CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1761|Reply: 9

[Tempatan] Hajah meletop lagi, kali ni diselar tak pakai pelitup muka

 Close [Copy link]
Post time 20-5-2021 02:20 PM | Show all posts |Read mode


PETALING JAYA – Tindakan selebriti Noor Neelofa atau Neelofa yang hadir ke Mahkamah Majistret di Kompleks Mahkamah Seremban, Negeri Sembilan tanpa memakai pelitup muka mengundang kritikan netizen di media sosial hari ini.

Sewaktu berjalan masuk dan mengimbas kod QR MySejahtera beberapa keping foto yang tersebar memperlihatkan bayangan hampir separuh wajah Neelofa iaitu dari paras hidung ke mulut yang agak jelas di sebalik purdah yang dipakai.

Ada di antara mereka yang menegur material kain purdah yang dipakai tampak nipis sehingga menyebabkan perkara itu berlaku.

“Niqab macam kelambu nyamuk, pelitup muka tak pakai,” komen seorang pengguna Facebook.

“Tak terfikir ke niqab itu kainnya nipis dan perlu pakai pelitup muka,” ulas seorang lagi netizen.


Antara komen netizen di media sosial.

Namun terdapat juga komen berkecuali yang meminta orang ramai berhenti mengumpat dan mencela kesalahan orang lain selain mengeluarkan perkataan yang tidak sepatutnya.

“Sudah-sudahlah. Biar pihak berwajib ambil tindakan yang adil. Kita tidak perlu kutuk mengata orang akhirnya kita sendiri dapat dosa percuma sahaja,” kata seorang pengguna.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah dalam laporan yang disiarkan Kosmo! pada Oktober lalu pernah menyarankan wanita berpurdah supaya turut memakai pelitup muka sebagai pelindung jangkitan Covid-19.

Katanya, Kementerian Kesihatan menyarankan dua jenis pelitup muka iaitu pelitup muka perubatan tiga lapis dan pelitup muka bukan perubatan.

“Purdah satu lapisan tidak cukup (menghindari jangkitan) jadi disyorkan kepada mereka yang memakai purdah supaya turut menggunakan pelitup muka,” jelasnya. – K! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 02:26 PM | Show all posts
husnuzon....maybe jilbab dia mmg 3 layer, menepati specs Dr pakar surgery
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Takdenya dia nak reti base laaa..

Hadaplaa kehidupan femes dengan cercaan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:37 PM | Show all posts
tengok niqab dia pun dah tau dia bod%#..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen x payah la over react sgt kat kes lopak ni
Lg la dia suka
Dpt pahala free

Btw, betul la kat netizen sorg tu
Jgn sampai berdosa pulak kita yg xde kaitan ni
Biar jer lopak n family yg bersalah

Lopak x langgar sop
Sop yg langgar lopak
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 20-5-2021 02:37 PM
tengok niqab dia pun dah tau dia bod%#..

Sape dulu kata dia celebrity  cerdik tu dh blh edit jd top 5 plg bodoh di msia

1. Lmk
2. nelopak
3. Mamatin
4. Nab
5.purit
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:47 PM | Show all posts
seksi sangat kainnya tuh...x pakai pettycoat eh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok gambar ni kat fb, obvious sangat peha dia. Melekat kain tu ikut bentuk peha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 02:57 PM | Show all posts
Normabaru replied at 20-5-2021 02:41 PM
Sape dulu kata dia celebrity  cerdik tu dh blh edit jd top 5 plg bodoh di msia

1. Lmk

tak pernah akui pun..
sejak berpesen power rangers pink she'so euwwwww..





Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2021 03:02 PM | Show all posts
Banyak sangat thread pasal isu yang sama.

Boleh sambung kat sini :
https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1251682

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 02:00 PM GMT+8 , Processed in 0.099637 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list