CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 28866|Reply: 207

“Korang duk mengata aku,tengok..anak aku pandai”.

  [Copy link]
Post time 29-6-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Usahawan sensasi Liana Rosli atau lebih mesra disapa Kak KM meluahkan rasa syukur apabila anak perempuannya menerima tawaran untuk menyambung pengajian peringkat Diploma di Universiti Malaya (UM).

Menerusi laman sosial Instagram, Kak KM berkongsi berita gembira serta surat tawaran anaknya itu untuk tatapan umum.

“Alhamdulillah syukur terima kasih Ya Allah. Tahniah anak mama @nabilamalu. Universiti Malaya anakku. Hanya Allah je tahu apa rasa perasaan ni bangganya, rasa berbaloi, hilang penat lelah ni.

“Anak mama memang pandai sejak kecil lagi. 3 tahun lebih dah pandai membaca. Dapat best student kat sekolah. Ya Allah happynyaaa,” tulis Kak KM di ruangan kapsyen.

Melihat daripada perkongsian itu lagi, anaknya Nabila Razman memperoleh tawaran bagi melanjutkan pengajian dalam bidang pengurusan perniagaan bertempat di UMCCed, UM, Kuala Lumpur.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata wargamaya memberikan ucapan tahniah pada Kak KM sekeluarga dan mendoakan agar pengajian Nabila berjaya.

“Bukan senang nak masuk UM. Tahniah Kak KM,” ujar seorang wargamaya.

“Congrats Nabila. Hiraukan apa orang cakap. Suka tengok Kak KM satu family,” komen seorang wargamaya.

“Alhamdulillah tahniah Bella. Terus maju untuk buktikan depat orang yang mengata tu habuk pun takdak,” kata seorang wargamaya.

“Dah la cantik, pandai pulak tu. Tahniah Bella,” puji seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, perkongsian itu telah mendapat hampir 30,000 tanda suka daripada pengikutnya.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2021 05:08 PM | Show all posts
ye la syukur anak pandai. Jgn bongkak pada tuhan. Pesan je
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Perniagaan je pn igt
Bahagian sains
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-6-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 29-6-2021 05:10 PM
Perniagaan je pn igt
Bahagian sains

Ini yg mintak direct um,ala2 kolej swasta..5 kredit boleh join dah..upu belom keluar lg…klau grad pon,takkan sama dgn grad bebudak um..lg um takde diploma..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:22 PM | Show all posts
Eh, aku 9A SPM, masuk UTM.
So kene bangga la ye sbb aku pandai?
Nk kene suruh mak aku upload kt status die jgk ke cemane ni?
Tp aku x mintak obersea.
So bodoh sikit la
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan upu punya kan? UM ada diploma ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:31 PM | Show all posts
slyfynx replied at 29-6-2021 05:22 PM
Eh, aku 9A SPM, masuk UTM.
So kene bangga la ye sbb aku pandai?
Nk kene suruh mak aku upload kt st ...

Aku dapat asasi UM tak pegi, mak aku terasa sampai harini. Rugi tak dengo cakap mak..susah lak tu nak terpilih.
Teringat bestie aku yg dapat asasi um gak cakap kat mak aku bukan semua orang layak makcik.
Asyik la dapat bestie toksik kaki saing
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:35 PM | Show all posts
UPU xmasuk list UMcced ni... private bayar duit sendiri
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2021 05:37 PM | Show all posts
dia patutnyer bersyukur...anak dia tak mewarisi kebodohan dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni private uni kn...sbb permohonan upu tutup akhir bulan jun ( x lama lg)
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:45 PM | Show all posts
UMCCed je pun. Ni kalau apak iols dengar dia gelak je.dia staf lama UM. dia tau la yg course mana paling kualiti. Apa pun tahniah ya dpt sambung belajar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ig anak dia ke..nabilamalu tu? Malu apa.. malu emak gitu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Umcced ni dh ada program diploma ke setau aku dulu executive diploma.. utk pekerja2 yg nak sambung blajo..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 29-6-2021 05:50 PM
Ig anak dia ke..nabilamalu tu? Malu apa.. malu emak gitu ke?

Malu nengok punggung maknya karat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak pun dh ikut menyeksi.maklumla pewaris..mls la nk komen lebih2..kang sentap.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
UMCCed ni kira private la.. ada duit, boleh je sambung belajar.  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayau boleh la, private ni. Apapun tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi anak kau x masuk asasi UM jgn beria bgthu anak kau pandai hahah. Sejak bila UM ada dip plak ek?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 06:42 PM | Show all posts
slyfynx replied at 29-6-2021 05:22 PM
Eh, aku 9A SPM, masuk UTM.
So kene bangga la ye sbb aku pandai?
Nk kene suruh mak aku upload kt st ...

sekapal ...pandai jugak la aku kiranya
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
lerr bayo sendiri ke haha. oiii yg dapat upu pon ada lagi kena tendang sbb tak perform masa asasi aku sampai dah menggenggam segulung ijazah tetap rasa bodoh je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 01:28 AM GMT+8 , Processed in 0.090193 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list