CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19850|Reply: 82

Malakat Mall Penunggang Agama?

  [Copy link]
Post time 21-4-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai uols rasenye mesti dah ramai yg kenal kan malakat mall ni. Meletops sebab Buy Muslim First baru2 ni meletop kt twitter psl bos Malakat Mall ni rupanya bos dari neraka. Korg baca sendiri la

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus..dan sesungguhnya rmi lagi bos lahanat mcm ni kat luar tuh...bezanya ko brani nk suarakan atau tdak jer..ada yg lebih twruk main perang psychollogy..dia bg increment0.1%, dia tmbhkan tanggungjawab ko 100%...segala decision ko sndr yg nwetnggjwb...mmg seksa kerja bwh org mcm ni....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg dah xblh caya lg penunggang2 agama dan bangsa
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga malakat mall bangkrap dan menjadi landmark terulung utk berdekad dekad kisahnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:29 PM | Show all posts
nampak gah. baru ingat nak try pegi
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:35 PM | Show all posts
mmg mahal kan barang kat situ
koser nak pegi walaupun hari2 lalu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:46 PM | Show all posts
malakat mall ni kat mana sbnrnya?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:56 PM | Show all posts
tonggang selagi boleh tonggang sis

doggie selagi boleh

lupa dosa pahala dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2021 04:15 PM | Show all posts
kucingitam replied at 21-4-2021 03:46 PM
malakat mall ni kat mana sbnrnya?

Cyberjaya....pernah pegi sekali client belanja mkn, nmpak mcm takde org sgt pun
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bmf la sangat..nasib baik meols tak berminat nak bmf2 segala..baik jaga poket sendiri dulu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Meol perasan kebanyakan kedai2 yg jenis BMF ni mmg markup harga kdg sampai singgit per item banding tempat lain.mungkin sebab dia ambil brg bukan volume yang besar so xdpt harga la ambil harga pukal..sbb tu terpaksa jual Mahal kalau x,x buat untung pula. Terpulang pada poket masing2 la kan..meol xmampu nak berbelanja kat kedai2 BMF ni..takat pi giant n Tesco je lah tp mmg akan pilih barang keluaran bumiputera yang yakin ada logo halal Hakim.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengasas Brainy Bunch ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 21-4-2021 10:41 AM

Bawah rumah iols ada malakat grocer. Budu kedai lain jual Rm2 dia hentam jual Rm4..
Kena komplen dalam group taman, bosnya self defense cakap menjatuhkan bangsa sendiri...
Skrg dok jual bawang busuk, buah rosak tu je lah, takda customer masuk
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku penah dgr ceramah sorg ustaz ni. Dia kata belila bmf sbb mungkin depa juai mahal nak sedekahkan sbhgn duit jualan ..gitu lah justifcatn kenapa set2 bmf jual mahal
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak kisah kalau kedai runcit kampung jual mahal sikit. Tapi hat yg borong volume besar pun jual mahal, buli pekerja pulak tu. Mang ptut didedahkan. Patutla kaya raya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
abb tu beli barang jgn tgk penjual, tengok kualiti barang dan ada cop halal dah memadai. aku paling nak boikot spesis "belilah produk islam", "sokong produk melayu" tapi kualiti barang yg dijual hampeh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
smlm terbaca kt iium confession, staff klinik konon2 buat nama samaran, dr.n suami z. 9 cawangan klinik kl/ sel. senang sgt google. tgk muka suami dr.n tu pun ala2 di atas. klu fitnah, xtau la. tp yg set2 feeling2 alim ni mmg ak menyampah. mana la org x jauh dari agama klu ada org gini.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 07:05 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 21-4-2021 03:09 PM
Bagus..dan sesungguhnya rmi lagi bos lahanat mcm ni kat luar tuh...bezanya ko brani nk suarakan atau ...

true. memang ada. tapi report pada HR, pada C level pun tak guna.
konsepnya 'kita kena redha. tak semua kita nk kita akan dapat. kita orang islam kena berdoa'. ini kata2 HR.

level C plak advised, 'internal conflict settle sendiri as long as project on track. we need to make our boss looks good'.
walaupun boss tahap maki hamun f*ck staff, KPI bagi rating D.
repoort pejabat buruh? semua sapu bawah carpet.


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk fb dia mmg mcm penulis ni bgtau la.. mcm2 bisnes. Yg berjaya brainy bunch dan malakat mall la setakat ni. Tapi kalau sejenis menganiaya pekerja, malakat mall ni tak ke mana lah. Boikot je la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Zaman skrg ni stok2, penunggang agama everywhere...tak dinafikan kje dgn non muslim pon kena tindas juga dr segi bayaran gaji memang tak sama dgn bangsa mereka tp kita pon faham depa memang tolong bangsa depa saja..tp yg melayu islam ni yg taknak tolong sesama bangsa n agama, itu yg tak boleh diterima siap menindas lg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 08:56 AM GMT+8 , Processed in 0.148298 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list