CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: kaoru44

[Cinta] Takut Kahwin

  [Copy link]
Post time 23-7-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-7-2021 09:49 AM
transfer kejar pangkat???? eh cakap pasal orang lain kot neh...
i skang kan dah resign bulan 3 ha ...

Aah ni bkn psl u n sting..

ni komen kt benang lain..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-7-2021 09:47 AM
i rasa i ramai stalkers sbb last year around bulan 3-4 masa mak nora exmomod CI kena serang bertub ...

Lahhh melepas! nak tgk gak wajah u.. lanjer sekeping hehee.. iols baru je masok porem.. terlepas byk neh hahaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:00 AM | Show all posts
Edited by green~tea at 23-7-2021 10:12 AM
MissyMolly replied at 23-7-2021 09:48 AM
Haaaa sama la kita part ngendeng tok laki. Kenot stay single. Kawen muda hahaa.. tp iols xde masal ...

haa.. i pun jenis stok ngendeng laki 24-7... sanggup i resign sbb nak focus family, tak perlu kejar harta pangkat segala lah... tp while mengendeng2 tu, jangan la kita lupa hobi kita, kawan2 kita, family kita, security masa depan kita... and semasa i make time for my own hobby, i always allow my husband focus hobby dia.. he owns 2-doors mid engine sports car for his passion and i mmg kenal semua gang2 dia yang sama passion dia and mostly geng2 dia tu businessman, chinese ramai, and tmasuk singaporean cuma MCO ni je laa lama dia tak dapat jumpa geng2 rapat dia... husband suka workout (running & body weight training)... i plak suka dancing and selalu zoom videos workout dancing dengan rakan2 i during MCO ni, if not, mmg dah ke GYM lah... so fair and square, husband ada time utk diri dia, i pun ada spend time utk self-enrichment... bukan mengendeng sampai langsung tak buat keje lain..

sorry TT, i'm the one that believe in marriage..  so comment i akan berkisar hubungan suami isteri... how to keep us sane and being ourselves sepanjang perkahwinan and avoiding conflicts... i plak sejenis semua benda 100% share dengan husband, even my deepest secret ke semua i share kat dia, termasuk my financials (we even share our spending, saving, investment excel spreadsheet and i ada simpan all his financial advisors name, insurance agents, bank relationship managers), i also cerita kat dia all my sex fetish, all cerita2 my exes... and vice versa, semua i tahu pasal dia... no secrets at all, insyaAllah

i kawen sbb i nak hubungan yang halal (walau sting duk tuduh i gila orgasm, so what, i dapat that daily orgasm from my HUSBAND)... kalo adik2 kat sini takde jumpa calon laki yang helok, so tahan je lah, bersabar, or  like i said earlier, vibrator lah

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:06 AM | Show all posts
MissyMolly replied at 23-7-2021 09:51 AM
Aah ni bkn psl u n sting..

ni komen kt benang lain..

ooo kalo kisah benang lain takpe lah.. i takde la sempat nak berkuntum semua thread.. i believe dah ramai forumers dah pun beri pandangan bernas masing2...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-7-2021 10:06 AM
ooo kalo kisah benang lain takpe lah.. i takde la sempat nak berkuntum semua thread.. i believe da ...

Hahaa kt CI.. pjj can rentas if full jab. So biasa la yg pjj ne kecam hehehe.. sapa suro opt pjj la apa lah..

(dunno y theyols kecam yg pjj.. lain la bg i bujang dgn pjj. Even yg kawen pn kecam sapa suh pjj.. adoiiii depa ni.. hidup org lain2.. tak sama semua org.. cth i je la mmg cukup mkn pakai.. cer i/shuben ne buang keje.. saving ap tarak.. so mmg x la nk resign kn.. tp i x pjj pun.. sj sebok2 keco2 kohkoh)

Komen tu i bg cth my boss ne pindah notis 24j tau. Integriti beliau mmg tinggi. Berkorban lah pjj. So ekceli heols not by choice. Atas arahan.

Life chuols real byk kaler n i rs u mmg rajin hahaa.. iols acik gomen gundu kepam yach!! Mls la nk juggling keje byk2.. cukupla yg ad nih hohooho
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-7-2021 10:00 AM
haa.. i pun jenis stok ngendeng laki 24-7... sanggup i resign sbb nak focus family, tak perlu keja ...

Kes tt yg i bc ad yg mintak tp sheols xde feel.. nk tgu yg can spark sumthin inside her gituuu.. aka luvvvv in the air

Yg her frenz plak, takod nk kawen even sheols stable segala due to others nyer failed marriage.. sefhm i lah..

So tu yg tt nk komen sewit2 jer tp biasa la kalau i jumpaq u kita mola 18sx kohkoh.. ampun yach oru
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagu ni mcm seram.. tp mcm tt hahaaha teperangkap gituuu.. not saying u penakot.. ajuma yg penakot hahaa... chuols pemberani.. cuma masih ragu2

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 11:06 AM | Show all posts
MissyMolly replied at 23-7-2021 10:51 AM
Hahaa kt CI.. pjj can rentas if full jab. So biasa la yg pjj ne kecam hehehe.. sapa suro opt pjj l ...

ohhh thread CI yang tu.. i mmg tak masuk kohkohkohkoh.. sbb topik itu i tak minat sbb tidak terlibat.... tambah PJJ time MCO, lagi lah i malas nak hadam masalah diorang.. amek cuti tanpa gaji takleh ke?
iols pernah PJJ previous marriage selama 7 tahun (2006 - 2012), then 5 tahun duduk sama (2012 - 2017 divorce).. masa PJJ weols aman je.. tp bila start duduk sama tu yang kerap gaduh siap family in laws masuk campur... masa tu baru realize tak sekuffu etc... end up we seldom talking with each other... for me, PJJ ni tak mcm berkawen pun.. we dont really get to know our own spouse...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-7-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 23-7-2021 07:20 AM
Self pleasure tu haram ke? Kalau mcm org lelaki kn capmelan la so takan yg gegurl xley? Mebbi bkn  ...

Aiyoh..dh jauh plak perginya..
Hope komen2 suci murni dulu..sbb belum masuk part kawen lg thread ni...haha..
I xthu nk ckp mcmana..tp pegangan masing2 lain kn..i xnk judge org..n xckp btul jgk..
Apapun keputusan kte buat..itu kte dgn tuhan..
Utk sy sndri..better explore lpas2 kawen..dgn yg halal..xkisah la apa2 u nk buat..utk self pleasure ni..i rasa ramai xfokus bnda ni..or elakkn pkr bnda ni...Tp awal2 i mtk maaf..mgkn uols rasa i kolot..tp bg i..apa yg xboleh..tetap xboleh..ada cara betul utk salurkn..
Mcm i ckp td..i tak judge org..sbb ni atas dri masing2..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 23-7-2021 09:40 AM
Aku kahwin umur 21. Dari dulu memang berdoa nak kahwin cepat dan nak pindah ikut laki.. Sebab aku ni ...

Alhamdulillah..mudah urusan jodoh u..
Nk trima org lain dlm hidup kte xla senang kn..
Kena ada tolak ansur..i pun sronok tgok kwn2 happy bila dpt baby..mbesarkan ank2..
Insyallah..kalau ada jodoh tt..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 23-7-2021 12:23 PM
Aiyoh..dh jauh plak perginya..
Hope komen2 suci murni dulu..sbb belum masuk part kawen lg thread  ...

Ala post heols tu mbuatkn iols wonder.. okeh noted. Full stop. Not yet hahaa.. kan betul.. ajuma pn sama pas kawen baru kenal2 dgn anatomi segala. Sblm tu mmg xfikir apa tp iols kawen awai hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 23-7-2021 11:06 AM
ohhh thread CI yang tu.. i mmg tak masuk kohkohkohkoh.. sbb topik itu i tak minat sbb tidak terlib ...

Hahaa u ekceli layak komen sbb pernah pjj. Xpe lah biarlah kerajaan decide. Hospital skang mmg full blast dah utilise semer2 equipmt; dah reno khas utk kobid wad2 yg xramai patient..

Doc2 pun pakat resign.. ini menakutkan!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 23-7-2021 12:51 PM
Ala post heols tu mbuatkn iols wonder.. okeh noted. Full stop. Not yet hahaa.. kan betul.. ajuma p ...

Haha..biarkan..jgn fokus sgt..
Rmh iols ada mslh air 2,3 hari ni..
So bz skit nk masuk sni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 23-7-2021 12:55 PM
Haha..biarkan..jgn fokus sgt..
Rmh iols ada mslh air 2,3 hari ni..
So bz skit nk masuk sni..

Hahaha.. dah arwah pn u dia.. sian. Halah2.. baik xde letrik drp xde air.. g bilik termenung tu nangissss.. ajuma time2 air xde siap balik kg rentas daerah zmn xkobid. Koser nk catu2 pelaburan hahahaa.. so mem tau la tibah congok tu xde air lettew.. skang ni kot xde air merepot la den.. tp nasib ok dah skang hehehee.. dulu pam rosak kata jiran2 iols.. dah baiki kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ow ada satu point yg sweet.
U boleh jd seorang yg kreatif slps berkahwin hahaa..
maksud lain jd tukang spin

Pernah baca fact kata mgndung umur 30++ anak pandai. So ni ant rentetan yek. Xtau betul ke tidak tp anak2 lain xde tanya mcm ni.
Yg kecik ni, ajuma umur 30++ la beranak dia

Dia tanya sblm dia ad dia kt mana?
-mmg xde..
Eh bkn dia kt langit ke?
-???? (Sabau je la aku; ko dah tahu kn..  sj nak pekena mama)

Xpuas hati dia tanya, habis tu mcm mana dia masuk perut mama?
-Allah letak adik kat situ

Gelak2.. sambil tutup mulut
- kenapa gelak?

Takde apa
-??? sambil melarikan diri drp kwsn soal siasat sambil rs annoyed sbb rs dia fhm sesuatu tp xmo gitau ajuma

Hari lain:
Kenapa mama kawen xajak dia (bila tgk pic sanding)
-adik kecik lagi mana nk ingat.. ada je adik cuma xmasok dlm gmbr
(sbb selagi ckp dia xde lagi dia nangis sbb kecewa tinggal aka xhajak.. pdhl kalau ko ada dik, mama & dedi sgtlah apooo?)

Byk lg soklan power dia yg buat iols terkedu.. so really test minda kita.. kdg tipoo je lah nk elak konflik
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 23-7-2021 01:16 PM
Ow ada satu point yg sweet.
U boleh jd seorang yg kreatif slps berkahwin hahaa..
maksud lain jd  ...

Haha..comelll..pndai dia..prasan plak dlm gmbr kawen tu dia xda..
Sama mcm bdk2 dtg rmh ni la...
Rasa mcm dihargai je bila kte xda tu dia tcari2..pdhl g dapur je..haha
Kalau kte dpn mata xlyn pun kte..
Ntah la..kalau ada..ada la..i xletak hrpn apa2..
Nk2 pkp pun dh dkt 2thn ni..bazir masa muda..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 23-7-2021 02:35 PM
Haha..comelll..pndai dia..prasan plak dlm gmbr kawen tu dia xda..
Sama mcm bdk2 dtg rmh ni la...
...

Hahaa kiut.. cari sampai jumpaq
Ye lah. Pak mail oiii.. kasik la org nk ngedate nih ahahaa peruk kt rumah acener nk kawen?? Adoiii..

Hat ni anak ajuma belajar. Mama kucing karnivor ke omnivor? Ajuma ckp karnivor skali salah u cess.. kucing mkn durian!!? ni dia belajar dgn kakak dia hahaa sebok dok tepi kakak masa pdpr. Pastu suka tanya soalan maut kt aiii.. ajuma dibuli



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2021 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 23-7-2021 04:42 PM
Hahaa kiut.. cari sampai jumpaq
Ye lah. Pak mail oiii.. kasik la org nk ngedate nih ahahaa peruk  ...

Omnivor la u..haha..
Prnh nmpk kucing mkn daun2 utk pghadaman kn..
Tp 1st time tgok kucing makan durian ni..
Tahan plak diaorg bau durian..lpas tu landing terus ats buku..
Bahagia hdup..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 23-7-2021 05:17 PM
Omnivor la u..haha..
Prnh nmpk kucing mkn daun2 utk pghadaman kn..
Tp 1st time tgok kucing makan ...

Tu la yg lawaknya mmg distagee kn dpn budak tu sbg bukti kucing dia mkn doyan.. kena duri kn masa landing? Oww ye smg bekalan air dah pulih hehee
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Topic takut kahwin ni mmg menarik juga kan TT
Kalau TT, still single. Cabaran lain.

Dan untuk saya, previously married.
So utk second married (jika ada jodoh), a bit scared juga.

I masih teringat2 kata ex i bila mana dia tanya I. Apa yg I rasa bila I dah divorced dgn dia.
I jawab “lega”

Then, dia ckp. “Tunggulah sampai awak kahwin lain. Tengok samada awak rasa lega ke tak”

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.084957 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list