CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5380|Reply: 34

“Maafkan itu boleh tapi kembali seperti biasa... memang tidak!” - Lufya Omar

[Copy link]
Post time 1-6-2021 09:05 AM | Show all posts |Read mode
“Maafkan itu boleh tapi kembali seperti biasa... memang tidak!” - Lufya Omar nasihat Fara Hanim Razak jaga imej muslimah, berhati-hati sebelum bercakap
Fara Hanim muat naik mesej permohonan maaf kepada Lufya di IG pada Ahad.


PELAKON Lufya Omar memberitahu dia sudah menerima permohonan maaf daripada pengacara Fara Hanim Razak yang menuduhnya sebagai seorang anti vaksin.


Biarpun sudah memaafkan, Lufya atau nama sebenarnya Lutfyah Sheikh Omar meminta agar selebriti media sosial itu tidak mengulangi kesilapan itu kepada orang lain.


Mengakui kehidupannya terganggu semenjak isu tersebut timbul, Lufya turut menasihati Fara Hanim supaya berhati-hati dalam setiap perkongsiannya demi menjaga imej seorang muslimah.




Fara turut membuat permohonan maaf kepada Rita.

"Saya sedar yang dia ada muat naik permohonan maaf di Instagram malam Ahad. Apa yang saya boleh katakan, saya maafkan dia tapi dengan syarat dia tidak ulang kesilapan itu pada saya atau rakan artis lain atau sesiapa saja.


"Maafkan itu memang boleh tapi untuk kembali seperti biasa, memang tidak. Sebenarnya saya sudah anggap dia seperti adik dan selalu juga saya hantar kek yang saya jual kepada dia.


"Bila dia tiba-tiba membuat tuduhan itu, sejujurnya saya memang agak terperanjat. Sehingga beberapa hari ini, saya jadi letih dan sakit kepala sebab orang mesej, call bertanyakan tentang perkara itu.


"Apa-apa pun, saya harap dia lebih berhati-hati untuk bercakap atau berkongsi sesuatu di laman sosial. Dia membawa imej muslimah, sedikit sebanyak isu ini mencemarkan imej itu," katanya kepada mStar.

Tapi dalam perbualan dan perbincangan kami tak ada pun keluar kenyataan anti vaksin.LUFYA OMARPELAKON

Sebelum ini, ciapan Fara Hanim di Twitter yang menuduh Rita Rudaini dan Lufya Omar sebagai anti vaksin pada Jumaat lalu mengundang kemarahan pelakon tersebut.


Rita menerusi laman Instagram miliknya meluahkan rasa berang dan menganggap perbuatan menuduh tanpa usul periksa itu jelas menunjukkan sikap tidak matang pengacara berkenaan.


Selepas hampir tiga hari mendiamkan diri, Fara Hanim Razak akhirnya tampil membuat permohonan maaf secara terbuka di laman Instagram miliknya pada malam, Ahad.


Dalam pada itu, Lufya memberitahu dia serta Rita pernah berbincang mengenai vaksin di mana ketika itu Fara Hanim ada bersama mereka namun hanya berdiam diri tanpa memberi sebarang pandangan.



Sebelum ini, Rita berkongsi status tuduhan Fara Hanim terhadapnya di Instagram.

Menurut Lufya, dalam perbualan antara dia dengan Rita tidak menyebut atau mengeluarkan kenyataan mengenai anti vaksin malah kini masih menunggu giliran untuk mendapatkan suntikan.


"Sebenarnya, saya dan Rita memang ada berbincang mengenai vaksin dan ketika itu, Fara pun ada sekali tapi dia hanya diam tanpa memberi sebarang pandangan.


"Tapi dalam perbualan dan perbincangan kami tak ada pun keluar kenyataan anti vaksin. Saya sendiri tak pernah pun keluar sebarang kenyataan mengatakan saya anti vaksin.


"Saya pun ada daftar untuk ambil suntikan vaksin. Sementara menunggu giliran, saya ikhtiar sesuatu untuk melindungi diri dan untuk kesihatan juga," ujarnya.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-6-2021 09:07 AM | Show all posts
childish. pls vanish!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 09:22 AM | Show all posts
spesis sohai la ni si FH ni..
depan2 tak berkutik.. pijak semut tak mati.
belakang.. dia punya pung pang....
bolehla FH tu bermadu dgn yenna...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 09:24 AM | Show all posts
X berkenan 3 3 dalam this drama.
So, lantak korang la
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kot diorg salah..ckp depan baik belakang tikam kawan..mmg tak baik ooo
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 1-6-2021 09:24 AM
X berkenan 3 3 dalam this drama.
So, lantak korang la

Sama... sorang kata gitu.. yg sorang kata gini.. yg lagi satu tak dpt berbaik seperti dulu bla bla...
Kat soc med pung pang kata sama2 islam.. hal2 kebaikan..  kata bertudung ... gitu lerr pikir sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
X minat RR.. lg x minat kat LL.. ape tah lg si FH.. so.. lantak la korang ber3.. nak gaduh ke hape..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg patut la rota hamun. Ko ada sekali kt situ kenapa xbgtau? Lepas tu mention dkt tweet initial depa. Bongok. Ckp je lah general kebaikan vaksin. Muka nmpk baik tp belakang makcik2 bawang sgt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-6-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
diam la lecak. elok korang bertiga tubuhkan satu kumpulan nasyid nama ML = mulut lecak!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 1-6-2021 10:06 AM
Mmg patut la rota hamun. Ko ada sekali kt situ kenapa xbgtau? Lepas tu mention dkt tweet initial dep ...

Sangat setuju. Bahaya ada kawan2 mcm ni. Hati tak bersih
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Perangai .. .mulut .. imej.. astagaa.. baru nak kaya ke ape fh ni.

Dalam hidup ni kena blaja limitkan diri. Bekawan boleh.. dengar boleh.. cukup sampai situ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Diam la lecak! Patut kena cerai pun.dasar lecak berbuih puihh
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepadan  tiga2.. Royan plus lecak plus talam
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau aku pun jangan harap nk macam dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau saya selalu dpt bingkisan makanan dari jiran mcm tu, saya tak sanggup tweet mcm tu... Saya cari jln lain utk rungkaikan masalah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Besor la sesangat korang retis ni kan? Padahal lagi busuk dari sampah sarap, tetiba emo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-6-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
winky1 replied at 1-6-2021 10:58 AM
Kalau saya selalu dpt bingkisan makanan dari jiran mcm tu, saya tak sanggup tweet mcm tu... Saya car ...

Sama. Buruk betul perangai kata mengata jiran di socmed.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 12:02 PM | Show all posts
Lucu, moga2 depa2 ni cucuk lah vaksin nk buktikan bkn anti-vak, n FH bimbo sgt kau ni pegi mention dkt socmed. Followers rmi kan, sah2 laa ada yg bca n ss wlupun tn bdn x bca lg.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulut jahat yang bermuka-muka ni lagi bahaya dari mulut yang cakap direct macam RR tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali x yah nk join wasap taman ke, blok ke. Mcm aku. Ketua taman aku add, aku left. Add je aku left. . Apa2 yg jd jiran baik hati dpn umah aku yg hapdate. Jiwa pun tenang.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 10:19 PM GMT+8 , Processed in 0.096782 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list