CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrs_salvatore

Malakat Mall Penunggang Agama?

  [Copy link]
Post time 22-4-2021 07:34 AM | Show all posts
kucingitam replied at 21-4-2021 03:46 PM
malakat mall ni kat mana sbnrnya?

melekat kat dinding dah ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 08:29 AM | Show all posts
alieyrina replied at 21-4-2021 07:43 PM
Aku penah dgr ceramah sorg ustaz ni. Dia kata belila bmf sbb mungkin depa juai mahal nak sedekahkan  ...

ni aku selalu dengar ayat penyokong uel. kedai uel tu pun org kata mahal2 jugak harga barangnye. tp penyokong die tetap kata nak beli kt situ jugak sbb nnt sebahagian drpd tu akan didermakan utk org islam jugak katenye.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 22-4-2021 08:29 AM
ni aku selalu dengar ayat penyokong uel. kedai uel tu pun org kata mahal2 jugak harga barangnye. t ...

Kedai dia mmg mahal sis.. Iols pernah masuk sekali.. Beza dengan kedai lain tu jauh sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 22-4-2021 08:29 AM
ni aku selalu dengar ayat penyokong uel. kedai uel tu pun org kata mahal2 jugak harga barangnye. t ...

derma..masukkan 'dlm harga'??? Mmmm....letak la tabung bg ore derma...biar niat dia ikhlas drp...ko 'paksa' derma sb dh masukkan kat harga barang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm malakat ni klau masuk outlet segala mak nenek pon mahal..masuk kedai baju baby,dkt kenanga rm20 dkt situ jd rm49..

Supermarket plak mak aih,nak beli kudap2 tart nenas dah tahap hncur berdebu jual rm38...nak cari frozen bmf,packing dlm pek lutsinar biase stiker photostat rm19..chicken fillet..ayamas baru rm15...tp beli la jgk masa tu...alang2 dah mhl baik aku p village grocer tamarind or jaya grocer dpulze...tp restoren area malakat tu ada yg best jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Dgn berkopiah dan berselempang ke tu..
Blh la jd calon guest program N to N ni

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 09:21 AM | Show all posts
Sebab tu aku rengsa bila marketing guna agama dan bangsa.
Kau marketing produk kau ja la. Kalau terbaik berbaloi, mahal pun orang beli
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm mujurlah aku x excited pun dgn segala kempen bmf bagai. Belanja ikut poket sendiri aje dah, asal barang tu mmg aku yakin halal beli dr pasaraya yg tokeynya cina pun aku x kisah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku takde la bmf ke hulu ke hilir..tp tgk juga product..kalau Muslim product cam nak maki je Aku Rasa..Aku Beli juga non Muslim ....

Sebba Tu ramai la ni Jual agama utk Duit....niaga bmf niaga sedekah niaga penampilan ....semua kerana duit.  .MCM Nabi ckp...sembah dinar hujung2 zaman ni. .
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 21-4-2021 05:46 PM
Bawah rumah iols ada malakat grocer. Budu kedai lain jual Rm2 dia hentam jual Rm4..
Kena komplen da ...

biar mahal dan dpt pahala menjana gaji oghe isley
drpd muroh tapi derema kak kapior


we3eeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg Malakat Mall harga up. Yg mahal brg2 kering. Beras Faiza Basmathi Taj Mahal rm 54, aku prefer ke Speedmart, baru rm 39 camtuh. Bhgn market MM still reasonable to me. Aku pi sna beli batang pinang & ayam bhgn fillet & breast, harga ok bagi ku. Ayam sekoq size S siap potong 16 juai rm 10. Juz nice utk my small family.  Satu lagi, aku suka mkn kat Bunch Oh cafe. Bab2 nk boikot ni, ikut individu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
bmf ni selari dengan build up ke arah perhimpunan icerd muafakt national dlu

skrg MN dah hancur berdebu... malakat mall ni pun coming soon
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahhh koser...beli je dari kedai mamak kat umah aku tu kdg2 terdesak beli kat 7/11....koserr nak ber'bmf' sgt la
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:09 AM | Show all posts
Kiyah replied at 21-4-2021 04:46 PM
Meol perasan kebanyakan kedai2 yg jenis BMF ni mmg markup harga kdg sampai singgit per item banding  ...

senang ja bmf ni kan, amek keluaran muslim ja.. utamakan keluaran muslim ja.. tapi aku tak la beli product merepek founder muslim. hehehehehe... just barang asas mmg aku bmf, kalau takat supplement putih,susu itu ini, ubat ginjal bagai, mmg aku kakikan ja...hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:12 AM | Show all posts
iols masuk sekali je masa mula2 buka konon nak sapot la
sekali masuk..urmm
area barang basah tu iols da rasa spoil gantung daging camtu je xde alas atas pastu mcm tgh2 jalan plk, tumbuhan2 mcm da x segar sgt
lain2 harga mmg kayangan la..
standard2 parent yg hantar anak ke brainy bunch boleh la  kot beli sini
iols xgamak nak beli, xwallet friendly
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah pi grocer malakat mall last 3 weeks, konon nk support local product. But honestly mmg mahal. Produk iks and local mmg mahal okay, as someone yg slalu bli groceries rumah, aku akan pikir banyak kali nak support brg local tapi keluarkan duit lebih or alternatif yg lebih murah tapi quality and branding mmg dah established. Kalau produk lokal dan muslim, kenapa mahal bebenor?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam keadaan inflasi dan nilai duit yg semakin mengecik, korang jadila pengguna bijak. Most ppl nak survive bulan2 pun payah.

Nak ikut ideologi or nak pikir poket sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
99 speedmart pun menderma gak
Siap payung sebuah sekolah
Tapi gaduh nak cerita satu Malaysia
Cukup menjaga adab menderma
Brg kat 99 pun kdg murah banyak dari supermarket lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg lama dah x percaya semua ni...
Dah blh bc... Dah blh agak....
Walaupun kerap lalu dpn mall ni x pernah terdetik nak sggh pun...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 12:28 PM | Show all posts
sebenarnya,yg sebok2 kempen BMF ni puak2 yg dah jadi gomen sekarang ni. puak penunggang agama tapi dah jadi syaitan bisu. kemain giat berkempen dlm fb,ujungnya2 gi market tokey cina. aku dari dulu x kesah brg BMF ke bukan BMF,yg pentingnya duit poket aku. jadah aku boleh beli barang murah walaupun bukan BMF,dari aku beli brg mahal tapi BMF? brg sama,tapi BMF harga lagi mahal. sekarang ni org pikir duit poket jek.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 01:03 AM GMT+8 , Processed in 0.136168 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list