CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 54696|Reply: 320

Meh kongsi kisah SAKA @ KETURUNAN disini

  [Copy link]
Post time 3-6-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sarah82 at 4-6-2021 08:16 AM

EDIT : Sapa boleh kongsi kisah mistik yg depa alami berkaitan dgn saka.

memandangkan aku dah rogol sikit thread gossip the vass oleh adik @dudaberhias ...karang kena tulah DenDiar sbb kacau thread adik duda...maka...aku buka thread ni utk kisah semua kongsi kisah2 saka sama ada berkaitan langsung atau dengar tentang saka.

APA ITU SAKA? ni adalah faham aku berdasarkan apa yg aku tau, alami dan pembacaan.

Saka adalah Jin yg mana menjadi khadam @ penjaga kepada manusia yg diambil melalui penjanjian berdarah. ada term & condition nya gitu. ada yg perlu diancak @ diberikan makanan dan ada yg tak perlu langsung.

kekuatan saka yg diambil adalah mengikut status si pengambil pada masyarakat. level cokia mcm kita rakyat sahaya ni adalah jin level yg sama contoh hantu raya, pelesit, toyol, langsiur dan sama level dgnnya.

level kayangan lagi la hebat...contoh saka harimau depa..biasanya warna putih..besar dan tak perlu diseru, akan datang bila pewaris merasakan diri diancam..biasanya kayangan bukan ada 1 @ 2 jenis saka yg sama tapi ada bbrp saka yg berbeza. sesama kayangan pun bukan semua saka level sama...kayangan yg lebih pure bloodline dia mempunyai saka yg lebih kuat..dan saka kayangan lain perlu tunduk pada saka yg lebih kuat gitu. kalau zaman dulu2 dianggap daulat seorg raja la.

PEWARIS SEMUA PEREMPUAN???
Jawapannya TIDAK. Pewaris dipilih ni ada bbrp sebab. Antara sebabnya adalah saka merasakan ada ancaman pada generasi pengambil asal atau pewaris dilahirkan pada generasi tu mempunyai fizikal atau perangai yg sama dgn pengambil asal. jadi tak semestinya pewaris mesti perempuan.

SETIAP GENERASI KA DAPAT SAKA NI?
setahu aku bukan setiap generasi ada pewaris saka. ada yg lompat 2-3 generasi baru saka tu datang. kiranya saka tu jadi dormant bbrp keturunan sebelum pewaris yg terpilih muncul.

SAKA BOLEH DIBUANG?
setahu aku berdasarkan membawang dgn makcik2 bawang, membaca dan pengalaman sendiri. saka yg dibuang biasanya saka level rendah mcm hantu raya. utk saka yg level kayangan tak dibuang atau pun diturunkan kepada anak cucu. saka tu sendiri memilih sapa jad pewaris dia atau saka tu dormant utk bbrp generasi.

ORANG MELAYU SAJA KA ADA SAKA?
Ni adalah tanggapan salah sebenarnya. setiap bangsa ada kisah saka depa sendiri. cuma kita tak perasan sebab kisah2 saka depa nampak menarik. contoh di eropah, SERIGALA JADIAN sebenarnya adalah saka versi omputeh. Yahudi pula saka depa adalah GOLEM. bangsa lain aku tak habis layan lagi depa punya citer2 rakyat depa sebab sibuk layan citer WEREWOLF gitu.
SAKA HANYA DAPAT MELALUI PERJANJIAN SAJA KA?
ada kisah yg aku tau hasil membawang sesama makcik2 bawang b40, ada saka yg dapat bukan sebab perjanjian berdarah tapi disebabkan ambil ilmu2 seperti PENUNDUK, PELARIS, PEMANIS dan ilmu2 lain.

PEWARIS TAK ADA ZURIAT, JADI SAKA TU HABIS SETAKAT DIA SAJA KA?
Ohhhhh...ramai yg salah anggap tentang benda. setahu aku selagi ang carry DNA @ bloodline yg sama dgn pengambil asal tak kira la apa status ang dalam keluarga tu...once ang dipilih maka ang adalah pewarisnya. ada juga pewaris yg bukan dari bloodline yg sama tapi diikat kerana susuan. contoh mcm aku...arwah tok aku bukan tok kandung aku...arwah adalah mak angkat mama aku...tapi arwah bagi mama aku susu dia....aku jadi pewaris sebab aku rapat dan mmg tau ttg bloodline arwah. tapi jangan bimbang aku tak pernah terima mahkluk tak berguna tu walaupun aku suka kucing...muahahahah.





Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:32 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 3-6-2021 02:50 PM

park sini ... mcm tau2 je sarah i duk cari thread pasal saka kat dalam bod mistik ni

i sebenarnya ada beberapa kisah pembuangan saka lah.. from both sides of my parents ada tempias saka... as uols know, i ni lots of mix macam king cococrunch tu walau asal bangsa2 mcm2, tp saka iols bermacam juga la setiap bangsa tu ada huhuhuhuhuhuhuhu

Belah Ayah
1. Atok - Chinese tp parents dia mmg dah masuk islam - Xde saka
2. Nenek -  Mami Penang (indian mmg dah masuk islam) - Ada saka tp adik dia dah ambil

Belah Mak
1. Atok - Turkish, mmg trader and guru mengaji - Xde saka
2. Nenek - Indonesian - family ada saka banyak, tp kakak dia ambil all of it


mula2 pengalaman i pasal saka ni masa arwah nenek i belah ayah meninggal.. just seminggu lebih lepas dia meninggal tu, datang dalam mimpi sorang kanak2 perempuan circa 9 tahun camtu.. comel, rambut panjang mengurai.. putih... sheols cakap dlam mimpi tu, dia suka sangat dekat i... walau dia rupa camtu, tp sebenarnya umur dia dah ratusan tahun... mmg keturunan nenek moyang i bela dia, tp bila sampai kat nenek i (anak sulung perempuan), nenek i tolak and adik dia pi sanggup ambil...  tp dia suka kat i and dia nak i ambil dia.. dia ckp dia islam...  dalam mimpi tu i boleh jawab kat dia... i ckp kita ni alam lain, tak perlu nak berkawan pun... balik lah... so girl tu just senyum je, dia cakp takpe lah, dia balik kat tuan dia... and since then, dia takde nak ganggu i pun ever...

2nd time encounter saka.... yang menyebabkan i kena berubat tu sbb nenek i belah mak masa kecik2 dia ada dengar mak dia ajar jampi mentera (macam menyanyi) dekat kakak dia.. so dia curi2 dengar tu dia ikut menyanyi juga... tak tersangka khadam tu datang mengendeng kat nenek i... masa i dgn mak i tak sihat... jumpa ustaz and dia ckp kami ada saka mengganggu.. so ustaz panggil terus 3 generasi (i, mak and nenek) utk putuskan terus saka tu dari keturunan kitorg.... tp mudah utk ustaz tu putuskan saka ni sbb tempias je, bukan direct ambil...

masa i berubat kena pengasih tahun 2017... ustaz ada cakap tubuh i lemah sbb kena byk kali ilmu pengasih tu.. and i pernah ada "parut" sbb buang saka...  so sejak tu i mmg alert kalo i naik rashes, atau susag tido malam, mmg i cepat2 berubat sendiri dgn baca dan mendengar ruqyah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:54 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 3-6-2021 02:57 PM
Orkidcina replied at 3-6-2021 02:37 PM
Mcm mana pulak kalau Jin asyik kacau dr keck. Dh berubat bermcm2 tempat tp still dtg lg hmmm

kahwin aka bernikah... tu je solution i
i mmg selalu kena kacau jin asyik sejak belasan tahun... sampai kan i takut nak tido siang dalam bilik tido i sendiri sbb mmg wajib laa dia datang pantang i hampir terlelap... kalo tido malam, jarang sikit dia datang.. tp ada lah jugak...

lepas i bernikah terus langsung takde gangguan tu.. then i divorce in 2017... benda tu datang balik... sampai laa i berjumpa suami i sekarang, bila dah couple tu (in 2018), terus jin asyik tu takde dah... but pasang ruqyah mmg helps a lot juga..

pernah sekali "benda" tu ckp dia dah jatuh cinta kat i... n then terus kena r***l.. dah mcm2 i try, ubah tempat tido, ubah position tido... bila i pasang ruqyah, baru kurang sikit ia datang.. entah lah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss datang sini lepas baca benang jah lokap
Nak menyampuk sebelah sana takut OT. Seb baik TT buka benang ni.
Iolss tak berapa nak ada cerita pasal saka ni. Yg iolss tau, arwah nenek iolss belah ayah mmg ada la. Arwah tu mak andam + bidan. Anak2 dia pun tak tau dia membela. Sampai la adik iolss yg bongsu tu lahir. Tahun 98.

Mak iolss kalau pantang bersalin ktorg adik beradik mmg arwah nenek yg jaga. Urut sume tu la. Masa mak iolss pantang bersalin adik bongsu tu, mak iolss sakit. Tak ingat sakit macam mana. Yg pasti kalau g jumpa doc, doc cakap tak ada apa2. Pergi la mana2 doc pun. Sampai la ayah iolss hantar mak iolss g berubat kat kg mak iolss kat melaka. Ktorg pun ikut sekali. Cuti sekolah masa tu.

Berapa byk ustaz la jumpa. Sume cakap benda yg sama. Ada yg menumpang dlm badan mak iolss. Macam mana ntah salah sorg tu tau benda tu dtg dari nenek iolss. Dah berubat kt melaka tu, ktorg balik la. Pastu ayah iolss bagitau adik beradik dia. Terkejut la dorg. Sejak tu ikhtiar nak buang benda tu. Tapi nenek iolss tak nak.

Tahun 2003 tak silap, arwah atok iolss belah ayah meninggal. Lepas tu la nenek iolss dah start sakit2. Still usaha lagi nak buang. Memula nenek iolss nak bagi mak long iolss. Opkosss dia tak nak kan. Lamaaaaa la jugak nenek iolss sakit n sepanjang tempoh tu anak2 mak long iolss kena kacau. Nak2 yg pompuan. Sampai anak dia yg sorg tu kuar rumah n tggl dgn mak ngah iolss.

Makan tahun jugak la berubat tu. masa iolss 1st year kat uni nenek iolss meninggal. Ada jugak gangguan lepas tu. Tapi lite2 je.

Tu je lah citer iolss pasal saka ni. Buat masa ni ktorg adik beradik tak pernah la kena kacau ke apa. Kecuali yg bongsu tu. Tp tu pun takat mengigau n nampak something je la. Tak tau la klu yg tu ada kena mengena dgn saka arwah tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 04:53 PM | Show all posts
Orkidcina replied at 3-6-2021 04:39 PM
Kdg suami I tido sebelah pun dia bole dtg kacau nk bersama I. Badan2 I sakit2 lepas bangun tido sb ...

oh maybe jenis ganas tu kot... u kena continuously berubat or better baca sendiri ruqyah or selalu pasang kat rumah je la camtu...

jin asyik yang seingat i kena ganggu dulu2.. mmg dia "tidur" dgn i je... bukan masa i tidur nyenyak, masa baru2 terlelap tu cepat dia datang.. mmg buleh rasa laa benda tu tengah masukkan "tut" tu.. kdg2 i pun terorgasm huhuhuhu... so i pun tak pasti apa yang jadi, so i mandi wajib je la everytime benda tu datang...

kadang2 i lebam kat celah paha
rasa penat
bila preggy, i senang gugur... in total, i pernah 4 kali keguguran

yang kelakar, masa i tengah menjanda tu, benda tu pernah le mendatangi i.. i bleh tercakap "ala cenonet je rupanya, tak rasa" ... huhhuuhuhu i think that was the last time benda tu "mendatangi" i.. lepas2 tu just penah kena tindih je la.. jin asyik ni bg i takde la menakutkan pun... benda tu cuma horny kat kita je...

masa i berubat buang sihir pengasih... ya i pernah kena calit minyak dengan staff kat division i kerja dulu... jin tu pun turut dikeluarkan dari berdamping ngn i...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 3-6-2021 01:56 PM

Nak cerita pengalaman iols dgn saka jgk la. Utk panduan & pedoman kita semua.

First skli I perempuan. Dpt saka ni drp dua belah pihak. Describe mcm pinksarah la bagi senang faham.

Belah ayah
Atuk - Indian muslim (Syed) Ada
Nenek - Paki + Siam + M (Raja Jembal) Ada

Belah Mak
Atuk - M + C (clean)
Nenek - M + Siam (bidan)

I start sakit masa parents ada lagi. Sakit area tulang belakang, lutut (x boleh bersila) & period tak lawas. Masa ni ignore, berurut utk hilangkan sakit. Masa ayah sakit, nenek belah mak pun sakit. Masa ni ayah dah start pesan jaga solat, zikir & dhuha jgn tinggal. Nenek sejak sakit perangai mcm pelik, bila berubat kg sedara dia (aka bidan) bagitahu nak kena 'menjamu', tapi sibs mak tak percaya, bila tanya nenek dia cakap dia takda pape, so kami continue life mcm biasa.

Bila ayah meninggal, 'benda' ni mula tunjukkan diri. Masa tu dlm 40 hari ayah, I nampak puteri lengkap berbaju mcm puteri, dgn hiasan atas kepala tu disebalik pintu bilik, tpi diam je ingat takda pape. Sejak tu jgk I start nampak entiti. Nampak p****g, entiti tepi jalan tu biasa. boleh 'rasa' & describe benda tu , tapi tak nampak dalam 4D. Just dtg seimbas lalu then hilang. Biasa bila nampak I akan diam dulu, bila ada org tnya or bagitahu baru akan cakap (kebetulan Bil & cousin boleh nmpk jgk).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
lmfh replied at 3-6-2021 06:52 PM
Ada x sapa2 yg bjaya buang saka? Slalu dgr org kt asyik berulang2.

Ok i teringat ex husband i... mak dia pure chinese yg masuk islam sbb parents dia pun revert..  ayah dia baba nyonya melaka mix melayu... pun ada saka sis.. tp saka dia susah nak buang sbb berpindah randah between 7 beradik perempuan dia... so kalo nak berubat, semua kena berkumpul berubat sekaligus.. sebab kena putuskan dari keturunan tu.. so far tak pernah berjaya...

I pernah tengok kalo time saka datang menyerang.. kakak2 dia jadi mcm kerasukan dlm citer exorcist tu... siap kena ikat di katil sbb badan terlompat lambung2 mcm kena electric... ngeri wei.. diorg kena ikat badan kat katil hospital

Saka tu kalo time datang waktu comel mmg cantik le.. perempuan cina bersanggul dua pakai kebaya nyonya..  thats how they  described that saka sbb selalu menjelma di rumah diorang
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayah
Atok-Bugis (Pendekar ada)
Nenek -Jawa Kediri (Clean)

Emak
Atok-Sri Lanka (Susuk)
Nenek-Keturunan raja Jawa+ Syed (Ada)

Arwah ayah di buang masa aku kecik. Arwah ayah aku ssh meninggal dan tp alhamdulillah, semua dgn izin Allah SWT. Selesai.

Keturunan emak pula kami buang ms Tahun baru 2020. Nenek aku meninggal beberapa hari kemudian. Sekali clear 1 rumah termasuk benda jahat yg ex pak tiri aku buat pd kami yg end up, mak aku bcerai sblm PKP 1.0.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
nak cerita jugak tp bukan kisah i la kisah kakak i. iols saka2 tak berkenan

parents iols melayu  dan both ada saka tp mak+ayah iols tatau pun.
nenek belah ayah lagi dasat wpun isteri tokguru mengaji (tokki i) tapi mcm2 ilmu pelik dia pegang siap marah2 mak i sbb taknak ambil ilmu tu.pastu nak turunkan ke cucu2 pulak

kisahnya kakak i ni start sakit mistik masa kat mrsm.time tu dia ada renjer puteri kene camping dlm hutan. balik dr camping tu cikgu anto balik rumah sbb kelakuan jd pelik. sejak dari sini dia selalu sakit2 tp luaran+bljr ok je. i paling rapat dgn dia so semua benda dia cerita. tp i ni mmg menurun arwah ayah, susah nak percaya benda2 gini.cuma arwah ayah berani tapi aku penakut nak mateyyyy. aku rela pengsan kalo ditakdirkan ternampak benda2 mistik ni.

fast forward dah habis bljr, start kerja. kami beza 2thn je so masing2 bila kerja dah jrg jmp sbb stay lain2 negeri. kakak i kdg2 bila jmp dia mcm pelik,.pastu start cerita balik benda pelik2 mcm dulu2.
dia pernah dpt mimpi ada org nak bg baby, dia xnak. byk kali mimpi sampai la dia terima bby tu.
pastu start nmpk kelibat2 dalam rumah, rasa asa org tidur kat sebelah. i mcm biasa, sokmo ckp perasaan je kot. sah2 i x percaya benda2 gini+takut wess nati kan betul2 muncul.
start pada ni, kakak i ada mslh dlm relationship, everytime couple putus tatau sbb. kdg2 partner dia pun pelik nape blh putus. kakak i kawen lewat, 37 baru kawen. sbb asyik nak kawen x jadi.

start berubat bila kolig dia suggest suh jmp ustaz. mcm2 la ustaz/darussyifa kami pergi dan i peneman setia dari i anak dara sampai i menikah ada anak pun. i mmg folo je la wpun i 50-50 nak percaya dan benonye aku tkut everytime berubat tu kakak menjerit2 sakit serupa org giler dah gayanya. sah2 la balik aku yg drive

bila berubat tu ada yg tnya belah sapa yg ada saka?opkos la weols tatau. sekali selidik2 both fmly ada rupanya...hampehh. dan dua2 macam berebut kakak i. satu berbulu, satu yg baby tu la. tatau la kebenarannya sbb mak+ayah tatau dah both side atuk+nenek dah meninggal.

bila kakak i berubat, balik je dr berubat tu mesti benda tu dtg nak tettt ngan dia. berbulu2 beso gitu kakak i cakap. giler scary dah la i sokmo tido sebelah dia bila balik berubat. nmpk la lebam2 kat peha, celah kangkang. berubat plak ade jugak ustaz hanattt buat jahat kat kakak i. nak amik kakak i jd bini no.3 bodo piang setaz pun. terus lepas tau tu kami stop jmp.

byk sgt dah dia berubat dok gitu jugak. last kami p jmp ustaz kat phg. dia ckp lama sgt dah benda ni dok dgn kakak i. siap ada benda tambahan lain.bergaduh2 benda tu berebut kakak i (dlm ati aku dah gelak2 ye ye je setaz ni). tp kan scary nya dia mcm tau2 i menganjing dia. dia boleh ckp, yg blkg tu sy tau taknak percaya. sy jugak tau dia luaran nmpk penakut tp dalaman dia kuat sbb tu blh dtg teman kakak dia ni. terus i syak dia ni ade membela antu pelik sgt ckp gitu. tp aku dah naik seram time ni

byk dan pnjg lg kisahnye. last2 i pujuk kakak. kite dah usaha mcm2. siap org buat macam2 plak kat kite. kite usaha cara kite la pulak. bykkan solat sunat, buat solat taubat, solat hajat, mengaji, berzikir. kalau ditakdirkan benda tu still ada minta tlg Allah pelihara diri dari jadi pelik2. wpun kami jauh tp everyday mesti kontek, teman ngaji zikir skali. then 4thn lepas dia jmp husband dia, so segala apa yg i buat dgn dia diambil alih oleh husband dia plak. gangguan tu still ada tp dah kurang byk. anak pun dah ada sorg.

i macam tu la jugak, tgk cite antu, dgr kisah antu mmg takutttt. ni berani sbb husband ade sebelah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:06 PM | Show all posts
sila share kisah2 saka  anda..

tapi kalau nak bagi saka untuk pass on pun boleh tapi harta pusaka la yach yang berkepuk2


kalau saka hantu takmo lagi2 yang tak herlok.... nak herlok macam hun haqeem sahaja...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Yahuu...parking kat thread kaka sarah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 3-6-2021 02:06 PM
sila share kisah2 saka  anda..

tapi kalau nak bagi saka untuk pass on pun boleh tapi harta pusak ...

Muahahaha.. Nanti kak sarah share..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 3-6-2021 02:07 PM
Yahuu...parking kat thread kaka sarah

Sila2..nanti kak sarah tulis balik pengalaman2..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka sarah tlg share dulu all about saka yg uols tahu. Iols pernah ada kejadian buang saka keluarga dulu 2x tp nanti free2 skit baru dpt share..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 3-6-2021 02:11 PM
Kaka sarah tlg share dulu all about saka yg uols tahu. Iols pernah ada kejadian buang saka keluarga  ...

insyaallah.. Tgh caj tab.. Senang sikit nak menaip.. Jari gemok sangat.. Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2021 02:11 PM
Sila2..nanti kak sarah tulis balik pengalaman2..

Saya setakat ni takda pengalaman...syukur.. tapi saya suka baca experience2 org pasal saka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
naz.wani replied at 3-6-2021 02:13 PM
Saya setakat ni takda pengalaman...syukur.. tapi saya suka baca experience2 org pasal saka

X apa.. Kita kongsi ramai2..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:23 PM | Show all posts
check in sarah.. sarah bole ke scan2 ni hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
puanserama replied at 3-6-2021 02:23 PM
check in sarah.. sarah bole ke scan2 ni hehehe

Scan? Tak reti.. Iols hanya org biasa yg ada tak ada ilmu.. Muahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 3-6-2021 02:32 PM
park sini ... mcm tau2 je sarah i duk cari thread pasal saka kat dalam bod mistik ni

i sebenar ...

Wahhh.. Menarik ni.. Iols rogol thread tu.. Jadi iols buka sini.. Supaya ramai boleh kongsi pengalaman..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana pulak kalau Jin asyik kacau dr keck. Dh berubat bermcm2 tempat tp still dtg lg hmmm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Orkidcina replied at 3-6-2021 02:37 PM
Mcm mana pulak kalau Jin asyik kacau dr keck. Dh berubat bermcm2 tempat tp still dtg lg hmmm

Chuols pernah tanya tak @ perawat penah tak pesan supaya amalkan rukyah utk elak jin tu dtg semula?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
knp saka ni kena diwarisi eh. maksudnya dr org ni kena bg kt org ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
kongmalikong replied at 3-6-2021 02:40 PM
knp saka ni kena diwarisi eh. maksudnya dr org ni kena bg kt org ni.

Tak salah.. Dalam perjanjian ada sebut.. Sebab tu la diwarisi selagi ada darah keturunan yg sama masih hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-6-2021 02:38 PM
Chuols pernah tanya tak @ perawat penah tak pesan supaya amalkan rukyah utk elak jin tu dtg semula ...

Ada jgk pasang rukyah kdg2, masa berubat tu puas la mandi limau dgn daun Apa tah lupa plak... then minum air berubat semua. Ada la nampak kesan,lama jgk  x kena ganggu, tp lepas tu dia dtg balik kacau siap suruh I tinggalkan laki I.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-6-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Orkidcina replied at 3-6-2021 02:45 PM
Ada jgk pasang rukyah kdg2, masa berubat tu puas la mandi limau dgn daun Apa tah lupa plak... then ...

Ni kena dari sebelum nikah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 07:52 PM GMT+8 , Processed in 1.529419 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list