CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 16627|Reply: 27

Poll dtg lagi - Biasanya uoals berbogel habis atau hanya tinggal baju sewaktu be

  [Copy link]
Post time 27-6-2021 12:30 PM | Show all posts |Read mode
Seks Dalam Keadaan Berbogel
Apakah hukum berjimaa’ dlm keadaan bogel merupkan perbuatan yang terdapat hadith yang melarangnya? Bagaimana pula dengan ayat al-Qur:an ” Perempuan2 kamu seperti ladang bagi kamu”?
jawapan:
1. Hukum berbogel ketika bersetubuh.
Prof Dr Abdul Halil Abu Syuqqah, sahabat Dr Yusof alQardhawi dari universiti Qatar menjelaskan kekeliruan umat Islam:
” …ramai yang faham jima’ (hubungan seks) hendaklah dilakukan dalam malam yang gelap gulita, jika jima’ di siang hari pula, hendaklah dilakukan dengan hanya membuka sedikit sahaja pakaian dan menutupi sebahagian besarnya, ada pula fatwa, tidak boleh memandang aurat satu sama lain dan hendaklah menjauhkan (mata) dari memandang alat kelamin masing-masing. Ini semua tidak disandarkan kepada dalil yang sahih. Sedangkan amalan ini bercanggah dengan keumuman nas-nas yang membolehkan:
” dan orang-orang yang menjaga kemaluannya, kecuali terhadap isteri-isteri dan sahaya miliknya.” AQT 23:5
mafhum alhadith:
” jagalah kemaluanmu, kecuali terhadap isterimu dan budakmu.” al-Albani, sahih Sunan Abu Daud, No 3391
alHafidz Ibn Hajar meriwayatkan hadith dari Aisyah ra. Sulaiman bin Musa pernah bertanya Atha’ akan bagaimana seorang lelaki yang memandang faraj isterinya, lalu aku (Atha’) bertanyakan akan Aisyah, lalu Aisyah meriwayatkan bahawa dia dan RasuluLlah saw pernah mandi bersama-sama. (alFath, 1/378)
Maka jelaslah bahawa boleh rupanya pasangan saling melihat aurat masing-masing.
2. Maksud ayat: AQT 2:223 (isteri-isteri kamu adalah sawah-ladang, maka kerjakanlah ladang itu sebagaimana yang engkau sukai.”)
Ibn Abbas berkata, ayat ini turun menjelaskan kekeliruan mengenai tatacara jima’ berhubung dgn kedudukan atau positioning semasa hubungan seks. Kaum Ansar (penduduk asal Madinah) mencontohi amalan Yahudi yang hanya bersetubuh dgn posisi miring sahaja. Jika suami mendatangi isterinya dari arah belakang, maka mata anak akan juling (mengikut kepercayaan Yahudi). Sedangkan kaum Muhajirin tidak mengetahui akan pantang larang penduduk Ansar dan Yahudi, lalu turunlah ayat ini membatalkan kepercayaan Yahudi itu. Maka dengan turunnya ayat ini, hubungan seks boleh dinikmati dengan apa jua posisi dan stail mengikut selera masing-masing. (al-Albani, Adab azZifaaf, 28)
sekian


Single Polls, Total 53 Users voted
85.96% (49)
0.00% (0)
0.00% (0)
14.04% (8)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat kakpit naked sunday.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bogel laa.. Pastu dok laa lam selimut..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 01:30 PM | Show all posts
masuk dalam baju pasangan
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 07:36 PM | Show all posts
Edited by mikey.zid at 27-6-2021 08:45 PM
AKAZ85 replied at 27-6-2021 01:25 PM
Bogel laa.. Pastu dok laa lam selimut..



Ya betul.... mula2 duk dalam selimut....

tapi lepas tuh... tukar position... especially doggy.... selimut dah kemana dah....

nak nak kalu hari tuh ...naik sheikhhh lain macam.... nak style doggy berdiri...dan lain-lain

memang kemana pi selimut tuh pun tak tau lah....hahaha

but me definitely naked.... my partner... i always leave her bra ON.... my fetish.... i like the bra ON...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mikey.zid replied at 27-6-2021 07:36 PM
Ya betul.... mula2 duk dalam selimut....

tapi lepas tuh... tukar position... especially dog ...

Kalau kakyung suka partner full naked sebab boleh nampak tegap badan suami tu.. Part macam2 position tu memang selimut pon ntah kemana laa.. Haha.. Tapi lepas tu tetiba rasa malu pulak.. Dok balik masing2 lam selimut.. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
naked la, baru tubuh bertemu tubuh... nama pun bersetubuh... tak gitu... benda halal... tengok dan buat la apa yg nak buat yg boleh buat.. dapat pahala lg. tengok video blue dapat dosa... haha...
tanya soalan pun... TT mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mikey.zid replied at 27-6-2021 07:36 PM
Ya betul.... mula2 duk dalam selimut....

tapi lepas tuh... tukar position... especially dog ...

Bra on tuu ape... tanye ikhlas ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
asal boleh sis.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 12:31 AM | Show all posts
Buritan replied at 28-6-2021 08:37 PM
Bra on tuu ape... tanye ikhlas ni



tak tanggal Bra bang ...

yang lain semua tanggal .... except bra ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
mikey.zid replied at 29-6-2021 12:31 AM
tak tanggal Bra bang ...

yang lain semua tanggal .... except bra ...

Rugi la x boleh hisap... haha
apa2 pun asalkan bahagia ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 11:27 AM | Show all posts
Nizam_76 replied at 29-6-2021 07:34 AM
Rugi la x boleh hisap... haha
apa2 pun asalkan bahagia ..




haha boleh bang..... kene selak skit ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut laaa mana nak
Kalau quickie  selit celah sompender je
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 29-6-2021 04:09 PM
Ikut laaa mana nak
Kalau quickie  selit celah sompender je

apa yg nak selit tu? selit ke selak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Org zmn dulu sambil berkemban je
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak suke bogel, kena pakai baju sket2 baru rasa ghairah. Mcm konsep selak2 camtu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 06:40 PM | Show all posts
zuri154 replied at 1-7-2021 07:24 PM
Tak suke bogel, kena pakai baju sket2 baru rasa ghairah. Mcm konsep selak2 camtu.



i feel u bro...i feel u ....
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 05:37 AM | Show all posts
Pakai makeup, pakai lipstick, kira bogel ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua dua bogel, hehehe, baru feel
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 12:58 AM | Show all posts
semua di atas.. hari2 sama je tak best jugak. macam skema peperiksaan..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:39 AM GMT+8 , Processed in 0.090720 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list