CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
 Author| Post time 22-7-2021 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 21-7-2021 10:12 PM
Syok oo dapat pak mertua rajin masak..hihihi...haa...adatlah orang berkahwin kan. Kalu ngam dgn pa ...

A'a..biasa la..xsemua perfect..kte sndri pun xperfect..
Pandai2 la kte bawak dri..
Jgn lupa psgn yg kte cinta tu..pribadi n akhlak dia terbentuk dr keluarga dia la..
Ambik pnikahan ni sebagai salah satu cara untuk kte kumpul pahala menuju redho Ilahi..
Sikit2 tu pejam mata la..bosan jgk hidup kalau xda ujian..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-7-2021 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
meisapoya replied at 21-7-2021 10:45 PM
Takkan takutnya bila dah jumpa orang yang kita suka. Tapi kena pandai pilih la pasangan dari semua s ...


Setuju..


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2021 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
puccafan replied at 21-7-2021 10:02 PM
Sis masuk nak baca tips2 best

Sila2..bcampur baur thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 22-7-2021 07:39 AM
krimkraker replied at 21-7-2021 08:31 PM
Kesian nye sheolss. Sheolss ade tak anak dengan jantan durjana tu? Lelaki kalu da stat curang, jud ...


Takde anak... sib baik... mudah diorg divorce.... and my friend muda lg baru nak masuk 30
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sblm aku nk nikah dulu, prkara yg paling ak tkut adlah kalau calon suami ak tu gay or suke lelaki n permpuan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 08:30 AM | Show all posts

Nice quote dik Kaoru


Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 08:32 AM | Show all posts
green~tea replied at 22-7-2021 07:36 AM
Takde anak... sib baik... mudah diorg divorce.... and my friend muda lg baru nak masuk 30

Nasib baik kawan u tu.moga dia akan dapat jodoh yg sesuai dgn dia.


Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 22-7-2021 07:36 AM
Takde anak... sib baik... mudah diorg divorce.... and my friend muda lg baru nak masuk 30

Fuhh...nasib baik xde anak. Sebab tu penting kot after berkahwin kene family planning awal2. Selalu jek baca kisah krt kat fb tu...kawen xsampai setahun lagi, bini da sarat preggy, laki pulak da buat hal. Well, anak itu memang anugerah Allah...tapi kalu anak dibesarkan dalam suasana xharmoni...bole kene abusive mental jugak kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 22-7-2021 06:37 AM
A'a..biasa la..xsemua perfect..kte sndri pun xperfect..
Pandai2 la kte bawak dri..
Jgn lupa psgn ...

Iyea la...kalu xde ujian, camne kite nak kenal diri sendiri jugak kan. Jenis tabah n penyabar or cepat marah n panas baran kan? Betul cakap kaoru, manusia xde perfect. Kadang pompuan tu baik, pasangan nye lak buat hal. Ade jugak yang sebaliknye kan. Yang penting ape niat kite utk berkahwin. Nak kawen pun kene ade ilmu jugak. Kalu pikir nak kawen sebab seks je, xpikir tanggungjawab masing2...susah jugak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-7-2021 08:06 PM
Xde duit jgn kawen, beli dildo or vibrator lazada byk juai mur murr

Takut plak nk guna benda2 tu. Nnt rosak i punya. Hahahahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 09:37 AM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 21-7-2021 04:41 PM
Kalau korang tau kawin tu best, darjah 1 lg korg dh hentak2 kaki mintak nk kawin tau.

Best dengan tak best berapa banyak percentnya tomyam
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 09:43 AM | Show all posts
edayildiz replied at 21-7-2021 10:04 AM
kdg2 i rasa best jgk kalau kawen ada org jaga..blh peluk bila ada mslh..tp kdg i tacod nk kawen sbb  ...

Adake perempuan tak complicated, rasanya semua gitu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 22-7-2021 09:37 AM
Best dengan tak best berapa banyak percentnya tomyam

X tau nk ckp mod. Aku kenal spouse aku 3 bln, tunang 3 bln. Pastu kawin. Skrg dh 16 thn. Alhamdulillah. Ank dua org. Sepasang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:13 PM | Show all posts
seronok baca thread ni walau dah bercampur baur..
mcm happy family semua dlm thread ni

meols pulak memangkah semua orang,
ada sorang je yg meols kenan, tp dia tanak meols..

tolong doakan dia nak meols jugak,
lepas dia nak meols, meols nak reject dia, biar dia tahu rasa sakit hati
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 22-7-2021 02:13 PM
seronok baca thread ni walau dah bercampur baur..
mcm happy family semua dlm thread ni


Smoga heols kenan dkt uols jgk..amin..
I pun hrp situasi tu blaku..
Dpt la i reject dia..aritu kau xnk..skrg aku plak dh xnk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-7-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 22-7-2021 11:56 AM
X tau nk ckp mod. Aku kenal spouse aku 3 bln, tunang 3 bln. Pastu kawin. Skrg dh 16 thn. Alhamduli ...

Wah..untungnya..kdg2 tempoh perkenalan tu xpenting pun kan..smoga bahagia hingga ke akhir hayattt..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-7-2021 04:43 PM | Show all posts
kaoru44 replied at 22-7-2021 04:31 PM
Smoga heols kenan dkt uols jgk..amin..
I pun hrp situasi tu blaku..
Dpt la i reject dia..aritu k ...

Siapa pula yang u nak reject ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 22-7-2021 06:33 AM
Suju pun suju la...
Tq..Bagus cter dongeng katak ni..
Kalau kte berada dalam kalangan org yg neg ...

Hohohoo wajib tu.. perkataan tersebut menggerunkan okeh dlm suasana kerja ajuma kikiii.. asal wajib je mula behave. Kalau digalakkan watlek wat pis yowwww.. baek tuan tanah kedaung.. dah hayati dah. Noted w thanks hahaaa

So dah share ke dgn kwn tt tu? Dia yg takod kn? Chuols more to sepak2 sepaus kn kn? mmg tak la bole nk buat tuli sbb hati sendiri yg berkata-kata
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 22-7-2021 04:31 PM
Smoga heols kenan dkt uols jgk..amin..
I pun hrp situasi tu blaku..
Dpt la i reject dia..aritu k ...

Tumpah milo ais tabur kaw plisssss
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 22-7-2021 02:13 PM
seronok baca thread ni walau dah bercampur baur..
mcm happy family semua dlm thread ni


Hahaa lawak la u ni.. kalau betul syg kan patutnya melompat girang? Ke dah tawar hati terhadap si dia? Xpe la mgkin ad calon jodoh lain yg lebih baik. Kita tak tahu apa yg baik utk kita. Mgkin apa yg kita nak tu xperlu pn utk kita. My fren ckp Allah bg apa yg kita perlukan, bkn yg kita nak.. haaa gitooo tiru mode setad2 bertazkirah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:21 AM GMT+8 , Processed in 0.086737 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list