CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6204|Reply: 45

Niat kena betul sertai politik- Idris Khan

  [Copy link]
Post time 20-6-2021 09:55 PM | Show all posts |Read mode
Niat kena betul sertai politik- Idris Khan



Oleh ZULQARNAIN ABU HASSAN   20 Jun 2021, 6:00 pm

KUALA LUMPUR: Pelakon, Idris Khan memilih untuk tidak menyertai bidang politik kerana sedar akan besarnya amanah dan tanggungjawab yang bakal dipikul itu.

“Saya pernah terfikir dan ditawarkan untuk masuk politik. Niat kena betul, kuasa dan wang boleh menyebabkan seorang itu terpesong daripada menjalankan tanggungjawab dengan jujur. Contohnya, mungkin ramai di atas sana mencuri kiri kanan.

“Kemudian mampukah kita untuk pastikan semua orang tanpa mengira agama dan bangsa di bawah kita terbela dijaga? Saya tak mampu dan takut dipersoal nanti. Saya akan bantu dan menyumbang kepada negara dengan cara tersendiri,” katanya dalam sesi soal jawab melalui Instagram (IG).

Tambah Idris lagi, sebagai pemimpin juga harus ada sikap tanggungjawab memulihara dan memelihara terhadap alam flora serta fauna.

“Bukan sahaja kebajikan manusia tapi semua makhluk yang ada di muka bumi ini termasuklah alam semula jadi. Manusia sebagai khalifah kepada seluruh ciptaan Allah. Jadi mampukah kita?” akhirinya.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-6-2021 10:03 PM | Show all posts
Butohhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 10:49 PM | Show all posts
Sape yg nk suruh ko sertai politik.
Udah2 la menyampahkan dua2 bidang ni.
Hiburan penuh sampah, politik penuh sampah.
2-2 ni jugak la menjana pendapatan paling mudah
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mat bangla ni...ingat ada org nak bagi jadi ahli politaik ke..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahhaahha terhebor meolz bc komen
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 21-6-2021 10:14 AM
slyfynx replied at 20-6-2021 10:49 PM
Sape yg nk suruh ko sertai politik.
Udah2 la menyampahkan dua2 bidang ni.
Hiburan penuh sampah, po ...


Dia kan pernah keje pejabat perdana menteri ..

Dia ni ada kabel besar kot klu nak masuk politik ...

Apak dia kan keje dgn kedutaan ....
Dia pon lahir kat oversea masa famili dia bertugas kat sana ..

So aku rasa apa yg dia ckp ni mmg valid ..

( Aku tak bias just because sbb dia byk issue bbebird terbang also gf dia yg macam porn star)  
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok betul la tu apa derih kata. Cuma iols nak komen... Bawak cukur2 la jambang tu dah macam bangla bancuh simen positif covid...

Apa yang bestnya muka berjambang macamtu? Dah macam sabut kelapa tua. Penat nak kena gigih mengopek cari mulut untuk comolot. Choiiii! Daripada buang masa gigih mengopek dan mencari, Baik aku pergi kopek kelapa dan perah santan buat nasi lemak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 21-6-2021 02:08 AM
Dia kan pernah keje pejabat perdana menteri ..

Dia ni kabel besar kot klu nak masuk politik .. ...

Not bad eh bang derih ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2021 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik resume bapak dia.. sedangkan dia hanyalah seorang pelakon.. ke ada bisnes lain
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
citacita nak jadi menteri ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak keluarkan video lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 21-6-2021 02:16 AM
Ok betul la tu apa derih kata. Cuma iols nak komen... Bawak cukur2 la jambang tu dah macam bangla ba ...

Mana boleh cukur ... The jambang tu nak match dgn fesyen rambut undercut tu ...

Ko tak caya , ko boleh google and check pasal undercut pattern ni


Sbb tu la si reza pon simpan jmbg sbb rambut undercut ..


Bukan macam si ande bernade tu
Rambut undercut , pastu clean shave
Dah roper penan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 01:22 PM | Show all posts
adelea replied at 21-6-2021 10:16 AM
Mana boleh cukur ... The jambang tu nak match dgn fesyen rambut undercut tu ...

Ko tak caya , k ...

oooo gitu.... ewww geli hokkeh laki2 penuh jambang dekat muka ni....gigih la nak kena mengopek dan cari2 mulut untuk comolot...
pakej kutu hinggap dekat jambang.. penat nak kena lumur limau purut...
choiii dah alang2 limau purut semua masuk baik iols pergi kopek kelapa tua dan perah santan...
boleh buat laksa nyonya...

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 02:33 PM | Show all posts
adelea replied at 21-6-2021 10:16 AM
Mana boleh cukur ... The jambang tu nak match dgn fesyen rambut undercut tu ...

Ko tak caya , k ...

andi benade tu putih melepak... mcm tak sesuai nak berjambang...
tapi kalau compare andi nampak wangi gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 21-6-2021 01:22 PM
oooo gitu.... ewww geli hokkeh laki2 penuh jambang dekat muka ni....gigih la nak kena mengopek dan ...

Haah .. pattern dia mmg camtu ..
Cuma utk lelaki asia ni tak sesuai ...

Mat saleh klu dia buat undercut and simpan jambang .. hari2 dia trim and jaga jambang tu..
Tu klu yg metro guys la ...
Yg jenis pengotor takde nyan masa nak trim bagai

macam asian man ..
Dah la jambang bersepah .. ntah cuci ke tidak ..
Ewww ...
Nak ikut style omputih tapi apa pon tak tau ..
Semua fashion disaster macam awal sehari ....
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 21-6-2021 02:33 PM
andi benade tu putih melepak... mcm tak sesuai nak berjambang...
tapi kalau compare andi nampak w ...


Kenapa x sesuai ?
... Mat saleh tu hitam legam ker ?

Citer dia org malaysia fesyen disaster  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-6-2021 04:22 PM | Show all posts
adelea replied at 21-6-2021 03:47 PM
Kenapa x sesuai ?
... Mat saleh tu hitam legam ker ?

entahla ikut mata kot...
iols tengok hael berjambang pun iols rasa tak sesuai... mcm jambang lukis pun ada...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok noted  bang deris...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 07:43 PM | Show all posts
adelea replied at 21-6-2021 02:08 AM
Dia kan pernah keje pejabat perdana menteri ..

Dia ni ada kabel besar kot klu nak masuk poli ...

semua yang chuols taip adalah betul. Sebab beberapa hari lepas meols dah baca latar belakang heshe kat wiki tu pun lepas tengok heshe nampak hemsem kat drama tvtiga
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 21-6-2021 07:43 PM
semua yang chuols taip adalah betul. Sebab beberapa hari lepas meols dah baca latar belakang heshe ...

Pandai ... Sblm nak bantai apa yg dia ckp .. silalah buat background study , where he come from .. .. sbb tu idris boleh ckp macam tu ...

Bagi iols ( despite citer bebird dia ) .. deris ni klu ada opportunity dia mmg boleh pergi jauh .. in whatever he do ...




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 10:50 AM GMT+8 , Processed in 0.103563 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list