CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
Post time 21-7-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Mls nk carik post mana tah.. tp meh ajuma nk ceritah hahaa.. masa bujang mmg xbcinta sbb mem xbg. Tp mana tahan nk gak hohoo so final year iols mlggr sumpahan
Rupanya mak iols reserve dah utk kwn dia.cissss mommy awat tak habaqqq?? Terlanjur dah bkaseh syg dgn ajupa (ley decode dak kohkoh).. iols pn tolak cdgn mem iols.. konflik ciked la weols tp mem i akhirnya beri la restu hehee
Mmg la xde spark kn sbb dah bcinta dgn kekaseh awal & akhir iols tuh tp smp skang iols rs mata bradah tu sayu je tgk iols hahaa pasan much. Lagi2 bila i dpt twins.. raya rajin bg angpaw kt anak iols. Siyesly kalau ley undur masa, i pilih dia hahahaa.. bkn ajupa kohkoh bole? Ajupa hemsem xpe sat jah awek lain ngendeng
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-7-2021 01:28 PM
Actually upacara kejar mengejar unimpressive lazy ass chosen men ni, tak lain tak bukan sebab priv ...

Jantan kayangan ni payah jumpa true love kot.. sbb biasanya pompuan2 mengejar diorg sbb harta... and these guys, bila dia tau pompuan are only after their monies.. biasanya dia layan pompuan cam kain lap kaki je... win win what... u get the money.. tp kena layan cam sampah je la, u still get what u want pun kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sweetpea911 replied at 21-7-2021 03:07 PM
Sebagai manusia biasa mestila nak  tapi disebabkan umur yg da terlajak.. i serahkan pada Allah  ...

Amin..i pun doa yg sama..
Thn dpn baru masuk 30thn..
Xda pglmn buruk dlm bcinta sbb xprnh bcinta..
Mak ayh pun ok..xda mslh..
Mslh tu dr kwn,dr kenalan2 je..
So duk serap bnda2 ngatif..time2 muda nekad la kata xnk kawen sbb dgr mnda2 mcm tu kn..
Bila dh tua ni..dh ok la..xpkr yg buruk2 je..
Mcm kes i ni..xkawen lg sbb xjmpa feel dgn sape2..itu je..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Guccibamboo replied at 21-7-2021 11:53 AM
Kenape perlu takut kahwin?
Kalau x laluinye camne nak tau. Jd single pun ade cabaran...kahwin pun a ...

Wah..smgt mcm ni la i kureng..
Dulu2 bila rasa down or frust i sndri ambik masa btahun nk ok..
Dlm kepala asyik tpkr apa yg salah..walaupun keadaan tu bukan salah siapa2..tp i still xleh bhnti pkr..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 02:42 PM
Amin..i pun doa yg sama..
Thn dpn baru masuk 30thn..
Xda pglmn buruk dlm bcinta sbb xprnh bcinta ...


Ohhh..tt kena la bercinta dulu.. confirm rasa tak sabar2 nak kawen.. 30 tu muda lagi.. masih banyak options lelaki di pasaran.. ikut skala ipan masih andartu junior so ada harapan lagi..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 21-7-2021 03:33 PM
Mls nk carik post mana tah.. tp meh ajuma nk ceritah hahaa.. masa bujang mmg xbcinta sbb mem xbg. Tp ...

Hahahaha..aduh la..lawaknya..
Pdn la..kalau x kiranya mem nk jodohkn dgn ank kwn dia la..
Lpas tu bradah tu kawen x?
Dh jodoh ahjuma ngn ajupa..itu yg sesuai..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 03:48 PM
Hahahaha..aduh la..lawaknya..
Pdn la..kalau x kiranya mem nk jodohkn dgn ank kwn dia la..
Lpas t ...

Hahaa ko layan je term ajuma eh.. bagos2 i lioke... khuenzzz, jodoh kuat dgn ajupa hahaa.. & rezeki la famili in laws semua baik2.. adik2 ajupa pn hormat n syg iols mcm kakak bethol hehe.. rapat la bonding.. so sukur gitoo bila baca kat sini yg prob dgn mil la sil la bil la kn kn
Ni yg part sedih ni.. kawen. Tp xde anak u smp skang. Cuma yg xbestnya kalau i rewind balik kot kawen dgn bradah tu heols pn tinggi hahhaaaa aciii???
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt jangan takut kahwin. Insyaallah kawin itu indah je klu dinikmati, dijalani dgn hormat mnghormati, syg menyayangi dan ada duit. Hahaha. Kahwin la, rugi tak kahwin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 01:14 PM
Haha..kurus2 sgt xcntik jgk kalau kecut sna sni..
Sis umur bpe this year?
I pun xda yg special l ...

Tulaa..as long as pakai baju terletak,ok daa .hahahaha

Umur 30s dah.. ouchhhhhhh~ tu y digesa semua pihak utk kawin kecuali bos2 ai..dorg xnak sgt ai kawin..hahahah..mcm2 'input' dorg bg supaya ai xkawin lg .. kekeke~

Urmm..ai pn sama, selalunya org y ngorat ai,ai xngorat org..tp dorg mmg akan take time,sbb ai bukan senang2 nk terima org sbb selalunya apa y instinct ai bgtaw,benda2 tu akan jd...n termasuk skrg ni,awal2 lg ai dah tahu akan jd mcm ni..dats why ai tgh prepare mental and emotional..worst case scenario,at least dpt kurangkn impact tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Okeh dah dpt lagunya hahaa
Nk bercinta kn.. nah lagu cintan weols
Throwback lagu2 jaman moda belia
Time gado2 lyn lagu ni



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kdg2 i rasa best jgk kalau kawen ada org jaga..blh peluk bila ada mslh..tp kdg i tacod nk kawen sbb ada org ckp perangai i ni complicated..ada ke org yg blh terima perempuan complicated mcm i ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:05 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 21-7-2021 06:07 PM

takut kahwin tu may be istilah sekarang kot tapi i believe that and i do believe that ;  once you have met the guy of you liking, type etc , you will feel okay je nak kahwin, tapi dengan guy yg you suka and mahulah kahwin, kalau ada pengalaman sure akan tahu that feeling yg you nak this guy.
till then....

but in the meantime ...

nowa kata kite enjoyyyyy......
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 21-7-2021 01:29 PM
Ok. Nanti i komen. Buat masa ni tak tahu nak komen apa2 lagi.

Hahaa chuols clan takod kawen kah? Lahaiiii tanak terai ke memadu asrama hahaa nah lagu jiwang edisi raya haji utk chuols yg maseh tertutup hati.. eh bukan chuols dambaan porumer ker? Pilih je la satu buat kawan gado

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 02:24 PM
Ksiannya..ank2 jd mngsa..
Nk bcerai scara elok pun..kalau xda isu xkn la boleh bcerai kn..
Slalu ...

Bercerai sebab bapak i selalu buat hal, dengan macam2 perempuan. Tp alhamdulillah dah makin tua masing2 dah cool down and berbaik2.

I next year 30 tahun and i perempuan. I dah terpikir nak ambik anak angkat, tapi takut tak mampu pulak. We’ll see how lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm takut gak nak kawin. Takut dia xblh nak jaga iolss yg banyak karenah ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Oroi8887 replied at 21-7-2021 04:33 PM
Tt jangan takut kahwin. Insyaallah kawin itu indah je klu dinikmati, dijalani dgn hormat mnghormati, ...

Kalau xda duit nak buat mcm mana?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 21-7-2021 02:39 PM
Errr chuols lelaki ka perempuan?
Umur?
Tt ni baik u hahahaa larikkkkk nti ne ligan dgn tt

Hahaha i perempuan, next year 30 tahun. So far tak pernah kena pressure teruk2 dgn family or sedara or kawan2 pasal kawin. Sbb lagi ramai sepupu2 and senior2 i belum kawin. Setakat gurau2 manja tu tkde hal.

Errr, 4 rakaat lerrrr tiberrr
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 21-7-2021 04:01 PM
Hahaa ko layan je term ajuma eh.. bagos2 i lioke... khuenzzz, jodoh kuat dgn ajupa hahaa.. & rezek ...

Jgn ahjumma..mana ada makjang tgh2 jln tukar hero..
Walaupun sama tinggi..tp feel xsama..
Even kalau u dpt balik ke zmn dulu..then u ckp dkt dri u yg lama supaya tukar kekasih pun..xkn diri lama u nak dgr k..haha
So hrgai apa ada..syg ank cute mute tuh..
Tp..ha..ada tp..kalau makjang tbe2 last nk sipi ending dh plot twist hero org lain rupanya..i maafkn..boleh phm x mksd tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Oroi8887 replied at 21-7-2021 04:33 PM
Tt jangan takut kahwin. Insyaallah kawin itu indah je klu dinikmati, dijalani dgn hormat mnghormati, ...

Yeah..itu i nk dgr..nnti nk cari calon..thn dpn hbis covid lgsg..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-7-2021 05:20 PM
Tulaa..as long as pakai baju terletak,ok daa .hahahaha

Umur 30s dah.. ouchhhhhhh~ tu y digesa s ...

Kejam nya bos hasut bnda2 ngatif..pdn la u xkawen2..haha
Itu la..slalu naluri kte kuat..kalau kenal tbe rasa mcm xsedap ati tu..ada la somthing kn..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 02:11 PM GMT+8 , Processed in 0.093345 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list