CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrs_salvatore

Malakat Mall Penunggang Agama?

  [Copy link]
Post time 14-8-2022 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 21-4-2021 03:35 PM
mmg mahal kan barang kat situ
koser nak pegi walaupun hari2 lalu

i pegi dan tgk mahal
1x tu je pegi
xkose nak sapot barang mahal
walaupun bmf
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 05:33 PM | Show all posts
hahaha yelah,abis tu nk ambik stok kat mana lgi hahaha,
ekonomi sape yg kuasai, faham2 je lah hahaha,
dulu ada aqram kena cantas,skrg ni mbf pulak
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 11:07 AM | Show all posts
i duk kt D'pulze , so nmpk la malakat mall dari balcony. tk ramai pun gi mall sana. mostly park masuk dpulze. yg park tepi2 tu i rasa mostly yg duk kt apartment atas mall tu. i'm non muslim btw. dah bertahun2 duk sini, tapi tk tergerak hati utk ke sana. firstly, mall tu dibukak khas utk muslims (read: malays basically). so i ada perception yg brg2 yg dijual mostly will be malay/muslim related (tudung, baju kurung , etc) or religion related items. secondly , klau nk masuk setakat nk makan kat restoran pun, it'll be basically beef (i'm not red meat eater). pernah nmpk banner yg promote restoran dlm mall tu and the images i see are beef related dishes. don't think i tak suka makanan melayu. i makan gak , selalu singgah kedai briyani kt depan mall tu. sblum ni ada gak muslim chinese restaurant, selalu singgah sampai pelayan sana pun tegur klau lama tk nmpk muka i .  thirdly, org akan masuk kedai tu klau dpt beli various things at one spot. nak2 with online shopping bagai, people will always look for easy way. mall ni tk nmpk mcm ada smua barang at one spot. klau nk brg hardware ke, buku/stationery, kena pi dpulze plak. drpd ulang alik, baik gi dpulze trus. dpulze ni ada gym and cinema. abis shopping, blh singgah layan movie. tak ramai sgt pun org.
at least if there's any shop that doesn't cater for specific race group, confirm i akan singgah sana. it's ok klau nk support local businesses, tapi kena la rajin2 promote in a way that will pull the non-muslims to buy ur product. nanti klau i rajin, i akan post gambar2 mall tu dari balcony i. btw, klau nk tau, mlm2 almost everyday blh dgr org menyanyi dlm tu. tatau la ada event ke apa. or probably prayer sermon sebab ada baca somewhere yg org sembahyang dlm mall tu kt tgh2.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 07:43 AM GMT+8 , Processed in 0.077064 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list