp dgn org lain..
I teringat plak bila rashidi ishak bcerai..dia kata dia bukan imam yg baik..
Nmpk sgt dia syg vee lg..mcm tu la..walaupun xthu apa nk ckp..tp jgn la doakn keburukan utk org lain..giteww..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 24-7-2021 03:09 PM
Hmm..
Knp la dia cakap mcm tu..?
Tak boleh ke doa kn yg baik2 utk kebahagian u?

Maybe dia stress kot.. hahaha

But I doa yang baik2 je utk dia. If dia kahwin baru pun I happy bg pihak dia.

Kids under his custody. Coz dia kata, if I yg jaga, nanti i takde peluang utk cari calon.
Nampak mcm baik je kan… Tapi sekat i jumpa anak.

But nasib baik now dia dah lembut hati. So dia bagi i melawat kids kat rumah dia. Cuma still tak blh bawa kids balik rumah i lagi. Slowly lah kot.


TT, ni cuma kisah perkahwinan yang tak menjadi.
Harap TT tak takutlah yea utk berkahwin.

I doakan moga TT mendapat jodoh yg sekufu dan dia yg sentiasa sayangkan TT


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissyMolly at 25-7-2021 04:29 PM
kaogi replied at 24-7-2021 02:54 PM
Topic takut kahwin ni mmg menarik juga kan TT
Kalau TT, still single. Cabaran lain.



Halah2 tomeinyeh mnari ketam.. tu greentea steadi jer kawen baru hehe.. doa banyak2 u.. smg yg kali ni bkekalan.. ex u syg u lg kowt hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 24-7-2021 03:43 PM
Maybe dia stress kot.. hahaha

But I doa yang baik2 je utk dia. If dia kahwin baru pun I happy  ...

Baiknya doa.. smg berbalik kpd u..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 24-7-2021 06:31 PM
Halah2 tomeinyeh mnari ketam.. tu greentea steadi jer kawen baru hehe.. dia banyak2 u.. smg yg kal ...

Hihihi.. Sayang sgt…
Thanks Molly. Moga yang baik2 jelah untuk kami.

Well, I ada je tanya soalan sengal kat ex i. If I nak kahwin, boleh tak kids datang majlis I.

Dia kata “tak boleh”..
Tapi time tu maybe dia masih panas hati lagi kot.

So, pray for the best.

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 24-7-2021 07:17 PM
Hihihi.. Sayang sgt…
Thanks Molly. Moga yang baik2 jelah untuk kami.


Alamak.. kijemm nya ex. Dah nk langsung ke u?

Tp, mco nih pyh la nk progress mana2 perhubungan.. stagnant kot dah 2 thn tak hbs2 lagi kobid. Kalau dah kawen, keluar anak 2 dah sbb yg sulung bunting pelamin, yg second baby tak cukup bulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2021 05:06 PM | Show all posts
MissyMolly replied at 25-7-2021 04:28 PM
Alamak.. kijemm nya ex. Dah nk langsung ke u?

Tp, mco nih pyh la nk progress mana2 perhubungan. ...

i saja tanya soalan tu utk sakitkan hati ex i.


btw, i rasa nikah zaman covid ni lagi menjimatkan.
makcik2 bawang pun tak boleh nak mengata sgt kan..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 25-7-2021 05:06 PM
i saja tanya soalan tu utk sakitkan hati ex i.



Tp mcm leceh plak bab2 nk isi2 borang..
Ke isi online je? Tp nk g buat check up test hiv tu lg..
Nk ke sna sni pun xboleh..
Bff i ada sorg..tngguh mjlis..anjak skit la..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 24-7-2021 03:43 PM
Maybe dia stress kot.. hahaha

But I doa yang baik2 je utk dia. If dia kahwin baru pun I happy  ...

Tq doa nya..walaupun xnmpk mcm bakalan tjadi..haha..
Mula2 tgh panas hati kan..lama2 nnti lembut skit hati ex u tu..
At least u ada masa utk fokus dri sndri..
Kalau rindu boleh g jmpe diaorg..video call ke kn..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-7-2021 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 25-7-2021 04:28 PM
Alamak.. kijemm nya ex. Dah nk langsung ke u?

Tp, mco nih pyh la nk progress mana2 perhubungan. ...

Tp time2 mcm ni risau plak nk bsalin..
Byk risiko skit..baru ni tgok majalah 3..
Dkt wad bsalin tu..ksian baby2 baru lahir ada positif covid..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 25-7-2021 07:17 PM
Tp mcm leceh plak bab2 nk isi2 borang..
Ke isi online je? Tp nk g buat check up test hiv tu lg..
...

Hahaha
iols tak kaji bab2 borang ni u…

Maybe juga leceh. Dan tak boleh nak pilih tarikh yg kita nak.

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 25-7-2021 07:22 PM
Tp time2 mcm ni risau plak nk bsalin..
Byk risiko skit..baru ni tgok majalah 3..
Dkt wad bsalin  ...

Ye gak eh.. mcm semua aktviti terhenti pula jadinya.. dpt drp ibu yg mmg positif ke dpt sbb terdedah dgn kwsn berjangkit aka wad ke dewan bersalin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 25-7-2021 05:06 PM
i saja tanya soalan tu utk sakitkan hati ex i.



Plg tak bole brain kawen ne bagi door gift, ada sudut sweets;bubur;laksa;cendol bagai.. pas kawen menung.. baik jugek kobid nih haa menghapuskan budaya mbazir kn kn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 25-7-2021 08:45 PM
Hahaha
iols tak kaji bab2 borang ni u…


Haha..kalau nikah ni akad je mmg senang..
Mslhnya bila bab2 dokumen..tbe rasa malas plak..haha
Pdhl tu yg pntg..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 26-7-2021 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 26-7-2021 07:04 AM
Ye gak eh.. mcm semua aktviti terhenti pula jadinya.. dpt drp ibu yg mmg positif ke dpt sbb terded ...

Mmg maknya positif..ksian jgk tgok baby2 tu kena cucuk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2021 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 26-7-2021 07:06 AM
Plg tak bole brain kawen ne bagi door gift, ada sudut sweets;bubur;laksa;cendol bagai.. pas kawen  ...

Kdg2..yg nmpk mcm byk menu tu sbb pak cik mak cik tlg sponsor ahjumma..so it's okay la..
Ikut kemampuan masing2..kalau ada lebihan n niat nk sedekah ramai makan ok je..haha..
Kalau dpt bakal psgn pemurah lg untung..ada kenalan jauh dulu..dia dr kluarga susah..kawen suami keje ok la..
Bila fmly tetap hrga...bakal suami tu lebihkn lg..mmg nk bg lebih katanya..gitew..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 26-7-2021 07:45 AM
Mmg maknya positif..ksian jgk tgok baby2 tu kena cucuk..

Alamak.. ye la umur ajuma dah lepas umur beranak2 nih so xalert.. sbb cane eh jangkit? Dlm kandungan la? Ikut tali pusat ke? Hehehee punya mls godek
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 26-7-2021 07:48 AM
Kdg2..yg nmpk mcm byk menu tu sbb pak cik mak cik tlg sponsor ahjumma..so it's okay la..
Ikut kem ...

Wah untungnya.. smg oru pn dpt calon yg bersedekah gitu..

Ehehe kalau ad org sponsor ok la. Fikir budaya kenduri sekarang je yg over. Kang tak buat tak ikut trend pdhl sekepala pn dah ne charge bape dah kn catering hehe.. kg ajuma pn mcm tu.. geng2 mesyurat tingkap akan buat ala2 potluck corner
Kuih muih/laksa.. hehee untung ajuma kawen bg minum pun air sirap je zmn dulu kala hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 07:18 AM GMT+8 , Processed in 0.133981 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list