CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 9-4-2021 08:12 AM | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 11:24 PM
Perangai orang Jawa memang camtu la.

Even rahsia pun diorg simpan ketat2..Jaga aib.

oooo..okeh.. cuma rasa mcm tak selesai masalah...dok pendam sorang2 pastu tertanya2...
o.t. @notM .. tepo seliro (gambar kt bwh tu) cerita dr jawa jgk ka?? mana nak baca?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-4-2021 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
jonedjonni replied at 9-4-2021 08:12 AM
oooo..okeh.. cuma rasa mcm tak selesai masalah...dok pendam sorang2 pastu tertanya2...
o.t. @notM ...


Tepo Seliro tu macam ni

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 05:29 PM
Meols dah banyak kali beli buku dari sana uols thru shopee.

Kalau nak meols boleh belikan....se ...

notM mintak kirim novel sewu dino, pm i plishhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa2 nak baca thread simpleman, klik link i bagi nih https://threadreaderapp.com/user/SimpleM81378523 i bagi sbb thread dia mmg pnjg berjela.. TT ok tak i bagi ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 01:48 PM | Show all posts
kalau novel2 tu dlm bahasa indonesia, senang faham tak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 04:21 PM | Show all posts
TT update la segera. meols tak paham bahasa indon.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 9-4-2021 10:59 AM
notM mintak kirim novel sewu dino, pm i plishhh

Okey...nanti meols PM.

Sape nak beli Janur Ireng dan Sewu Dewo PM Iols k.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 9-4-2021 01:48 PM
kalau novel2 tu dlm bahasa indonesia, senang faham tak?

Sng je paham, u kena baca slow2
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-4-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 9-4-2021 06:21 PM
Okey...nanti meols PM.

Sape nak beli Janur Ireng dan Sewu Dewo PM Iols k.

Xpe not M i dah selamat beli kat shopee
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 07:09 PM | Show all posts
wanawina replied at 9-4-2021 04:21 PM
TT update la segera. meols tak paham bahasa indon.

try baca kat sini.. rasanya ok aja nak faham, sesetengah perkataan boleh pakai google translate hihihi

KKN Desa Penari versi Widya

KKN Desa Penari versi Nur

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 8-4-2021 05:29 PM
Meols dah banyak kali beli buku dari sana uols thru shopee.

Kalau nak meols boleh belikan....se ...

Boleh pm iol. Nak kirim
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah beli dlm shoppee. Kkn desa penari, janur ireng  dan Ranjat kembang. Sebelum ni problem di address. Dah boleh beli. Xsabar tunggu buku sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 10-4-2021 07:09 PM
try baca kat sini.. rasanya ok aja nak faham, sesetengah perkataan boleh pakai google translate hi ...

Tq...terus ai zasss pergi baca.

Kesimpulannya...ini cerita seram yang tak seram...still boleh baca tengah2 malam. Mungkin sebab bahasanya, tapi kebarangkalian besar disebabkan gaya penulisannya menyebabkan ai yg baca langsung tak rasa seram. Tak meremang.

Sama juga dengan sewu dino...tak rasa keseramannya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 05:42 PM | Show all posts
cik_Sally replied at 11-4-2021 11:09 AM
Tq...terus ai zasss pergi baca.

Kesimpulannya...ini cerita seram yang tak seram...still boleh b ...

kekeke.. gituhhh tak seremm bagi dia hahaha..
aku rasa keseraman tuh bile terbayang2 dok lalu or dlm area hutan nan tebal tuh, pestuh dengan ada plak penari jawa tengah2 hutan, pestuh dengan bunyi gamelan plak..yg si nur plak siap nampak gendurowo... gituh imaginasi baca kisah seramm hahaha.. lgpun maybe also sbb kat mesia tadek citer hantu pasal penari dlm hutan kut.. tapi yerlah hujung2 citer tak seram dahlaa sbb pengajaran dia jgn buat perjanjian or mintak tolong dgn jin/penunggu hutan..

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
groundfloor replied at 11-4-2021 11:07 AM
Dah beli dlm shoppee. Kkn desa penari, janur ireng  dan Ranjat kembang. Sebelum ni problem di addres ...

i pun beli ke tiga2 novel tu...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-4-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 11-4-2021 05:42 PM
kekeke.. gituhhh tak seremm bagi dia hahaha..
aku rasa keseraman tuh bile terbayang2 dok lalu or ...

Hahahah.. dia kata tak seram. Aku baca masa yang dia nak mandikan si nanah busuk tu pun dah seram
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
grassjelly replied at 11-4-2021 05:42 PM
kekeke.. gituhhh tak seremm bagi dia hahaha..
aku rasa keseraman tuh bile terbayang2 dok lalu or ...

Ya....tak meremang...and level boleh baca tengah malam.

Kalau kat FB, iols suka baca cerita seram Kak Long Ijan...yg tu baca siang pun meremang. Mungkin sebab terasa ’dekat’ huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 08:57 PM | Show all posts
cik_Sally replied at 11-4-2021 08:29 PM
Ya....tak meremang...and level boleh baca tengah malam.

Kalau kat FB, iols suka baca cerita ser ...

heheh takper2.. to each their own gituh..

wah menarik ni.. apa kata uols bukak thread copy paste citer dia kat sini, tapi jgn lupa bagi kredit utk Kak Long ituh.. iols tak aktip facebook.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 08:49 AM | Show all posts
grassjelly replied at 10-4-2021 07:09 PM
try baca kat sini.. rasanya ok aja nak faham, sesetengah perkataan boleh pakai google translate hi ...

tq chuols. aah la. not bad walaupun meols kena jugak gugel beberapa patah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 04:11 AM GMT+8 , Processed in 0.079829 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list