CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
Post time 10-11-2022 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt masih takut kawin or dah selamat berpasangan? Biasalah masa bcinta kita igtkan dah masak n kenal perangai dia tp bila kawin ada benda baru yg kita kena belajar psl psgn kita. Give n take la.
Especially bab family. B4 kawin kena bincnag betul2 psl ni. Contoh nak stay mana, giliran raya mcm mana? Bnda ni boleh jadi mslh kalo dari awl xde toleransi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-11-2022 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
virgocircus replied at 10-11-2022 09:13 PM
Tt masih takut kawin or dah selamat berpasangan? Biasalah masa bcinta kita igtkan dah masak n kenal  ...

still single..skrg xingt2 psl kawen sbb bz plak..
tp kerja sy ni dr rmh je..jd xjmpe org luar..dan sy pun tak mencari..jd bab jodoh boleh tolak tepi kot sbb xda calon lgsg ni..tp tq utk nasihat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Perkahwinan ni bukan mcm kat cerita korea hehehe kawin je terus perfect hidup..tp da kawin la lagi banyak cobaan.. mental fizikal kna bersedia.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2022 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Seiring dgn usia, my mindset psl perkahwinan pun berubah....kalu masa muda dulu, nak kawen sbb nak build family together, bila dah lebih berusia, nak kawen sbb nak ada teman di hari tua. Ada teman best jugak, kalu takde pun takde masalah...

My advise is when u come to the bridge, then u decide.....tak perlu nak risau sana sini. Apa sajer kurniaan Allah kat kita, kita terima and learn to accept our fates.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 09:47 PM GMT+8 , Processed in 0.285941 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list