CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
Post time 21-7-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 09:32 AM
Bila kwn2 i cpt sgt jatuh hati tgok lynn bkl psgn tu ngn org tua dia..i msti ckp.."dh mak ayh dia. ...

Hahaha bgus la jujur jgn bg dorg indenial sgt..ade yg btl ade yg tak je ayat tu..ade yg jumpe tu dpn mak pak bkn main baik mulut manis kalah semut blkang mak ayah  keje menipu mak ayah asyk minta duit mak ayah...wlupn lyn mak ayah sgt baik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-7-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
tanya je la diri sendiri apa yg ko nak sebenarnya
mcm poremer lain bilang, buat research dulu
cer test family dia
tgk la family members dia jenis menempel harta org ke.or jenis x heran dgn gaji ko
kalo jenis menempel,better la lari jauh2
sbb esok2 kalo ko nk pegi vacation pun diorg expect nak tumpang skali
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 10:58 AM | Show all posts
Bgs tt bkk thread ni...

Topik berat ni... Sy di kelilingi kwn2 yg dh kawen memandangkn kitorg ni dh masuk 30-an... tp ad jgk kwn yg still single... mungkin ada dilema mcm tt ckp.. TAKUT NK KAWEN....

Org sllu ckp perkahwinan tu satu perjudian... btl jgk... tp tu la...sy bckp ikut pengalaman sendiri, kdg2 bila kita berkawan dgn sesorg... kite rse mcm kte dh kenal dia... tp sbnrnye x pn.. selagi kita tak tinggal sebumbung dgn dia.. kte xkn tau perangai dia... ada la perangai yg dia xtunjuk mse bkwn.. biase la... awl2 bkwn semua nk tnjuk perangai baik je sbb tkt kne reject...

Ada yg ckp pmpn baik utk laki yg baik tp ada jgk sebaliknye.. so kte anggap tu la cabaran dlm perkahwinan... ble dh berkahwin masing2 akn bdepan dgn ujian masing2... ada yg lmbt dpt baby... ada yg cpt tp ada ujian lain plk.. mungkin dr segi kewangan.. mak metua... mcm2 lg... kite la yg mencorakkan mcm mn kite nk handle semua mslh tu...aslkn pasangan kite tu blh bersama2 kita...

Sy rse yg timbul isu takut nk kawen ni sb kdg2 kite jdkn cerita kwn2 sbg rujukan kite... kite kne sedar.. setiap org xpunya kisah yg sama... lain pasangan lain la ceritanya.. so kne positif je...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai mcm dah xde hati nak kawin.. hahaha..mcm mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
so far, lelaki yang i berkenan semuanya milik orang.. belum jumpa lagi lelaki single yang i berkenan.. i bukan jenis yang asalkan berlaki

selain tu, i ada a bit trauma dari penceraian parents i.. and at the same time, malas nak cari my father untuk jadi wali..

so, i rather tak kawen for the time being.. but tak tau la kalau hati i terbuka later.. now, i just want to focus on my cats and myself
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mh17 replied at 21-7-2021 10:37 AM
Kekadang dah tau,adik iols da prepared everything tp lg sbulan nk kwin dia blah.hmm.dak lelaki uh  ...

Aiyoo..ye ke..itu la..
Tujuan thread i pun lbh kpd dri sndri tu mcmana..
Kalau psgn tu tiptop bagus..kte sndri yg rasa insecure..susah jgk..n myusahkn pihak lain..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 09:13 AM
Setuju..sbbnya i sndri dr zmn skolah smpai skrg duk dgr mcm2 mslh rmh tngga org..semua negatif..
...

Amek risiko tu btol la.
Tp Kadang2 kene amek risiko yg rendah jgk lol.
Sbb kawen ni klo bole nk sekali je seumur hidup....

Satu lg jgn masok dlm dunia perkahwinan dgn mind set aku akn ubah die.
Xde sape xdpt ubah seseorg melainkn org tu nk berubah.
Jadi klo seblom kawen die perangai kureng sket jgn Berharapan kite bole ubah perangai die.
Selagi die x ubah sendiri mmg xkn berubah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
mh17 replied at 21-7-2021 10:35 AM
Kekadang,even da knal 10thun,duk 1 uma ni sbulan je bru tkantoi perangai.tu yg adik iols tkot nk k ...

Haha.
Btol la u.
I pn cmtu dulu.
Trauma tgok perkahwinan sekeliling cmpur lg baca mcm2 kt news.

I pn setuju pasal 10thun pn xpasti knl ke x.
Ape tah lg lau die mmg berpura2 dpn kite kan..
Klo die berpura2 mmg nsb x baik la org yg dpt pasangan cmtu.
Mmg after kawen baru thu.

Congrats to ur mum. Heheh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-7-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-7-2021 10:46 AM
Sape tak tacod nak kawin. Kita bukan lembu sondol yang kerjanya menyondol tak tengok kiri kanan.
B ...

Betul jgk..kdg2 pkahwinan ni samada ada buat kte lebih maju atau mundur..
Nak tinggalkn fmly n duduk dgn org asing ni bukan mudah..
Tp bila bjodohan tu..kte pcaya la yg Allah dh cipta kte saling melengkapi..xsemua orang sempurna..
Zmn skrg ppuan pun ramai bkerjaya lg elok dan lebih bagus dr lelaki..tp kalau kte dh tekad dgn pilihan kte..kte tolak ansur la..
Jgn teruskn kalau awal2 lg kte rasa terpaksa..kalau bab2 duit ni ada stgh ppuan xkisah pun kalau tpksa tnggung si lelaki kn..
Tp ukur baju di bdn sndri la..ada jgk org yg xda apa2 tp demand lebih2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 21-7-2021 10:47 AM
Hahaha bgus la jujur jgn bg dorg indenial sgt..ade yg btl ade yg tak je ayat tu..ade yg jumpe tu d ...

Yup setuju...ada yg lyn fmly dia ok..tp dgn isteri dan ank2 berkira..
Tp zmn skrg ni bukan perempuan je takut kena tipu dgn llaki..llaki pun takut jgk kena tipu dgn ppuan kn..
So berpada2 la..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenape perlu takut kahwin?
Kalau x laluinye camne nak tau. Jd single pun ade cabaran...kahwin pun ade cabaran, xdenye hidup ni bahagia selama2nye. Hidup ni mcm satu pengembaraan....kalau gagal...cari jln lain & mengembara lg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-7-2021 10:52 AM
tanya je la diri sendiri apa yg ko nak sebenarnya
mcm poremer lain bilang, buat research dulu
cer ...

Kdg2 dgr org cter..dlm 10 pkara kte nak pd bakal psgn..xmgkn dpt semua..mgkn satu or dua je..
Tp bab2 harta mmg snsitif la..kalau time bkwn tu..pndai2 la buat2 tnya or kata la..cth lpas kawen xnk keje ke apa..tgok la reaksi dia mcmana..
Tp zmn skrg kalau dua2 bkerja pun masing2 pndai la bahagi2 apa dia byr..apa kte byr..
Tp kalau smpai ipar duai pun nk menempel duit kte mmg xpatut la..awl2 lg reject kalau boleh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
tifa_leo replied at 21-7-2021 10:58 AM
Bgs tt bkk thread ni...

Topik berat ni... Sy di kelilingi kwn2 yg dh kawen memandangkn kitorg ni  ...

A'a..hati manusia ni susah nak paham..
Dpn org blakon bbelas tahun pun boleh..
Ada yg kenal xlama..2,3 bulan..tp kawen kekal..elok je prngai masing2..
Tp nk cter lepas kawen ni..mcm2 kdg2 mnda remeh pun ada boleh jd gaduh..
Tp kalau kte dgn psgn xjd satu team mmg xbertahan la pkawinan tu..
Kalau kawen plak bersebab..cth hrta..bila hrta xda cabut lari la..
Berbalik pd niat td la kn..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-7-2021 11:22 AM
Ai mcm dah xde hati nak kawin.. hahaha..mcm mana tu?

U...smlm kte borak psl hero japan..kot time p travel nnti sangkut mana2 mamat japan sna..xkn xnk buka kn hati tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 09:46 AM
Ow..sskjp llaki slalu hnsem2 kn?
Kari? Sedap tu..nak2 jnis style mamak..
Ok la tu..bljr byk re ...

Muahahaaa meme hensem la nk banding dgn muka iols, pendek sumore.. beliyau cukup protein yach berkat mkn budu hahaaa time nk mengawan tu adeh sgt la tak seimbang dr aspek kepanjangan torso abdomen weols .. apooooo membelues di  kohkoh

Dah sskml make nasik hari2 even bekpes pun stail make nasik, so raya fefeling urban ler


Pejam mata oru.. jupa yg sesuai.. istikharah & teruskan sajork k

Nah lagu utk dilayan jika kecundang di tgh jln

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-7-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 21-7-2021 11:44 AM
Amek risiko tu btol la.
Tp Kadang2 kene amek risiko yg rendah jgk lol.
Sbb kawen ni klo bole nk ...

Betul...bukan nk kata la time bcinta semua nmpk elok..
N pkr xpe la lpas kawen nnti dia ok la tu..mmg salah la pkr mcm tu..nak2 kalau jnis kaki pukul,panas baran..
Knp dia nk ubah dri dia utk org lain..kalau dia sygkn dri dia n sekeliling dia dh lama dia ubah..kte ni sape je dpt bntuk2 dia kn..
Ada kwn2 i pun mcm ni..sblm kawen dh terang2 nmpk xelok..tp xpe..tahan je..skrg xsmpai 3thn dh bcerai berai..
Kalau boleh kte kawen dgn org tu seadanya dia sbb prngai dia yg elok tu..bukan nk ambik dia then bentukkn ikut acuan yg kte nak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-7-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 21-7-2021 11:58 AM
Muahahaaa meme hensem la nk banding dgn muka iols, pendek sumore.. beliyau cukup protein yach berk ...


Sempat lg..iols kalau dgr torso2 ni..tringat scene2 mayat dkt channel crime plak..
Ow pdn la..time raya ja la dpt ala2 western..pg2 slalu makan nasi mcm style korea jepun tu..i paham..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 12:09 PM | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 11:57 AM
A'a..hati manusia ni susah nak paham..
Dpn org blakon bbelas tahun pun boleh..
Ada yg kenal xlam ...

btl tt... niat tu yg penting...
biase la... asam garam kehidupan.. gdh2 mnja tu msti la ada...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 21-7-2021 11:48 AM
Betul jgk..kdg2 pkahwinan ni samada ada buat kte lebih maju atau mundur..
Nak tinggalkn fmly n du ...

Org kuat demand ni tengok daripada dia memberontak bila tak dapat sesuatu. Sentiasa lapar sesuatu serupa duduk tak sama rata. Kena banyak bersyukur..successful people jarang tunjuk pada org lain where they belong here. Tino tak semenggah jah gitu
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nah lagik heheeh mcm bbnu plak iols lyn jiwangggg

Xdpt cinta manoksia, cinta plg Agung hak milik semua yg rajin yach!


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 05:59 AM GMT+8 , Processed in 0.081597 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list